Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért "utálom", "rühellem" az...

Miért "utálom", "rühellem" az időseket? Velem van a baj?

Figyelt kérdés
Nemrég láttam egy műsort, de ez való életben is így van! Az idős emberek állandóan azt a példát hozzák fel, hogy ők felneveltek x gyereket, ezt tették, meg azt tették értünk, olyanokat találnak ki, amik nem is igazak. Bőgnek, mintha ők lennének az áldozatok és a saját verziójukat adják tovább, hogy rossz színben tüntessék fel a másikat. Ez számomra irritáló és legszívesebb felpofoznám őket az ilyenekért. És utána meg ki vannak akadva, hogy miért nem nyitja rájuk az ember az ajtót! A legtöbb kapcsolat és házasság azért megy tönkre, mert a kedves szülök belemagyaráznak olyan dolgokba, amik nem rájuk tartoznak! Panaszkodnak, mindig csak panaszkodnak. Félnek, hogy egyedül maradnak?
2009. jan. 19. 16:59
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
39%
Kissé meglepett a kérdés is és a reagálások is, mert ugyan én már nem vagyok fiatal, de korábban sem emlékszem, hogy bármikor konfliktusom lett volna az idősekkel. A tizenévesekkel annál többször.. ők ugyanis el sem tudják képzelni, hogy egyszer ők is aszott aggastyánok lesznek. És te is meg fogsz öregedni egyszer, és boldog leszel, ha valaki segít majd kimenni a wc-re, mert nem utál azért, mert öreg vagy. Mert ha nem lesz ilyen, akkor majd csak sírdogálsz egyedül a szobádban.
2009. jan. 19. 21:41
 12/31 anonim ***** válasza:
37%

A nagymamádat is "rühelled", te MAJOM??

Én nem vagyok öreg egyáltalán, de nagyon kiakadtam ezen az ostoba kérdésen, meg a buta válaszokon is!

Mit gondolsz, a fiatalok között nincsen összeférhetetlen, meg keserű, nem szimpatikus ember??

Te is éppen ilyen vagy, mert ha nem, akkor nem tettél volna fel ilyen kérdést!

Felpofoznád?? Kit? egy öreg nénit??

Én meg téged seggbe rúgnálak!! Na azt kívánom, hogy öreg korotokban ne nyissa rátok senki az ajtót!!

Ha haragszol valakire, akkor a szüleiddel kezdd, mert "elfelejtettek" megtanítani a tiszteletre!

Ti már nem tudjátok, milyen a valódi érték, de majd rájöttök, ha benneteket borítanak fel a buszon, mikor úgy fáj mindened, hogy létezni is alig bírsz!!

Van fogalmad arról, hogy sok ma is élő idős ember átélte pl. a második világháborút? Belegondoltál valaha abba a félelembe, amit a bombázáskor éreztek, vagy amikor azt hitték, éhen fognak halni??

Te beleszülettél a kényelembe, azt se tudod, milyen mobiltelefon nélkül megbeszélni egy találkozót a barátaiddal!

Nem is folytatom, összegezve: undorító a kérdés, kívánom, hogy egyszer (ne hidd, hogy olyan soká lesz), megbánd, hogy valaha feltetted!

Erre a világra egyre mocskosabb férgek születnek, pláne, ha ilyen korcs lelkű emberek szaporodnak, mint te!!

Lehet lepontozni, hidd el, baromira nem érdekel.

2009. jan. 19. 22:07
 13/31 anonim ***** válasza:
89%
Veled is van baj, az idősekkel is. Mindenkinek meg kell előlegezni a tiszteletet. Nem kellene utálnod minden idős embert, nem mindenki utálatos. Az idősek közül meg aki úgy gondolkodik, hogy mit pofázik nekem ez a taknyos büdös kölök, az ne is várja el, hogy tiszteljék a fiatalok. Mindkét korosztálynak el kellene gondolkodni rajta, hogy talán jól beszél a gyerek/az öreg, nem csak a saját mondandóját fújni. Amelyik fél ezt nem hajlandó belátni, annál van a baj.
2009. jan. 20. 00:25
 14/31 anonim ***** válasza:
27%
itt nem az idősekkel van a baj hanem a mai fiatalokkal akik azt hiszik ők sz*rták a spanyol viaszt,meg világfájdalom,meg bla-bla,én 32 évesen teljesen ki vagyok akadva a kérdésen,kívánom hogy úgy bánjanak veletek is idős korotokban ahogy ti bántok az öregekkel,akik átmentek sok szenvedésen,háborún,újjáépítettek 1 országot ahol ti a lábatokat lógatjátok,nem mminden idős ember panaszkodik,az én nagyim 92 éves és még emlékszik azokra az időkre amikor bombáztak,meg bujkáltak,na ennyit erről
2009. jan. 20. 08:43
 15/31 anonim ***** válasza:
18%
teljesen igaza van a tegnap 22:07-kor írónak!!!!!!!!
2009. jan. 20. 08:45
 16/31 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy kaptam hideget is és meleget is. Mindenkit meg tudok érteni! 24 éves fejjel én igen is keményen dolgozom azért hogy megéljek EGYMAGAM, mindenféle SZÜLŐI SEGÍTSÉG nélkül! Nem számíthatok a szülői segítségre és nem is várom el! De kérdezem én hol voltak, amikor 5 évesen megerőszakoltak? Ha? Vannak idősek akiket igenis tisztelek, pl a nagypapám és a nagymamám, akik már régen meghaltak. Sajnos a többség azonban tényleg nagyon bunkó módon viselkedik!
2009. jan. 20. 11:01
 17/31 anonim ***** válasza:
58%

