Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem voltam sose normális...

Miért nem voltam sose normális kamasz? És miért nem vagyok most se normális fiatal?

Figyelt kérdés

Mindig azt mondják, hogy a kamaszok/fiatalok tele vannak Nagy Tervekkel, meg azt hiszik, hogy ők majd megváltják a világot, hát ehhez én túlságosan pesszimista, földhözragadt és fásult vagyok így konkrétan :S Sőt, épp ennek az ellenkezője vagyok... Nincs bennem ilyen fiatalos lendület meg energia :S

Meg azt is mindig mondják, (meghát nem is az, hogy mondják, de ha körülnéz az ember, akkor látja), hogy minden fiatal valamilyen csoportnak a tagja, valami irányzatnak a híve. Vannak a lázadók, akik direkt meg akarják botránkoztatni a szüleiket/külvilágot az öltözködésükkel, hajviseletükkel, politikai nézeteikkel, egyebekkel. Aztán vannak olyan irányzatok is, amelyek egyáltalán nem lázadóak, pl művészlelkek, animések, rapperek, meg még sorolhatnám. Vagy vannak, akik egyszerűen csak "bulizósok". Lényeg, hogy mindenki tartozni akar Valahova. De én egyszerűen nem is tudnám magam elkötelezni talán semmi mellett, egyrészt mert nagyon hamar megváltozna a véleményem, meg bármilyen irányzatban találnék "hibákat" (szerintem már eleve egy HIBA, ha valamilyen irányzat mellett elkötelezzük magunkat, mert eltorzítja a látásmódunkat az egyik irányba) , másrészt meg mert úgy érezném, hogy korlátozva vagyok azáltal, hogy valaminek a "híve" lettem...

(Mármint ezt úgy értem, hogy hiába szeretem a rock zenét, de sose tudnék rocker lenni, mert... szóval az már egy identitás, és akkor már te nem önmagad vagy, hanem "egy rocker" :S Vagy nem is tudom, szóval én ettől úgy érezném, hogy korlátok közé vagyok szorítva, és meggátol abban, hogy kiteljesedjek, és csak akkor lehetek önmagam, ha minden iránt semleges maradok o.O Hiába tudom, hogy a rockerség nem azt jelenti, hogy csakis és kizárólag rock zenét hallgatsz, vagy ilyesmi)

Szóval ezeket csak azért írtam le ilyen hosszasan, hogy lássátok, hogy végülis van elméleti háttere (:DD) annak, hogy nem vagyok normális, de ez normális????? (Bocsi, ha néhol tudálékoskodósan fogalmaztam, csak ez olyan nehéz téma...)

2011. jan. 23. 22:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
47%

"Mindig azt mondják, hogy a kamaszok/fiatalok tele vannak Nagy Tervekkel... én túlságosan pesszimista, földhözragadt és fásult vagyok"

Mindkettő gyakori a kamaszok között.

"minden fiatal valamilyen csoportnak a tagja, valami irányzatnak a híve."

Majdnem mindegyik, de helyenként ez erősen változik. Végül, vannak fiatalok, mint te, akik az "én nem tartozom semmiféle csoporthoz" csoporthoz tartoznak. Az is egy csoport a többi között.

"van elméleti háttere (:DD) annak, hogy nem vagyok normális, de ez normális?????"

Teljesen normális.

2011. jan. 24. 01:54
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :)
2011. jan. 24. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!