Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért "utálom", "rühellem" az...

Miért "utálom", "rühellem" az időseket? Velem van a baj?

Figyelt kérdés
Nemrég láttam egy műsort, de ez való életben is így van! Az idős emberek állandóan azt a példát hozzák fel, hogy ők felneveltek x gyereket, ezt tették, meg azt tették értünk, olyanokat találnak ki, amik nem is igazak. Bőgnek, mintha ők lennének az áldozatok és a saját verziójukat adják tovább, hogy rossz színben tüntessék fel a másikat. Ez számomra irritáló és legszívesebb felpofoznám őket az ilyenekért. És utána meg ki vannak akadva, hogy miért nem nyitja rájuk az ember az ajtót! A legtöbb kapcsolat és házasság azért megy tönkre, mert a kedves szülök belemagyaráznak olyan dolgokba, amik nem rájuk tartoznak! Panaszkodnak, mindig csak panaszkodnak. Félnek, hogy egyedül maradnak?
2009. jan. 19. 16:59
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Feltűnési viszketegségbe szenvednek!
2009. jan. 19. 17:00
 2/31 anonim ***** válasza:
81%
abszolót igaz,80%uk visszaél a korával,te tiszteld őket de ők-->>> áááááá,kikérik maguknak...sajna én is ezt tapasztalom--munkám során,tömegközlekedési eszközökön..durvák és nagyhatúnak képzelik magukat.tisztelet a kivételnek...
2009. jan. 19. 17:03
 3/31 anonim ***** válasza:
79%
Teljesen igazad van, én is ezt tapasztalom. Remélem, mi nem leszünk ilyenek.
2009. jan. 19. 17:16
 4/31 anonim ***** válasza:
51%

Van egy bölcsesség:"Egy társadalom nagysága ott mutatkozik meg, ahogy az időseivel bánik."

Nem minden idős ember vén hárpia, és való igaz, hogy más korban nőttek fel, ahol más értékrend volt (ebbe most ne menjünk bele, hogy mi), egy országot építettek fel a háború után keserves munkával, és nem tudom, olvastál-e a Gulagról, a munkatáborok borzalmairól, amit pontosan az az idős korosztály kényszerült átélni, csakmert ilyen tragikus sorsú hazába született,mint a miénk;ehhez képest nincsenek megbecsülve gyakran a saját családjukban sem, ami szomorú.Pedig a sok fiatal,aki tényleg nem tett le semmit az asztalra, az ő életük munkájába teszik bele magukat, és úgy érzik, teljesen természetes.

Tudod, nem az a gond, hogy nem tiszteled ( vagy legalább elfogadod)az időseket, hanem az, hogy még meg is kérdezed, ugye nem vagy-e vele egyedül?

Más, kulturáltabb társadalmakban az időseknek természetes tisztelet jár ki, így aztán nincs ,amivel visszaéljenek, mert ott ez a dolog magától jön.

2009. jan. 19. 17:24
 5/31 anonim válasza:
74%
Én is igen megutáltam őket. Rettentő bunkók a tömegközlekedés eszközökn pl., tapasztalatból mondom. Ettől függetlenül megadom a minimális tiszteletet, de ha taplóznak velem sok jóra ne számítsanak tőlem :)
2009. jan. 19. 18:10
 6/31 anonim válasza:
65%
Jah, én is hasonlóan "szeretem" őket. Biztos szép néhánynál amire vitte és megérdemli a tiszteletet, de akkor ember módjára bánjon a fiatalabbal is. Amúgy meg elfelejtik, hogy a legtöbbjük már többnyire nem jó semmire. Max abba h a tapasztalatait agyonra fújja. Ami már lejárt lemez. Hja és gyarapítsa Magyarország elöregedő társadalmát.
2009. jan. 19. 18:36
 7/31 anonim ***** válasza:
43%

Húha...!!!

Nem is tudom, mit éreztem, amikor a kérdést és a kommenteket olvastam.... Azt hiszem, szégyellem magam helyettetek is!!!

A 17:24-es válaszolóval értek egyet.

A többieknek üzenem: ti is lesztek öregek, jó lesz, ha majd benneteket is "rühellni" fognak???

Ez komolyan undorító, tényleg itt tartana a társadalom???

2009. jan. 19. 18:42
 8/31 anonim ***** válasza:
68%
én se szeretem az öregeket mert ahol lakok házban albérletbe itt mindenbe beleszólnak,állandoan kibeszélnek mindenkit,pedig rendesen élünk,mégis minden kis dolgot jelentenek a gondnoknak.pár éve egy másik helyen beázott a rossz csövektől az albérletünk alatti öreg asszony alattunk és erre feljelentett minket,és költözhetünk el a semmibe.mindenbe beleszólnak hogy valaki hogy nézz ki,főleg ha tetoválása van..erröl nem is beszélek
2009. jan. 19. 18:52
 9/31 anonim ***** válasza:
84%

Nincs veled baj.

Viszont csak a nagyvárosi idősek többsége ilyen bunkó. Tömegközlekedési eszközökön.. hát no comment. Imádom mikor nem adom át a helyem és ezért elmegy mellettem és pofáncsap a táskájával.. Aztán ha visszaszólok neki, akkor meg még úgy érzi, hogy neki áll feljebb.

A falusi öregek egy fokkal jobbak.. csak azok meg unatkoznak és még a csillagokat is lepletykálják az égről.

És ezek soha nem fogynak el oO

2009. jan. 19. 19:06
 10/31 anonim ***** válasza:
77%

18:42-esnek: nem, engem nem fognak "rühellni" (ha megérem), mert nem leszek bunkó, és nem fogom alanyi jogon elvárni az általuk "tisztelet"-nek nevezett felsőbb jogokat. (pl. arra, hogy következmények nélkül bunkóskodjanak)

A kérdésre: én azért nem rühellem őket, mert nem lehet általánosítani. Igenis sok rendes van köztük. Viszont épp a hetekben láttam, amikor egy idős (és talán kisssé ittas) nő egy fiatal lánnyal magából kikelve elkezdett ordibálni, lehülyek*rvázta, és mellette az alacsony IQ-ját is megemlítette (az ok: véletlenül a villamoson ülve hozzáért a veleszemben levő "hölgy" szatyrához). A végén odaszóltam neki: "Ezek a mai fiatalok..." Másrészt reggelente a buszpályaudvaron is szó nélkül tolakodnak, de ha egy fiatal tolakszik, akkor megvan a véleményük. Ha meg ezt szóvá teszem, "ők már 60 éve sorban álltak ételjeggyel", mg "ők 40 évet dolgoztak".

Hát, ha az ilyenek várják el a tisztelet pusztán a koruk miatt, akkor rám ne számítsanak.

Lehet emlegetni az akkori történelmi helyzetet, de a mai fiatalok nem tettek le kevesebbet az asztalra. A mai világ is tartogat óriási kihívásokat, sokkal nagyobb a bizonytalanság, az embernek mindennap kihívásokkal kell szembenézni, míg régen, ha nehezen is, de a szokások alapján lehetett érvényesülni, az emebr 40 évig ugyanott dolgozhatott stb. Nem véletlen, hogy manapság sok sikeres ember fiatalon hal...

2009. jan. 19. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!