szégyelljétek magatokat...azok vannak lepontozva akiknek nincs bajuk az öregekkel. pfff.......ez durva...mit gondoltok a ti szüleitek nem ilyenek vagy ilyenek lesznek idős korukban? és akkor mit szólnátok ha róluk is így vélekednének?? ez undorító amiket írtatok..persze arról szól a dolog hogy szerintetek mindig panaszkodnak ok nélkül meg hasonlók..hát gondoljatok már bele...az átlag fiatalnak ha csak a fejecskéje fáj akor már meg sem bír mozdulni,nem akar suliba menni,játssza a hattyú halálát. de most tényleg..gondoljatok már bele mit átélnek ezek a idősek.a legtöbbjük szenved valami betegségben, vagy a gyerekük elköltözött másfelé és nem is látogatja őket...egyszerűen az élet megkeseritette a mai időseket. ők is sok mindenen át mentek,mi is át fogunk.csak mi már most sírunk hogy mi van velünk,képzeljéek el mi lesz pár év mulva....

ja és nyugodtan le lehet pontozni

egy 18 éves lány

2009. jan. 20. 11:48
 18/31 anonim ***** válasza:
83%
hát, ezzel én csak részben vagyok így...nem szoktam általánosítani. de ott, ahol én lakok, sok utálatos öreget ismerek. kezdjük az alapvetőkkel: falun ugye elvárják, hogy mindenki mindenkinek köszönjön. én ezt meg is teszem. de mikor elhajtok egy öreg mellett, és hangosan odaordítok neki, és csak bámul rám, az utána ne várja tőlem, hogy vigyorogjak rá! és semmi baj a fülükkel, mert misén ha vki megnyekken, azt rögtön észreveszik! de, mondom, nem általánosítok, ismerek kedves időseket is...a buszozásról meg annyit: egy nap halál nyugodtan szállok fel a buszra, amikor elémugrik egy öreg nénike, hátralök, aztán felszáll a buszra, mintha mi sem történt volna...utána meg a tömött buszon el nem venné maga mellől a táskáját, hogy más is le tudjon ülni! szóval jó pár idősről meg van a véleményem, de általában pozítívan állok hozzájuk :)
2009. jan. 20. 13:34
 19/31 anonim ***** válasza:
19%
nem azért, de hány éves vagy????? felteszem olyan 11 körül forogsz, és azért vagy kiakadva az öregekre, mert nem vették meg neked a legújabb action men figurát... AMÚGY IS MI JOGON ÍTÉLED MEG AZ IDŐSEBBEKET????? ŐK MÁR ANNYI BAJT, ROSSZAT ÁTÉLNEK, HOGY TE AZT EL SEM TUDOD KÉPZELNI A CSÖPPNYI AGYADDAL!!!!!! SZTEM TE IS KI LENNÉL AKADVA, HA FIZETNED KÉNE A SZÁMLÁKAT, EKÖZBEN A HISZTIZŐ KÖLYKEIDET KÉNE NEVELNI, FŐZNÖD KELL A CSALÁDRA, MOSNI, A HÁZAT TAKARÍTANI!! TE EZT MEG TUDNÁD EGYEDÜL CSINÁLNI???? MAJD HA TE IS ÁTÉLTED AZOKAT, AMIKET ŐK AKKOR DUMÁLJ TE KIS G*NNYLÁDA!!!!!
2009. jan. 20. 15:38
 20/31 A kérdező kommentje:
Ha ezt nekem, mint kérdezőnek címezted, akkor javaslom tanulj meg olvasni!!!
2009. jan. 20. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!