Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Csak a gyűlölet, bosszú, harc...

Csak a gyűlölet, bosszú, harc és a legyőzés éltet, már fél éve. Hogy miért, elmeséljem?

Figyelt kérdés
A lényeg a lényeg, egy hisztis, gyakran meggondolatlan, „idegbeteg”, egoista, magát túl sokat megengedő és képzelő tizenéves kiscsaj miatt, közvetve (azaz felhasználta barátait, szüleit, rokonait, és a rendőrséget, hivatali szerveket), hogy engem eltegyen láb alól – majdnem börtön lett a vége. Most itt állok, idegileg, lelkileg, érzelmileg, fizikailag is roncsként, anyám a pszichiátrián fekszik, öcsém elköltözött itthonról, mert nem bírta a stresszt, apámnak dührohamai vannak, húgom csak sír, engem pedig csak és kizárólag a bosszú éltet, bármi áron. Nem tudok élni, nem tudunk élni. Amit velünk tett, a sz-ros kis játékából, hisztije miatt, nem megbocsátható, és nem elnézhető. Úgy hallottam, hogy az élete mostanában nagyon jól alakul, egyre több a barátja, egy többen szeretik. Én –úgy döntöttem- ebből elég. Nem fogom hagyni, hogy az én családom tönkremenjen, az Ő élete pedig felfele íveljen, nem leszek/leszünk áldozatok az Ő életének felvirágoztatásának oltárán. Tönkrement anyám, tönkrementek a testvéreim, olyanokat kellett átélniük, amit még sosem, egy ilyen kis lotyó miatt, és én tehetetlen voltam, Velük szemben (nem tudtam segíteni nekik ebben), magammal szemben (nem tudom már az érzelmeim kontrollálni), és a helyzettel szemben. És végül tönkrementem én is. Most, tanulmányaim félbeszakadva, képtelenül a munkára, csak a harag, gyűlölet, és a kíméletlen bosszú jár az eszemben, folyton-folyvást. Napról-napra. Olyan számomra ez, mint az üzemanyag a túléléshez. Ha nincs, végleg összeomlok. De nem is kívánom elnyomni ezt. Nem teheti ezt, nincs joga ehhez senkinek, hogy megtegye ezt velem, és főképp nem a családommal. Csak ekörül jár az agyam (anyám magánkívüli, síró arca – öcsém ökölbeszorított keze, karikás szeme – húgom néha félelemtől való remegése, sírása – apám vörös feje, ahogy ordít, üti a falat – és az én közel sem akadályoktól mentes életem összeomlása). Nem tudom, hogy mi lesz a vége, de szerintem a legmesszebb képes vagyok elmenni. Beteges ez? Mi lesz ennek a vége? Én két kiutat látok: a kis csitri tönkretétele, elpusztítása, megnyomorítása, vagy pedig az életem egy jó ügyért, másért való feláldozása. Azt hiszem, ezt meg kell tennem a családomért, magamért, és azokért a leendő áldozatokért, akikkel hasonlót tenne.
2010. dec. 22. 22:15
1 2
 1/12 szamóca. ***** válasza:

az hogy sz*rul alakult az életed nem mentség arra, ha te rosszat teszel.

soha snekit nem fog érdekelni hogy miért tetted. Megoldást nem jelent, csak még te is sz*r ember leszel eddigi problémáid mellé.

tök sajnállak meg minden, bár kicsit sokat találkoztam már itt a sztoriddal ahhoz hogy igazán megérintsen a dolog, de hidd el: nem normális amit tenni készülsz.

bosszút állsz, és, mi lesz? ott fogsz állni megtört emberként akinek még arra sem volt ereje hogy felülkerekedjen a haragon, ettől még gyengébb és elesettebb leszel, rádásul lesüllyedsz egyzserűen arra a szintre amire a lány akiről írtál. tökjo, sokra mentél vele.

és akkor majd jössz, hogy vajon jogos volt? és elmeséled megint hogy szegény te, mennyire elbánt veled.

és tudod mit fognak rá válaszolni? szegény te...dehát te is ugyanolyan rossz lettél mint ő volt. Nem érdekel senkit, soha hogy mi vezetett ide. a lényeg hogy most vagy jó vagy, vagy rossz. és te elb*đzni készülsz az életed, amit megkeserített egy lány, de még helyrehozható.

2010. dec. 22. 22:38
 2/12 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, hogy egy rosszul nevelt kislány hogy tud tönkretenni egy családod?

De az indulatodat megértem, én a helyedben nem biztos hogy vissza tudnám fogni magam.

2010. dec. 22. 22:51
 3/12 anonim ***** válasza:

Én is nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy ezt hogyan sikerült összehoznia egy lánynak. Bár gondolom, hogy nincs hozzá semmi kedved, ha mégis lenne akkor írd le mailben a történetet, mert rettentő kíváncsi vagyok rá.

Egyébként az első válaszolóval teljesen egyetértek (noha általában, ennél apróbb ügyekben én is bosszút állok).

2010. dec. 22. 23:33
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel, nekem is leírod a teljes történetet?
2010. dec. 23. 00:21
 5/12 anonim ***** válasza:
Terjeszd el a barátai között, hogy mit tett.
2010. dec. 23. 00:42
 6/12 anonim ***** válasza:

ha tudnánk mit csinált a csaj talán segithetnénk de igy...

am tényleg sajnálom elég durva dolog lehetett ha mindenki igy kikélszült.: S

2010. dec. 23. 12:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Gondolkodj el azon, hogy megéri-e neked az a sok szívás, ami a bosszúd miatt lesz, és ha igen, hát hajrá.
2010. dec. 23. 20:51
 8/12 anonim ***** válasza:
A te helyedben megfontolnám az ...... Nem írom le, mert lecsuknak felbujtás miatt.
2010. dec. 23. 22:30
 9/12 anonim válasza:
Menj el orvoshoz,elmebeteg vagy.Nem bírod kezelni a konfliktust,az egész családod egy őrült hisztérikus banda,miért is várhatna bárki is tőled normális viselkedést.Mit tehetett az a szegény lány,hogy így kiborult az egész famíliád??Csak tippelni tudok:Kinyírta a családodat,rátok gyújtotta a házatokat,kettyintett apáddal...gondolom egyiket sem követte el ezek közül.De van egy tippem,ez a lány akiről beszélsz nem tud tőled megszabadulni,mert mint egy kullancs ráakaszkodtál...
2010. dec. 27. 13:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Hogy tett tönkre? Először azt kéne tudni.
2010. dec. 27. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!