Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért érzem úgy, hogy a...

Miért érzem úgy, hogy a legjobb barátnőm miatt vagyok gátlásos?

Figyelt kérdés

Már 7 és fél éve a legjobb bnőm(ez már házasságnak is minősülhetxD), sok mindenben egyezik a véleményünk, meg a gondolkodásunk is, de őt túl tökéletesnek érez néha...mármint...lehet, hogy ez most hülyén hangzik, de tényleg annyira okos, hogy szerintem az egész évfolyamban ő visz mindent, úgyhogy nagyon bírják a tanárok, órán szinte csak neki beszélnek(nem ez idegesít), én meg ott ülök mellette...mintha nem is léteznék. De ráadásul nem stréber, nagyon jófej és jó a humorérzéke is...tehát szinte mindenki bírja(nem is szinte...tényleg mindenki) és ráadásul egy csomó pasi nyomul rá, meg jóban van velük, és én ezért meg már nem is merek közeledni egy pasi felé sem, mert egyből berémlik a kép, hogy "vajon most mit is csinálna turmix(ez a lány neve)...hiszen turmix mindent olyan tökéletesen csinál...amit turmix mond, az mindig vicces, az mindig jó, az mindig a legtökéletesebb"...és mivel én nem vagyok turmix ezért sosem jut eszembe semmi...:/

mit tegyek? Megszakítani nem tudom (és nem is akarom!!!Mert nagyon szeretem turmixot!), mert egy osztályba járunk és padtársak is vagunk...

És ami a legjobban zavar, az az, hogy ha ő eltervez valamit (egyszerű dolgokra gondoljatok..pl azt hogy ő most beszélni fog a fiúval, aki tetszik neki, akkor m eg is teszi, és sikerül is neki...de én...csak egy kis gátlásos szarnak érzem magam mellette... pedig úgy szeretnék én is olyan lenni mint ő...vagyis nem olyan...mármint olyan olyan de nem olyan,hogy teljesen olyan. hanem úgy olyan, hogy közben önmagam legyek...nah..érted(:

olyan rosszul érzem magam amiatt, mert úgy érzem, hogy irigy vagyok a legjobb barátnőmre...milyen legjobb barát az ilyan, mint én...:(

Előre is köszi a segítséget mindenkinek, és bocsi ha néhány helyen vmit rosszul írtam vagy fogalmaztam...

2010. nov. 18. 22:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
mint ha én irtam volna.. 18l
2010. nov. 18. 23:05
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez a tipikus minden jócsajnak van egy ronda barátnője feeling lehet.
2010. nov. 18. 23:27
 3/11 anonim válasza:
találj valamit amit legalább annyira vagy jobban csinálsz mint ő. Így talán több önbizalmad is lesz...
2010. nov. 18. 23:42
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem anya mondta, hogy mindig olyan barátnőt válasszak magam mellé, aki legalább olyan, mint én külsőleg is beleértve. Ne válasszak tőlem szebbet. Hát, sajnos nem így lett. mert én is egy tőlem sokkal jobb, okosabb, szebb barátnővel "áldott meg a sors", és én is egy nullának éreztem magam mellette. Akárhányszor próbáltam változtatni a helyzetemen, mindig az lett a vége, hogy ő a jobb. Így persze még sz@rabbul éreztem magam. Azóta történt 1 változás is, valahogy úgy hozta a helyzet, hogy ezzel a "barátnőmmel " megszakadt a kapcsolatunk. És valahogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Mintha megszabadultam volna 1 gátlásomtól. Most már önmagam tudok lenni végre. És egyáltalán nem is hiányzik.

Úgyhogy ugyanabban a cipőben jártam, mint te.

Ha legközelebb új barátnőket akarsz szerezni, válassz olyat, amilyen te is vagy. Így nem lesz gond.

20L

2010. nov. 19. 09:57
 5/11 A kérdező kommentje:
23:27 De paraszt vaagy...itt irom, hogy gátlásos vagyok meg minden, te meg...mind1..egyébként egyáltalán nem vagyok ronda, és nála sem vagyok rondább, csak úgy érzem a legtöbbször, hogy elnyom minden másban, néha ..."néha" oltogat, meg minden, én meg amúgyis tipikusan az vagyok, aki mindent a szívére vesz, és már a legkisebb sértésen is bőgni tudnék, de próbálok jó képet vágni hozzá, mert úgy is tudom, hogy ha elkezdek vitatkozni vele, vagy ellenérvelni, akkor úgy is ő kerül ki győztesként...éppen ezért már másokkal barátkozni sem merek, mert megmaradt bennem ez az elnyomott érzés, hogy talán másokkal szemben is csak egy kis stílustalan gyökér maradok. És szerintem az, hogy elég csinos vagyok, meg (nem vagyok beképzelt, tutira nem) tudom, hogy nem vagyok ronda, és így szerintem még esetlenebbnek látszik az ember...és ez szerintem nagyon meglátszik az embereken. Én is meglátom másokon, ha gátlásos, vagy önbizalom hiányos...kérlek segítsetek,...ja, és 14/lány vagyok...(pedig pont most kéne tapasztalatokat gyűjtenem, megnyílnom...erre...:/ )
2010. nov. 19. 22:29
 6/11 A kérdező kommentje:

09:57...hát...nem mondom azt, hogy jó neked, mert én nem vágyom arra, hogy megszakadjon a barátságunk, meg nekem biztosan hiányozna...hiszen annyira össze vagyunk nőve...

akkor inkább úgy fogalmazok, hogy örülök, hogy megoldódtak a problémáid.

még így hozzáfűzném, hogy a barátnőm már annyira nagy egyéniség, és felvállalja szinte mindenét, és...én meg teljesen elnyomva érzem magam emiatt...

