Miért lehet ez?
Sziasztok! Egy elég összetett kérdésem lenne, ami gondolom, hogy nem csak velem történik.
Szóval.. Gondolkoztam nagyon sokat, hogy
miért nem tudok boldog lenni sosem? miért érzem, hogy mindig van valami probléma az életemben?
Nem tudok fellélegezni sosem. Mindig van valami ami miatt stresszelnem kell...
De mindig is ilyen voltam.. Én ilyen visszahuzodó, "szomorkás" voltam örök életben.
Sosem volt az hogy probléma mentesnek éreztem az életem.
Ha nincs az életemben semmi konkrét probléma, akkoris az agyam valamin stresszel, és szorongok.
22 éves vagyok, (F), ha volt párkapcsolatom ami működött, ha nem,
ha van pénzem, vannak barátok, van mindenem, akkoris ott ez az érzés, hogy valamiért nem tudok mosolyogni.
Nem tudok boldog lenni egyszerűen.. És ez zavar.
Nem tudom magam kipihenni sosem, szinte mindig lehangolt vagyok..
De ha ismétlem jelenleg nincs semmi probléma az életemben, akkor miért van ez? Hiába győzőm meg magamat, hogy márpedig legyél már vidámabb, egyszerűen nem megy.
És amikor nagy nehezzen lecsillapodik minden, az agyam talál valami hülyeséget amin stresszelni kell, olyan dolgot ami úgysem fog bekövetkezni.
Egyedül vagyok ezzel? Megbolondultam? :D
Ha tudsz valami magyarázatot erre kérlek ne tartsd magadban. Már azzal is jobban érezném magam, ha tudnám, hogy ez egy létező jelenség.
Legyen szép napod! :)
Mennyire vagy elégedett önmagaddal, jelen életeddel?
Múltadban milyen tényezők lehettek, amik negatívan hatohattak rád?
Ha egyedül vagy milyen a viszonyod önmagaddal?
Elhangzik-e az "unatkozom" szó a szádból?
Sok korodbelinek, de huszon és harminc plusszosoknak is alig van bármi érdeklődési köreik, hobbijaik s csak lebegnek a világban.
Életcélok vannak-e? (Nem csak anyagira értem.)
Van-e valami fő mozgatórugód?
Pl kíváncsiság, kreativitás stb.
Mert biza, hiába van pénz, barátok stb, ha belül üres vagy és ez az üresség generálja a stresszt, hogy valamit lépni akar az agy.
Kényszercselekvésképp pedig generálja az ingert.
Ha viszont nincs tényleges mozgatórugója, akkor a "semmiből" dolgozza ki a negatívot, vagyis a belső hiányérzet kicsapódik.
A hormonjaid játszadoznak. Helyzetnek megfelelően generálódnak. Igaz ez a pozitívtól a negatívig.
Alapon pedig 0-24-ben sem lehet full happy az ember.
Lehet, hogy régen otthon sokat aggódtak a jövő miatt?
Lehet, hogy nem mered vállalni, hogy teszel azért, amit igazán szeretnél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!