Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért tisztelnek ennyire?

Miért tisztelnek ennyire?

Figyelt kérdés
14 éves vaok. Az iskola legjobb tanulója ( neem vaok nagyképű)és hát az iskolatársaim annyira bírnak tisztelni, sőt még a tanárokon is ezt veszem észre. Ennek nagyon örülök, de valamikor nagyon idegesít, mert még a hógolyózástól is óvnak, vagyis hát engem neem dobálnak, neem bántalak. És hát azért én is szeretek szórakozni. Szerintetek ez mért van? Télleg neem vaok nagyképű,de az isi legjobb diákja vaok,ronda se vaok, és hát nagyon sikeres. Felnéznének rám?
2009. jan. 14. 16:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
83%

Tudod, aki ,,az iskola legjobb tanulója" általában nem viszi sokra. Jó irodai rabszolga lesz belőle, aki dolgozik a főnök keze alá. Mert ezek a tanulók betanulnak mindent, hogy meg legyen a jegy, mindent ennek vetnek alá, ösztönösen szót fogadnak, gondolván hogy a tanárnak igaza van - ezáltal nincs önálló véleményük, nem tudnak irányítani, szervezni.

A 14 évesek nem néznek föl egy másik 14 évesre, pláne nem az osztálytársukra. Becsülhetik, szerethetik - de ez nem tisztelet. Akit a tudása miatt becsülnek, annak kikérik a véleményét, segítséget várnak tőle, nem pedig kihagyják a buliból.

Az, hogy szerinted a tanárok tisztelnek egy 14 éves diákot, egyenesen pofátlanság.

Most pedig szépen menj vissza a törikönyvedhez, és próbálj értelmesen gondolkodni.

Egy másik 14 éves

2009. jan. 15. 16:08
 22/30 anonim ***** válasza:
74%

Még valami, arra nem foghatod az itteni kérdésbeli helyesírást, hogy az Interneten vagy. Csak hogy tudd, később, ha kikerülsz egy főiskolára, netán egyetemre, aztán munkába, esetleg lesz olyan, aki megnézi egy közösségi oldalon az adatlapodat, és ha ott hanyag vagy, már következtetéseket vonhatnak le. Pl. nálunk aki a főiskolán a HÖK vezetője (már csak névleg), nem végzi és nem végezte rendesen a munkáját, elhallgatott dolgokat, magának tartogatott sokmindent, mire a diákközösség fellázadt, hogy ez már sok, hogy mi semmit nem tudunk, és mindennek utána kell járni egyenként, mert nincs egy HÖK, akik összekötő szervezetként kéne, hogy működjenek, kiderült, hogy a HÖK egyszemélyessé vált az évek során, egyesek megnézték a vezetőnek kikiáltott emberke iwiw adatlapját, és amit ott találtak, nem volt túl bizalomgerjesztő, a vége az lett, hogy új HÖK-öt választottunk, a vezető pedig már csak névleg vezetője, mert most már egy komplett csapat áll mögötte, akik végre teszik a dolgukat, ahogy addig is kellett volna. Szóval ha te intelligens embernek akarsz látszani, akkor a neten is veheted a fáradságot és megválogatod, mikor hogy írsz és mennyire használod a net-szlenget, mert egy darabig jó, jópofa, de bizonyos szint fölött már sok, tömény, zavaró, és neked is ezért szóltunk többen is.

nem vaok, hanem vagyok

neem-ből 1 e betűt kihagyhatsz

vagyis hát = és hát - nyelvhelyességi hiba

nem télleg, hanem tényleg

isi helyett írhatsz nyugodtan iskolát vagy sulit, bár ez még elmegy, mert 10 éve is használták, mikor én voltam ennyi idős

És valóban nem a mostani teljesítményeid vagy jegyeid fogják meghatározni a jövődet, hogy miképp fogsz helytállni, és mennyire leszel sikeres. Tudod, én középiskolában végig egy 3-4-es átlagú diák voltam, de suli mellett jártam angol tanfolyamra, és ECDL modulokból levizsgáztam, érettségire meglett a középfokú nyelvvizsgám, és kitűnő lett az érettségim, és nem a 2 szép szememért, de lefőztem az addigi osztályelsőt, évfolyamelsőként végeztem, nem seggeltem, hanem figyeltem órákon, mert suli után nem sok időm és energiám volt tanulni a többi mellett, és próbáltam úgy tanulni, hogy a lényeget értsem, tudjam, sose tudtam magolni, mégis eredményeket értem el. És én erre büszke vagyok.

2009. jan. 15. 16:42
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Polgármester?XD Nem inkább elnök? DÖK-elnök...

Képzeld, én pedig DÖK-képviselő vagyok, és általán a képviselők többet dolgoznak, mint maga az elnök.. az egy dolog, hogy el kell járnia ide-oda, de a képviselnőknek akkor is a nehezebb dolguk van. Nem azért fognak tisztelni, mert jó tanuló vagy, hanem mert tiszta szívű.. Szerintem is unalmas embernek tűnsz, aki mindenbe benne van, egy olyan minden lében kanál lányka. Ha azt gondolod tisztelnek, akkor nem biztos hogy úgy is van. Óvnak ilyenkor olyankor.. istenem... Ezt most te sem gondolod komolyan, ugye?

Szerintem inkább koncentrálj a felvételidre, ne azzal foglalkozz hogy tisztelnek-e. Egy 14 évest nem lehet tisztelni, hacsak nem olyan érett, gondolkodásilag.

Vagy..arra még nem is gondoltál, hogy SAJNÁLNAK? Szerintem ez a helyzet..

