Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Érezted már úgy, hogy önzetlen...

Érezted már úgy, hogy önzetlen szeretetet érzel mindenki iránt?

Figyelt kérdés

A kérdés adja magát.

Ha jó napod van, kellemesen érzed magad, volt már veled olyan, hogy szeretetteljesen mosolyogtál arra az emberre, akit nem is ismersz?

Nem infantilisan persze.

És nem azt gondolod, hogy "felrúgom azt a büdös parasztot, ha még egyszer elém tolakszik", hanem röhögsz rajta, és szereted, amiért ilyen is van, akin jó nevetni, és egyszerűen hiányozna, ha nem lenne.

Vagy én vagyok túlságosan beszívva ilyenkor?

2010. dec. 28. 00:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
persze,h van mikor így érzek,ha vmi apróság már feldobja a napom,akkor ilyen vagyok:D
2010. dec. 28. 00:56
 2/15 anonim válasza:
Én szoktam ilyet érezni.:) Ilyenkor úgy érzem minden és mindenki felett repűlök. (tudatmódosítószernek köze sincs hozzám.)
2010. dec. 28. 00:57
 3/15 A kérdező kommentje:

Én is azért írtam azt, mert nem hagyhattam ki. :'D

De én mindig ilyen vagyok, még az iránt is érzek egy kevés szeretetet, aki engem olt orrba szájba, lerib@ncoz, és a szemembe vágja, hogy utál engem.

2010. dec. 28. 01:04
 4/15 anonim ***** válasza:
mindig ? már bocs de az ilyen embereket használják ki legkönnyebben
2010. dec. 28. 01:35
 5/15 A kérdező kommentje:
Hja, lehet, hogy igazad van, de én attól még, hogy csekély szeretetet érzek sokak iránt, nem bízom meg senkiben. A szeretet, és a bizalom két teljesen más dolog. Nem vagyok naiv, sem hiszékeny. De ez már egy más téma, a kérdésre válaszolj, kérlek.
2010. dec. 28. 01:54
 6/15 A kérdező kommentje:
Amúgy köszi, hogy aggódsz, puszilom a pofidat ^^ :p
2010. dec. 28. 02:03
 7/15 Mentifantezsvér ***** válasza:
Hú hát én életem minden percében ilyen vagyok...:D sőt szokszor annyira szeretek mindenkit hogy megis ölelgetném őket ..:D:P
2010. dec. 28. 03:00
 8/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, mikor megláttam a kérdést, első gondolatom az volt: miért nem emlékszek rá, hogy kiírtam ezt a kérdést? :D

Ilyen vagyok én is. Nem rég óta, úgy fél éve. Fordult velem a világ és ahelyett hogy potenciális ellenségeket látnék az utcán, embertársaim látom, és mindenki felé megszűntek az előítéleteim, helyette egyszerűen szeretettel közeledek. De azért még néha felbuggyan az egóm, szerencsére egyre ritkábban :) Ami még feltűnt, hogy az én belső hozzáállásom iszonyúan tükröződik, mindenki (jobban) szeret engem is :)

De nekem ez még most is szinte újdonság, nem így nőttem fel és valami hihetetlennek tartom átélni ezeket a tiszta érzéseket: nincs harag, nincs gyűlölet, az irigységet is már csak nyomokban találom magamon... Kezd körvonalazódni mit is érthetnek a "szeretet hatalma" alatt...

Aki meg azt írta hogy az ilyeneket használják ki könnyen: a kérdezőnek igaza van, a józan ész és a szeretet tud párhuzamosan is működni.

22/F

ps.: kérdező, írod hogy te is mindenki iránt érzel szeretet, én meg azt hogy én is... Mi szeretjük egymást :))

2010. dec. 28. 11:44
 9/15 A kérdező kommentje:

Jaja, szeretjük egymást. :)

Amúgy teljesen jól megfogalmaztad ezt, én pont így érzem.

Meg ha valamiért szükségem van egy vadidegen emberre (ha eltévedek például), akkor simán odamegyek hozzájuk, és segítenek.

Persze, a mindenki iránt érzett szeretet csak azt az intervallumot fedi le, amit én ismerek belőlük.

Ha odamegyek, és segítenek, azt szeretem, mellette persze lehet, hogy magát az embert utálnám, ha ismerném. Úgy igazán.

2010. dec. 28. 13:46
 10/15 Mentifantezsvér ***** válasza:
Hát sajnos én a mindenkifelé irányulő önzetlen szeretetem emlett még elég naív is vagyok..úgyhogy azthiszem nekem kell félnem attól hogy kihasználnak..:) ami persze remélem nem történik meg :D
2010. dec. 28. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!