2010. nov. 19. 22:33
 7/11 anonim ***** válasza:

09.57-es vagyok

Szerintem , ha nem akarod megszakítana vele a kapcsolatot, akkor kérj segítséget tőle, hogy hogy változhatnál meg? hogy ne legyél ennyire gátlásos. Szerintem biztosan segítene neked.

Én egyébként egy idő után már nagyon meguntam, hogy mindenben a barátnőm az első én meg nem tudtam mellette megnyílni. Egyre csak gátlásosabb lettem, elnyomva éreztem magam én is . Amúgy ehhez az egészhez, h ogy megszakadt vele a kapcsolatom, nem én miattam volt. úgyhogy nem volt nehéz dolgom. megmaradtak az emlékek ennyi elég . jó emlékezni.

persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy neked feltétlenül meg kellene szakítani vele a kapcsolatot.

az én barátnőm közt viszont tényleg nagyon sok különbség volt...

ahogy írtad köztetek nincs túl sok különbség, majdnem olyanolyanok vagytok külsőleg, és belsőleg is, annyi a különbség, hogy a bnődnek van önbizalma neked nincs. Ahogy fentebb is írtam, kérd meg tőle, hogy segítsen neked ezügyben. Lehet, hogy közbe annyira másképp fogod látni a dolgokat ,hogy elfelejted az egész féltékenykedést.

Tudom milyen rossz. ne hagyd, hogy még gátlásosabb legyél.

próbálj ki te is új dolgokat, kérd meg, hogy tanuljatok együtt.

sok sikert remélem neked sikerülni, nem úgy , mint nekem.

üdv,

2010. nov. 20. 17:49
 8/11 A kérdező kommentje:

az a helyzet, hogy már rég beszéltem erről vele, de azt azért mégsem mondhatom neki, hogy miatta vagyok ilyen...:/

Meg segített is, de az alaptermészetén nem változtathat, és én nem is várom el tőle, hogy ő megváltozzon csak miattam, és azt sem, hogy folyton odafigyeljen rám, hiszen az ember figyelmében először mindig saját maga áll...nekem kell megváltoznom mellet, ami még nehezebb, de el kell hinnem valahogy, hogy én is lehetek ugyanolyan felszabadult, beszélhetek ugyanannyit társaságokban, mint ő. És ha kiderül, hhogy én alaptermészetemben nem vagyok az a beszéde típus, akk ne érezzem elnyomva magam mellette!Nem tudom,hogy, de meg kell csinálnom...És igazad van, utolsó, tényleg ki kell próbálnom új dolgokat, és tapasztalatokat szereznem, ahhoz, hogy tisztábban láthassak, köszi a választ!!:D És hogy értetted azt, hogy neked nem sikerült?

2010. nov. 20. 23:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Jah, és bocsi, hogy mind1ik komimba kész kisregényeket írok, de jóérzés kibeszélnem a bajaimat(:
2010. nov. 20. 23:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem baj szeretek regényeket olvasni:D

Nekem nem sikerült, mert talán köztem és a bnőm között tényleg nagyon sok volt az eltérés (külsőleg főleg, és belsőleg is ) és emiatt nem tudtam felülkerekedni a gátlásaimon sem...

Neked viszont sikerülhet, mert azt írtad, hogy nem vagy csúnyább tőle, szóval egyformák vagytok... Ezért gondolom, hogy sikerülhet neked csak 1 kis önbizalmat kéne összeszerezned. Tényleg próbálj ki új dolgokat, hobbikat. Menj el sportolni, vagy valamilyen közösségbe új emberekkel megismerkedni. egy idő után már alkalmazkodni fogsz az új emberekhez és oldottabban fogsz viselkedni velük. Vegyél valami új ruhát, csinosísd ki magad. - na persze ne rib@ncosan :)-

Azt egyébként én sem gondoltam úgy, hogy elmond neki azt,h ogy ő miatta vagy ilyen gátlásos... Csak, ha azt akarod,h ogy segítsen neked, akkor max annyit mondj, hogy jó lenne egy picit megváltoznom, jó érzés lenne a lelkemnek.:)

tényleg nem érdemes egy ilyen hosszú barátságot ezzel tönkretenni.:S

(az én bnőmmel nem volt ilyen hosszú- talán emiatt is érthető miért volt olyan könnyű a szakítás)

2010. nov. 21. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!