Miért vagyok folyton irigykedő, elégedetlenkedő?
A kérdés elég érdekesen hangzik, tudom.
Az a helyzet, hogy nagyon tudok irigykedni valakire ha pl. sikerélmény éri, vagy csak sikerül neki valami olyasmi ami nekem nem. példa erre, hogy barátnőmnek végre sikerült munkát szereznie, viszonylag jó fizetéssel, aminek természetesen örültem, de bennem volt az is, hogy jaj mért nem nekem sikerült. Korábban én voltam sikeresebb munkaügyileg. Vagy, ha valaki a körömből, legyen az családtag, barát vagy épp a barátom elér valamit, akkor azért is féltékeny vagyok. Nekem miért nem sikerül? Rossz tulajdonság tudom, de csak nem régen kezdett kialakulni.
Irigykedek folyton pár barátnőmre, hogy milyen szépek, vagy ha egyiknek a szülei megevesznek valamit akkor szabályosan haragszom rájuk, hogy nekem az ilyeneket saját önerőből kellett összehoznom, mert az én szüleim nem állnak úgy anyagilag.
Valaki tud erre valamit mondani?
Persze most jönnek majd a válaszok, hogy önző, szemét fruska vagyok, de nem baj, én is érzem, hogy valami nem stimmel, de nem én akarom így.
köszi
21L
Sajna a magyar mentalitás az ilyen.
Főként ha valakinek a környezetében is ilyen emberek vannak, én mondjuk pont az ellenkezője voltam mindig, én pont arra törekedtem, hogy NE LEGYEK ILYEN, pedig számtalanszor lett volna rá okom.
Egyébként maga az irigység nem feltétlenül negatív tulajdonság, ha építő jellegű.Valahol az irgység által tudnak az emberek előre lépni, haladni, feljebb emelkedni, mert bennünk van az a gyarlóság, hogy nehogy már a húsvéti tojás tojja a nyuszit, szóval az én kertem is legyen olyan zöld, mint a szomszédé.
Csak egy dologra kell nagyon odafigyelni, ne tehetetlenül legyünk irigyek, mert annál rosszabb nincs.Az megbetegíti a testet és a lelket.Sajnos kishazánkban ez is népbetegség...
Júj erre muszáj nekem is megosztanom az élményeimet.
Én is voltam ilyen. Nagyon irigykedtem, persze csak néha látták ennek jeleit a külső környezetemben. Állandóan versenyeztem a fejemben; ő szebb, ő jobb, neki állandóan van pasija, neki vettek a szülők egy lakást stb stb.
Mára ezt kinőttem, ezt mondom úgy, hogy a 20-as éveim közepén járok, és kb. 1-2 éve szűnt ez meg bennem.
Nekem az önismeret segített. Mert igen, az irigykedés onnan jött, hogy elégedetlen voltam magammal, és az életemmel, miközben fel kell ismerni, hogy ezekért Te önmagad vagy a felelős. Nem baj, ha tetszik valaki életstílusa, de tudnod kell, hogy a Te sorsod a Te kezedben van. Ezek persze szép nagy szavak, de sajnos nem tudom ennél jobban leírni, hogy nálam ez hogy alakult át. Nagyon sokat foglalkoztam azzal, hogy én mit szeretnék elérni, függetlenül a társadalmi elvárásoktól, mire vagyok képes, és próbálkoztam. A mai napig úgy alakítgatom az életem, és próbálom megtalálni a helyem a világban. A célkitűzés, az önmagad megismerése (én pszichodrámára, családállításra, tréningekre jártam) hozzá fog segíteni ahhoz, hogy mások boldogságának tényleg tudj örülni, és hidd el, biztosan lesznek olyanok, akik meg már rád fognak irigykedni. Sőt, az is lehet, hogy már most van egy csomó ilyen, csak nem veszed észre, hogy milyen jó dolgod van - az ember képes erről elfeledkezni. Az sem baj, ha elmondod minden nap magadnak, hogy "Milyen jó, hogy élek", és felsorolod magadnak, milyen jó dolgok vannak az életedben, amiket Te teremtettél magadnak. Hajrá! És egyébként ez nagyon jó dolog, hogy felismerted, bevállalod, büszke lehetsz magadra!
Előző válaszadó vagyok
Csak annyit még, hogy szerintem az a gondolkodás, hogy "az én kertem is legyen olyan zöld, mint a szomszédé" sosem fog boldoggá tenni senkit, márpedig az ember célja az, hogy boldog legyen. Mert ez egy tanácstalan bizonytalan ember célja, aki nem tudja eldönteni, hogy ő mit szeretne. Ezért fontos, hogy meghatározzuk a céljainkat, hogy milyen életet szeretnénk élni, hogyan, mint akarunk elérni, milyen értékrendet akarunk követni, és azt megvalósítani. Egyébként mindig külső kontroll által vezérelt emberek leszünk. A kontroll az a tiéd, ez az, ami baromi fontos, hogy minden, ami Veled kapcsolatos, amit megélsz, az Tőled függ.
Én szívesen mesélek még az ezekkel kapcsolatos gondolataimról, élményeimről, ha gondolod, privátban keress meg.
Te egy igazi nő vagy! És nem is tagadod.
Ezen nincs mit szépíteni, majdnem mindegyik ilyen, ma elfojtják magukban az érzést, és soha nem derül ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!