Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egyáltalán nem bízok magamban,...

Egyáltalán nem bízok magamban, és emiatt egyre leljebb kerülök. Tudnék valamit tenni?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, egy rakás szerencsétlenség vagyok, emiatt bele sem kezdek új dolgokba, vagy félbehagyom őket. Pl. most vizsgára kellene tanulnom, de az van bennem, hogy én azt úgy sem tudom megtanulni, mert ostoba, hülye vagyok, akit úgy is megbuktatnak, így nem is tanulok.

A nőkkel kapcsolatban ugyanez van: összejöttem egy csajjal, de folyamatos önbizalomhiányom volt, mindig azt mondtam más jobb, mint én. Viták alakultak ki, és elhagyott.

Belemenekültem az evésbe, és már a fogyókúra sem érdekel. Nem hiszek abban, hogy nekem valaha jó testem lehet.

Stb.

Elolvastam egy rakás önismereti könyvet a témában, de ezek semmit sem segítettek. Egy pszichológus sem tudna újat mondani, mivel tudom, hogy kb. milyen érveket hozna fel ilyen esetre, de azokat úgysem fogadnám el, mert mint említettem, egyáltalán nem hiszek magamban.

Nekem végem van?

nov. 3. 12:15
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"Azt pedig erősen kétlem, hogy átlátnál ennek a módszertani ismeretein, ahogyan egy pszichológuson/pszichiáteren sem tudsz, mivel ő lát át rajtad."

Úgy gondolom, hogy a pszichológiára születni kell, az egy adottság.

Nincs annyi tehetség, mint amennyi lediplomázik. Szóval egy rakás olyan szakember van, akinek nincs érzéke hozzá, a hülyeségeire meg nem vagyok kíváncsi.

Ez igaz a tanárokra is. Többségük egyáltalán nem tud tanítani, nincs tehetsége hozzá. Több tanári diplomát osztanak ki, mint amennyi tehetség van.

nov. 8. 22:25
 12/17 anonim ***** válasza:
Elég dacos vagy, ezt le sem tagadhatod. A pszichológia tanulmányozásához 3 fontos dolog kell: intelligencia, empátia és mérhetetlen türelem. Azzal pedig egyet tudok érteni, hogy sok olyan is elvégzi, akinek nem kéne. Viszont akkor miért nem veszed fel a kesztyűt, és tárgyalod ki mondjuk a jungiánus pszichoterápia kérdéskörét ezekkel az idiótákkal, sárba tiporva őket felsőbbrendű tudásoddal?🤔 Az lenne az igazán érdekes. Ami pedig az oktatási rendszert illeti, az már réges-rég hanyatlóban van, de még nincs elveszve. Például ismerek olyan frissen végzett tanárokat, akiknek a tudása nem megkérdőjelezhető, és ők azért választották ezt a hivatást, mert szeretik csinálni. Ahogyan nem egy olyan egyetemi tanárom is volt már adjunktustól professzorig, akiken azt láttam, hogy valóban szeretnék átadni a tudást, nem pedig azt, hogy ott a könyv, tanuljátok meg, én pedig tartok egy előadást a semmiről. Aki nem alszik el rajta, megkapja a kettest.:D Persze nekem is vannak negatív tapasztalataim tanárokkal, de én már túlléptem ezeken.
nov. 8. 22:52
 13/17 A kérdező kommentje:

"Viszont akkor miért nem veszed fel a kesztyűt, és tárgyalod ki mondjuk a jungiánus pszichoterápia kérdéskörét ezekkel az idiótákkal, sárba tiporva őket felsőbbrendű tudásoddal?"

Azért, mert nem kíváncsiak rá, felesleges vitának meg nincs értelme.

Pénzt sem adnak, nekem meg nem éri meg ingyen felidegesíteni magam.

nov. 8. 23:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Miért adnának pénzt, ha kérhetnek is? Olyan pedig nem tud ebből megélni, akit nem érdekelnek mások lelki problémái, és nem szeretne segíteni rajtuk. Mások egyébként fizetni is hajlandóak ezért, nem keveset. Az pedig nem szerepelt a betegtájékoztatóban, hogy felidegesíthet annak a gondolata, hogy őszintén szembesülj önmagaddal? Nem hiszem, hogy kellemes dolog, de amíg azt nem teszed meg, addig objektív szempontból valóban veszett fejsze nyele, parttalan a további vita.
nov. 8. 23:20
 15/17 A kérdező kommentje:
Nagyon fárasztó vagy, te is csak felbosszantol.
nov. 8. 23:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Én vagyok a fárasztó? "Felbosszantol?" Lol. Na tudod kivel szórakozz. Csinálj amit akarsz, mert neked az úgy jó, sok sikert hozzá.:D
nov. 8. 23:40
 17/17 A kérdező kommentje:
Oké
nov. 8. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!