Hogyan lehetnék kedves, pozítív, szerethető ember?
Fiatal, családos nő vagyok. Az utóbbi időben azt veszem észre senkivel sem vagyok kedves ( kivétel a családom, de sokszor velük sem). Undok vagyok, a rosszat találom meg mindenben.
Sok sok rossz történt velünk mostanság, s azóta van ez így. Ellenségként tekintek mindenkire, nincs is már jó kapcsolatom a családdal (szülők) sem. Türelmetlen vagyok mindenkivel. Stb.
Nem tetszik így nekem, el fogok mindenkit veszíteni.
Hogyan tudnék változni?
Kissé talán "furcsán" fogok válaszolni. Vagy úgy tűnhet. De igazából nem tudom. Ezt majd Te eldöntöd. Mivel, szerintem...
..Ha ezt Te már ÉSZREVETTED magadon, akkor már túl is vagy a nehezén, és lényegében Te már "nyertél" is. (nem viccelek).
Te már most is egy kedves és pozitív és szerethető ember vagy (pontosabban voltál, csak most éppen nem), hiszen, ha nem így lenne, miért éreznéd rosszul magad ebben a mostani "szerep"-edben? Értesz?
"Hogyan tudnék változni?"
A kérdésben benne van a válasz. Változz meg. Viszont, ha Te - az előbbi gondolatmenet alapján - egy kedves és szerethető ember vagy (most ugyan éppen a "voltál" illik rád perpillanat, de ez is pont azt bizonyítja, hogy..), akkor nem megváltoznod kell, hanem VISSZAváltoznod. Nem ugyanaz ;)
Úgyhogy változz vissza kedves emberré, mert eredetileg Te AZ VAGY, és akkor abban - (a neked inkább való) - szerepben (hiszen, ugye..) jobban fogod érezni magad, hiszen önmagad leszel. Olyan egyszerű ez..., hogy néha alig lehet észrevenni.
Igenám, de most - ahogy leírod - éppen mégsem vagy az. Viszont pont a hiányérzet, amit érzel - és amiről a kérdésed szól - mutatja, hogy igazam van. Hiányzik az igazi önmagad. A kérdés: hová "tetted" ? :)
Majdhogynem biztos az, hogy azért nem találod éppen, mert van valami akadálya. Az esetek döntő többségében ezek az akadályok Bennünk vannak, és csak sokkal ritkábban "odakint".
Az egyik "cucc" ami jól be tud "kavarni" : a hozzáállás. Gondolj egy olyan emberre, aki a Te helyzetedben - mivel más a hozzáállása - egyáltalán nem borul ki ezen, hanem azonnal nekiáll megkeresni a problémájára a megoldást és minden különösebb probléma nélkül meg is találja azt, alkalmazza a megoldást amit talált, a problémára, és ezáltal megoldja azt. A két különböző hozzáállás - ugyanabból a helyzetből kiindulva - egyészen más irányba terelte a dolgok menetét.
Na EZ pl. egy akadály lehet, Benned. A hozzáállás "dönti el", hogy hogyan reagálsz valamire. Maga a hozzáállásod - akármivel kapcsolatban - viszont azon alapul, hogy Te mit gondolsz arról a dologról. EZÉRT érdemes pozitívan gondolkodni, és ilyen módon befolyásolja a poz. gondolkodás az EGÉSZ életünket. Nincs ebben semmi trükk, vagy természetfeletti, vagy tudomisén, ez csak egy szimpla ok-okozat összefüggés. Tett -> következmény. Akció -> reakció. Nincs varázslat. Az a mesékben van. A Valóság viszont nem mese, hanem Valóság. Pofon egyszerű.
A magyar nagyon bölcs és kifejező nyelv. "Olyan elveszettnek érzem (ön)magam" , "Nem érzem jól (ön)magam(at)" , stbstb. , néha teljesen öntudatlanul kimondunk dolgokat és észre sem vesszük, hogy lényegében már választ is kaptunk (adtunk magunknak). Ha Te picit, úgymond.. "elvesztél", akkor nincs Mese (haha..), meg kell keresned megint. Csak az tud hiányozni, ami éppen nincs ott. Ez ugye egyértelmű. Viszont olyat senki nem szokott mondani, hogy : "..olyan eltűntnek érzem magam" , úgyhogy nem tűntél el sehova, ne aggódj, csak (pillanatnyilag) elvesztél. NEM KELL találnod semmit, VISSZA kell találnod. Mármint önmagadhoz, tudod.. , ahhoz a kedves és szerethető emberhez, aki voltál. Akit most éppen hiányolsz. Nem ragozom tovább.., mivel:
Aki keres, az talál.
Remélem ki tudtál hámozni valamit ebből, hát akkor.. kellemes (vissza)utat ! Tessék elindulni és keresgélni. Ha nem indulsz el, soha nem érsz oda. Ha nem keresed, nem fogod megtalálni. Nem viccelek. Ez ilyen egyszerű. Sok sikert !
Üdv
Nyw
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!