Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Aki gázlángozást, mint manipul...

Aki gázlángozást, mint manipulációs technikát csinálja, az mindig tudatos teszi?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy van olyan, akinek fogalma sincs arról, hogy ő ezt teszi? Van olyan aki döbbenten néz, amikor azt állítják róla, hogy igy próbal manipulálni, mert mondjuk ő maga is elhiszi amit mond? Nem az egyszeri rosszul emlékezésre gondolok, hanem arra, amikor mondjuk a gázlángozó vagy mindkét fél, teljesen biztos az igazában.

dec. 31. 20:58
 1/2 anonim ***** válasza:
A nárcizmus nem feltétlenül tudatos. Illetve ha továbbgondoljuk, egy pszichopatát nem érdekelnek mások érzelmei. Bár önmagában a gaslighting igencsak primitív formája a manipulációnak, ezt egy pszichopata is jól tudja. Viszont az is tény, hogy nem csak pszichopaták gaslightingolnak, és az sem mindegy a kérdés szempontjából, hogy ki, kivel és miért.
dec. 31. 23:10
 2/2 anonim válasza:

Szerintem valamennyire tudatos, es a celja az, hogy o mindig jo szinben tunjon fel, valahogy kimagasodjon a tarsasagbol. Az nem biztos, hogy tudja, ezzel milyen karokat okoz masoknak.

Amikor szembesitettem azzal egy szakirodalmi cikket mutatva neki, hogy pontosan ezeket csinalja, akkor hatarozottan allitotta: o ilyet nem csinal. (Es onnantol kezdve meg rosszabb lett minden.)

Ez nem manipulacio, csak egy pelda, hogy ugyanazt a dolgot hogyan adja el ket kulonbozo tarsasagban. Egyik alkalommal egy tarsasagban azt mondta, hogy nagyon megviselte az idoeltolodas, amikor az USA-ban volt. Ekkor erre a sajnalkozasra volt szuksege. Egy masik tarsasagban, ahol az idoeltolodas sokaknak gondot okozott, azt hangoztatta: neki aztan semmi baja nem volt! 😂 Itt o akart lenni az asz :) hiaba mondod neki, hogy maskor mast mondott, a valasz az lesz, hogy te emlekszel rosszul.

tegnapelőtt 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!