Egyáltalán nem bízok magamban, és emiatt egyre leljebb kerülök. Tudnék valamit tenni?
Úgy érzem, egy rakás szerencsétlenség vagyok, emiatt bele sem kezdek új dolgokba, vagy félbehagyom őket. Pl. most vizsgára kellene tanulnom, de az van bennem, hogy én azt úgy sem tudom megtanulni, mert ostoba, hülye vagyok, akit úgy is megbuktatnak, így nem is tanulok.
A nőkkel kapcsolatban ugyanez van: összejöttem egy csajjal, de folyamatos önbizalomhiányom volt, mindig azt mondtam más jobb, mint én. Viták alakultak ki, és elhagyott.
Belemenekültem az evésbe, és már a fogyókúra sem érdekel. Nem hiszek abban, hogy nekem valaha jó testem lehet.
Stb.
Elolvastam egy rakás önismereti könyvet a témában, de ezek semmit sem segítettek. Egy pszichológus sem tudna újat mondani, mivel tudom, hogy kb. milyen érveket hozna fel ilyen esetre, de azokat úgysem fogadnám el, mert mint említettem, egyáltalán nem hiszek magamban.
Nekem végem van?
"Azt pedig erősen kétlem, hogy átlátnál ennek a módszertani ismeretein, ahogyan egy pszichológuson/pszichiáteren sem tudsz, mivel ő lát át rajtad."
Úgy gondolom, hogy a pszichológiára születni kell, az egy adottság.
Nincs annyi tehetség, mint amennyi lediplomázik. Szóval egy rakás olyan szakember van, akinek nincs érzéke hozzá, a hülyeségeire meg nem vagyok kíváncsi.
Ez igaz a tanárokra is. Többségük egyáltalán nem tud tanítani, nincs tehetsége hozzá. Több tanári diplomát osztanak ki, mint amennyi tehetség van.
"Viszont akkor miért nem veszed fel a kesztyűt, és tárgyalod ki mondjuk a jungiánus pszichoterápia kérdéskörét ezekkel az idiótákkal, sárba tiporva őket felsőbbrendű tudásoddal?"
Azért, mert nem kíváncsiak rá, felesleges vitának meg nincs értelme.
Pénzt sem adnak, nekem meg nem éri meg ingyen felidegesíteni magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!