Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit lehet tenni az emberi...

Mit lehet tenni az emberi egyediségünk, megismételhetetlenségünk felismerése által generált mélységes magányérzetünk ellen?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet azt feldolgozni magunkban, hogy valójában teljesen egyedül vagyunk ebben a világban és hiába keressük azokat, akikkel egyformák lennénk és ezért könnyen tudnánk kapcsolódni egymáshoz, ha ilyenek nem léteznek, létezhetnek?

okt. 10. 19:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#9-10 Szerintem túlmagyarázod egy kicsit a kérdést, illetve ki tudja miért, elmentél pszichológiai irányba. Ez pont egy olyan kérdés, ami a pszichológia és a filozófia határmezsgyéjén barangol. Mivel ezzel az erővel felhozhatnám mondjuk Descartes-ot vagy Nietzsche-t is.
okt. 12. 00:59
 12/14 A kérdező kommentje:

#9 Most a saját halálodból Te mit fogsz tudni megtanulni? És ha bármilyen tanulsággal is jár ez a számodra, mire fogsz vele menni, hol fogod tudni kamatoztatni az ebből szerzett tapasztalataidat, tudásodat? Hogyan reagálhatsz intelligensen a saját halálodra, elmúlásodra?

(A vallásos, ezoterikus részét inkább szerintem ne is keverjük ide, mert az már végképp nagyon messzire vezetne és mindenféle objektivitást nélkülözne.)

A megismerés folyamata nálam nem pl Pavlovi reflexek mentén zajlik. Figyelek, elemzek, összehasonlítok, stb és legvégül alkotok egy véleményt az illetőről. Emberek vizsgálatának esetében általában egy szubjektív véleményt. Emberi tulajdonságokat számomra elég nehéz objektíven méricskélni. Vagy ilyen, vagy nem ilyen az illető és kész.

okt. 12. 13:04
 13/14 anonim ***** válasza:

Marhaságot írsz, és az a legszomorúbb hogy az agyonbonyolított mondataiddal magadat is meggyőzöd arról hogy ezek magvas gondolatok, pedig csak kicsavart baromság!

Az egyediség nem generál magányt!

Egy rakat különböző emberrel van sok-sok kapcsolódási lehetőség!

okt. 13. 14:17
 14/14 anonim ***** válasza:
Többé-kevésbé átérzem ezt az állapotot, amiről írsz és régóta keresem erre a választ. Régen görcsösen ragaszkodtam ahhoz, hogy a szeretteim és hozzám közel állók olyanok legyenek, mint én, de időközben sikerült átformálnom rögeszméimet. Gyakran az előítéletesség beszélt belőlem, amikor bizalmatlanul kezeltem mindenkit, aki körülvett. Úgy gondolom, hogy a megrögzött előítéletek helyett érdemes lehet módszeresen kiszűrni azt, hogy kibe bízhatunk. A bizalmatlanség és rossz előérzetek gyakran személyes sérelmekből fakadnak, nem biztos, hogy a másik fél okolható emiatt minden esetben. Amit írsz, abból is egyértelműen az jön át, hogy projektálsz, időzített bombaként jellemzel másokat, miközben rólad van szó. Úgy gondolom ha az ember helyreteszi saját magát elsősorban, az a kapcsolatokra is jó hatással van, végülis minden fejben dől el.
nov. 7. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!