Egyáltalán nem bízok magamban, és emiatt egyre leljebb kerülök. Tudnék valamit tenni?
Úgy érzem, egy rakás szerencsétlenség vagyok, emiatt bele sem kezdek új dolgokba, vagy félbehagyom őket. Pl. most vizsgára kellene tanulnom, de az van bennem, hogy én azt úgy sem tudom megtanulni, mert ostoba, hülye vagyok, akit úgy is megbuktatnak, így nem is tanulok.
A nőkkel kapcsolatban ugyanez van: összejöttem egy csajjal, de folyamatos önbizalomhiányom volt, mindig azt mondtam más jobb, mint én. Viták alakultak ki, és elhagyott.
Belemenekültem az evésbe, és már a fogyókúra sem érdekel. Nem hiszek abban, hogy nekem valaha jó testem lehet.
Stb.
Elolvastam egy rakás önismereti könyvet a témában, de ezek semmit sem segítettek. Egy pszichológus sem tudna újat mondani, mivel tudom, hogy kb. milyen érveket hozna fel ilyen esetre, de azokat úgysem fogadnám el, mert mint említettem, egyáltalán nem hiszek magamban.
Nekem végem van?
Hát ez a baj. Gyengének érzem magam ahhoz, hogy magamon segítsek.
Ez egy ördögi kör.
Nincs véged, csak kell egy kis erő hogy egy kicsit is pozitívan tudj gondolkodni!
Gondolkodj úgy hogy sikerül a vizsga. Tanulsz rá, pozitívan állsz hozzá és sikerül!
Nő ügyeknél is legyél határozott, és addig kell keresni amíg nem találod meg azt aki igazán illik hozzád! Nem szabad feladni.
Pszichológusos témával kapcsolatban, hiába gondolod úgy hogy semmit sem fog segíteni, de fog, szóval menj el hozzá, sokat segítene!
"És fogsz te majd segíteni magadon, akkor, amikor már kénytelen leszel, mert nem marad más választásod."
Már eljutottam arra a pontra, hogy nincs más választásom, de egyszerűen nem megy.
Erősen vesztészre állok az önmagammal való küzdelemben, szinte semmi erőm, és motivációm nem maradt már.
Nem hiszek az ilyen terápiákban.
Van elegendő önismeretem.
Egyébként is, én totálisan máshogy látom a világot, egy ilyen pszichiáter meg azt mondja vissza, amit az egyetemen tanult, amivel nem is értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!