Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tenyleg mindennek van oka?

Tenyleg mindennek van oka?

Figyelt kérdés

a mostani rossznak is?

es a jonak is?

az igaz h elkell viselni a rosszat h jo tortenjen?

:O

2010. nov. 4. 00:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Oka mindennek van, célja nem biztos.
2010. nov. 4. 00:48
 2/9 anonim ***** válasza:

IGAZ

elvileg egyensúly van, és átlagos dlgok történnek veled, ha csinálsz roszat akkor negativ hatása lesz később, ha jót ako jó, persze ezek a kisebb dolgok, ha most jól élsz(becsülete vagy, és sok jó tulajdonságod van, és "gondolkodó ember" vagy, akkor a következő életedben jobb sorsba születsz

elvileg ez igy van, gyakorlatilag nem emlékszem az előző életemre mert ez gátolva van

_________

nem kell elviselni a roszat hogy jó történjen:

a rosz után jobb következik de az a jobb még nem jó: csak jobb a rossztól...

ha szeretnél jó lenni, akor gonodlkodj ilyeneken sokat, és próbáld meghatározni az emberi önzőséget; ezeknek a előző elveknek élj(meg persze ne mérgezd magad, ne pusztits, segits másoknak stb.ha lehet akkor ne egyél húst se mert valamilyen formában ha megeszed akor az az állat azért halt meg hogy megehesd...; persze van különbség fajban: marhát ne egyél semmiféleképpen: indiában szentként tisztelik a szarvasmarhákat, úgy tudom hogy a kagylók és halak meg ilyenek vannak a sor végén(amiket szoktunk enni) szóval ha azt eszel kisebb bűn

2010. nov. 4. 02:00
 3/9 anonim ***** válasza:
27%

Repül egy pillangó az utcán feletted, ha te nem hessegeted arrébb neki repül a közelgő vonatnak, emiatt tovább él és az bele fog repülni biciklizés közben valakinek a szemébe, az emiatt bele fog esni az árokba és elhagyni a telefonját, majd aki ezt a telefont megtalálta eladja, aki megveszi a telefont használja egy darabig, amíg le nem tiltják a szolgáltatónál, a szolgáltatónál emiatt leejtik az egeret a földre és újat kell venni, emiatt elküldenek valakit a számtech boltba, akit útközben megöl egy rabló!

És mindez MIATTAD VAN!!! Mert nem megölted a pillangót!!!

2010. nov. 4. 03:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem igen! Én életem bármely korszakára gondolok, ha vissza utaznék az időben és bármi legyen is az megváltoztatnám beláthatatlan következményei lennének!

Ez ugyan így van a jelennel, csak azokat a beláthatatlan okokat sose tudjuk meg, ugye "mi lenne ha"..

Ahhoz, hogy az életed jó legyen, tartalmas, élménydús, és tényleg Életed legyen csak pár dolog kell:

"Tanulj és dolgozz, tisztességben élj, olvass és sportolj, senkitől se félj!"

És ha így élsz, akkor jó lessz! Kifogástalan sose lehet mert rossznak mindig kell történnie, hogy tudjuk értékelni a jót. De ha így élsz leszel valaki.

2010. nov. 4. 12:02
 5/9 anonim ***** válasza:

> Tenyleg mindennek van oka?

Olyan értelemben ahogy kérdezed szerintem nincs. A pillangóeffektus elmélet szerint "egy dinamikus rendszerben a kezdeti feltételek apró változásai nagymértékben megváltoztathatják a rendszer hosszútávú működését". Szóval bármi kiválthat bármit. Az emberek szeretik utólag belelátni meg belemagyarázni hogy "ennek így kellett történnie", "ennek célja volt".

> az igaz h elkell viselni a rosszat h jo tortenjen?

Az ha el tudod viselni a rosszat az jó. De miután megélsz egy rossz dolgot tanulni kell belőle, és meg kell próbálni elkerülni a további rosszat. Ha nem oldod meg őket, nem igyekszel elkerülni őket, csak minden egyre rosszabb lesz. De mint mondtam bármi kiválthat bármit, szóval a rosszból is származhat jó.

2010. nov. 4. 12:52
 6/9 anonim ***** válasza:

02: 00 mi az,hogy nem eszünk állatokat? igenis kell ennünk! mindenevők vagyunk ez a természetrendje!

03:02 jól leírta:)

2010. nov. 4. 17:11
 7/9 A kérdező kommentje:

nos a pillango efektus : lehet h igaz de lehet h az a pillango eppen valami pl,egy masik szaguldozo pillango megakadalyozza ezeket, es a vegen egy mezore erkeznek es akkor ... minden jo, vagyis egy darabig. :)

koszi a valaszokat! :)

johetnek meg,kivi vagyok midenki valaszara!!

:)

2010. nov. 4. 21:55
 8/9 anonim ***** válasza:
megvan a lehetőségünk rá: természetesen a fejlődő szervezetnek szeritenm is van szüksége fehérjékre...de később le lehet mondani róla: vagy mérsékelni, bár nekem ez egyéni vallásos nézet
2010. nov. 4. 22:01
 9/9 A kérdező kommentje:
:)
2010. nov. 5. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!