Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi értelme van tovább menni?

Mi értelme van tovább menni?

Figyelt kérdés
Arra jöttem rá, hogy egy senki vagyok, már lassan 19 éves és semmit nem tettem le az asztalra. Tehetségem nincs, sőt az a csoda ha valamiben képes vagyok átlagos teljesítményt elérni. Már nem látom mi értelme van. Csak egy vagyok a sok közül. Semmi különleges nincs bennem. Miért éljek le egy életet értelmetlenül?

ma 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Talán találj valami értelmet az életednek. Ha nem megy, akkor esetleg fordulj pszichológushoz.
ma 13:47
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

És akkor a "sok" akik közül egy vagy, ölje meg magát? Igenis van benned különleges, mint MINDENKIBEN! Miért baj az, hogy nem vagy egy ünnepelt csillag? Mert mind vágyunk különös figyelemre, elfogadásra, szeretetre. Miért nem baj, hogy van bennünk egy vágy a többre? 1.- mert ez motivál minket e több keresésére. 2.- meg is találhatjuk. És nem az instagrammon, vagy más platformon... Jézus mondja: "Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." (Jn 14,27)

139. zsoltár részlet:

A karmesternek: Dávid zsoltára.

Uram, te megvizsgálsz

és ismersz engem.

Tudod, ha leülök vagy ha felállok,

messziről is észreveszed szándékomat.

Szemmel tartod járásomat és pihenésemet,

gondod van minden utamra.

Még nyelvemen sincs a szó,

te már pontosan tudod, Uram.

Minden oldalról körülfogtál,

kezedet rajtam tartod.

Csodálatos nekem ez a tudás,

igen magas, nem tudom felfogni.

Hova menjek lelked elől?

Orcád elől hova fussak?

Ha a mennybe szállnék, ott vagy,

ha a holtak hazájában feküdnék le,

te ott is jelen vagy.

Ha a hajnal szárnyaira kelnék,

és a tenger túlsó végén laknék,

kezed ott is elérne,

jobbod megragadna engem.

Ha azt gondolnám,

hogy elnyel a sötétség,

és éjszakává lesz körülöttem a világosság:

a sötétség nem lenne elég sötét neked,

az éjszaka világos lenne, mint a nappal,

a sötétség pedig olyan, mint a világosság.

Te alkottad veséimet,

te formáltál anyám méhében.

Magasztallak téged,

mert félelmetes vagy és csodálatos;

csodálatosak alkotásaid,

és lelkem jól tudja ezt.

Csontjaim nem voltak rejtve előtted,

amikor titkon formálódtam,

mintha a föld mélyén képződtem volna.

Alaktalan testemet már látták szemeid;

könyvedben minden meg volt írva,

a napok is, amelyeket nekem szántál,

bár még egy sem volt meg belőlük.

Mily drágák nekem szándékaid, Istenem,

mily hatalmas azoknak száma!

Számolgatom, de több a homokszemeknél,

és a végén is csak nálad vagyok.

Ezt egy istenfélő ember írta, akiről írhatnék több mindent is, most annyit írok, voltak ellenségei, volt halálközeli élménye, voltak irtó nagy hibái, de tudta, hogy Isten kicsoda, és arra törekedett, hogy mégjobban megismerje Istent és ezzel egyre jobban megismerte magát is. Én is erre törekszem, és ez élet.

ma 14:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Isten nem létezik (mert különben már senki sem szenvedne, a Kérdező se), vagy ha igen, akkor utálja a világot és az emberiséget is! Az ilyen válaszok senkit nem visznek előbbre!

ma 16:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!