2009. jan. 15. 17:32
 24/30 anonim ***** válasza:
93%

Utolsó előttinek: én nem jártam sem angolra, sem ECDL-re, mégis lett nyelvvizsgám és informatikus vagyok. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy sokkal könnyebb az ilyesmit autodidakta módon elsajátítani (angolt-számítógépet), mint tanfolyamon. De amúgy mindenben hasonlóan voltam én is, 3-4 átlag, kitűnő érettségi. Csak én nem időhiány miatt nem tanultam :)

Szóval a sikerességnek tényleg semmi köze az általános iskolai eredményhez, főleg hogy azt szimplán IQ-ból meg kéne tudni csinálni mindenkinek aki okosnak gondolja magát. Megkockáztatom a középiskolát is (én összesen kétszer tanultam középiskolában, pedig nyolc év volt, az is töri volt meg biosz).

2009. jan. 16. 09:31
 25/30 anonim ***** válasza:
92%
Már megbocsáss, de szerintem te egyszerűen egy nagyképű stréber vagy, aki azt hiszi, hogy a seggéből süt a nap. Az nem jelent semmit, hogy id. DÖK polgármester vagy... Sajna olyan ember leszel, aki anyuci nélkül még fingani se tud...
2009. jan. 16. 16:39
 26/30 anonim válasza:
100%
Annak ellenére, hogy azt gondolom, rajtad kívül senki nem képes megmondani, hogy mi zajlik benned, körülötted, etc,etc, tehát a tanácsok is csak ugródeszkaként szolgálnak, azt kell, hogy mondjam a tisztelet definíciója valóban nem az,hogy óvnak, sem hogy nem játszanak veled, amikor te pedig azt szeretnéd, hogy bevegyenek a hócsatába. Valami másban keresendő a hiba. Lehetséges, hogy nehezen engeded el magad, vagy távolságtartó vagy. Most csak hasraütésszerűen mondtam valamit...Az emberek reakcióit az határozza meg (vagyis inkább nagyban befolyásolja), hogy te mit mutatsz magadból, tehát vizsgáld meg a helyzetet mind a te szereped, és az ő viselkedésük figyelembe vételével. Szóval hajrá.
2009. jan. 16. 17:18
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gyerek vagy még,csak ezzel még nem voltál tisztában,de az előttem szólók nyilván helyre tették a dolgokat benned:-D Igen,lehet egy diákot tisztelni-én is tanár vagyok, rajzot oktatok,s van 1-2 'gyerekem' akit tisztelek.Tisztelem azt a diákom, aki testi fogyrékossága ellenére 5ös érettségivel végezte a gimit és felvették egyetemi szakra,olyan pályára készül ahol mindennap ki kell majd állnia emberek elé,és felvállalni, hogy egy kicsit más, mint ők(tolószékes)És tudom, hogy meg fogja csinálni, mert olyan akarat ereje van,mint sok egészséges embernek együtt sincs!Vagy tisztelem a diákot, aki az anya halála után átvette a szerepét-15en!- 4testvéréről gondoskodik, és dolgozik 7végente, hogy segítse a családot,most fog érettségizni, nem is rossz tanuló, de apja kérésére sem menne továbbtanulni, mert rá otthon van szükség!Igen, lehet tisztelni egy gyereket is, de nem a tanulmányi eredményéért,hiszen mindenki magának tanul, nem az anyjának-apjának-tanárjának!Az emberség az amiért felnézünk másokra. A tolerancia és az elfogadás képessége és az akaraté amivel ki tudod vívni egy felnőtt elismerését.Neked ehez még fejlődnöd kell;mentálisan legalábbis.
2009. jan. 19. 10:34
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
bocsi; fogyatékosság akart lenni;)Kutyázom közben,ezért elnézést az esetleges elírásokért
2009. jan. 19. 10:37
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én az általános iskolában IS jó tanuló voltam, hetediktől hatosztályos gimnáziumba jártam, ott kicsit romlott az átlagom 4,2re. De általános iskolában nehéz volt engem szeretni, két helyi pedagógus gyerekeként, de sikerült olyan emberré lennem már akkor , hogy voltak barátaim. Gimnáziumban két osztályt jártam meg, 2 évig hatosztályost, majd a matekszakot, és nem voltak rossz eredményeim, de voltak nálam jobbak, sokkal jobbak.

De mellette sokat segítettem itthon én is elkezdtem az ECDLt de valamiért elmaradt, letettem a jogosítványt, és egy nyelvvizsgát, illetve előrehozottan érettségiztem angolból, negyedik év végén is ötből érettségiztem, és ha nem veszem fel plusz tárgynak az informatikát kitűnő lett volna az érettségim. A Matek emelt érettségim 92%-os lett. Szóval nem teljesítettem rosszul, de ezt nem az jellemezte , hogy teljesen belegubóztam a suliba, sok más dolgot csináltam, itthon segítettem, munkám volt, és apuék sulijában is sokat dolgoztam. Az egyetemre simán bekerültem fizika szakra.

Ezzel nem azt mondom, hogy nem érdemes tanulni. DE a lényeg az, hogy ne magolj, nekem az sose ment, értsd meg amit olvasol. És ne hidd, hogy te vagy a legjobb, hanem tegyél róla maximum, és tanulj értsd meg a matekot, mert ha azt sikerül , akkor mindent meg lehet tanulni logikával (ez alól kivétel a kémia:D) no de a lényeg:

nem tisztelnek, hanem kirekesztenek!!

És légy szíves, tanulj meg helyesen írni!!!

2009. febr. 3. 21:30
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hívják ugy h RAJ vagy :P !!!
2009. márc. 8. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!