Miért akarnak az emberek másoknak megfelelni?
Kit érdekel, más mit gondol?! Ha nekem valami ruha tetszik, felveszem! Ha nekem úgy tetszik a hajam, hogy kétoldalt összefogom két lófarokba, 20 éves létemre, akkor úgy rakom össze!
Ha én meg vagyok magammal elégedve, nem fogok képet mutogatni, hogy "Szerintetek jól nézek ki?" vagy valami hasonlót! Ennyire kell az embereknek a virtuális önbizalomsimogatás?! Én MAGAMNAK akarok megfelelni, nem MÁSOKNAK!!!
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Kedves első: Ha a Te környezetedben tényleg ez megy, akkor viszont ne haragudj, hogy annyira leugattalak, bocsánat! :( De ne vedd át ezt a módit semmiképp!!! Általánosban még ez megy! De én még nem láttam olyan szakközépiskolát vagy gimnáziumot, ahol a nyalizással bármit el lehetne érni! (Persze lehet, hogy van ilyen, de én még nem hallottam róla...) Addigra az embernek benő annyira a feje lágya... Legalábbis a többségnek... Új közösség, új emberek.
16:27 Igazad van, hogy azért külsőség meg belső értékek között tegyünk különbséget. De! Mivel engem normálisan neveltek (értsd én kaptam "hangos lecseszést", ha valami rosszat csináltam, nem nézték el) így én normálisan viszonyulok a szüleimhez, tesómhoz, páromhoz, barátaimhoz. Ha sz*rban vannak, segítek, ha megkérnek valamire, megteszem, és igen fontos a tolerancia. De ha már toleranciánál tartunk, akkor fogadjuk el a másikat úgy, ahogy van, és ő is fogadjon el engem, úgy, ahogy vagyok. Én nem akarom, hogy nekem valaki megfeleljen, és ezt tőlem se várja el senki. Szeressük egymást olyannak, amilyenek valójában vagyunk, ne akarjunk semmilyen álarc mögé elrejtőzni, legyen az külsőség vagy akár belső tulajdonság... Nekem ez a véleményem. :)
20:21 Örülök, hogy tetszett a kifejezés! :D
22:58 Szép megfogalmazású mondat és mennyire igazad van!
(Első:)8 osztályos gimnáziumba járok. Mondok egy példát: van egy gyerek. Dadog, beszédhibás, törire SEMMIT nem tanult, és feleltették. Azt mondta a tanár, hogy ez 3-mas lenne, de bíztatásul ad egy 5-öst! -.- A másik felelő én voltam. A tanár engem nem kedvelt, és arra a részre amiből feleltem nagyon jól készültem. Persze én 4-est kaptam, pedig azt mondta, hogy az osztályból eddig ez volt a legjobb felelet...De azért 4-est adott!
A másik: a tanár kedvence az egész évben csak 1x felelt. Akkor is 4-esre. Összesen 9 dogát írtunk, abból neki 5db 4-es lett. Évvégén dicséretes lett a tantárgyból...
Jó, hogy erre senki sem kíváncsi, csak hát most mondtam egy példát, hogy miért fontos a megfelelés.
Nem, nem akarok. Szüleim is tudják, nem tudnak mit mondani erre. :/
De ehez én már hozzászoktam, és én nem akarok másnak megfelelni, lesz@rom más véleményét. De a kérdés az volt, hogy miért akarnak másnak megfelelni, és a taplnyalók nálunk ezt csinálják...És én nem tartozok közéük - félreértés ne essék! Ehez már hozzászoktam, nekem az lenne a furcsa, ha valamiért nem kéne kő keményen kűzdeni!
Hú, hát nem is tudom, mit kéne neked válaszolnom, 9:00 ill. 10:06. Tény, hogy mindig voltak, vannak, lesznek kimondott kedvencek, minden suliban, szinte minden tanárnak. A tisztességes tanárok viszont nem az osztályzataikkal mutatják ezt ki. Soha nem voltam sehol a tantestület kedvence (túl nagy a azám), felnőtt koromra kiderült, hogy túl erős az igazságérzetem. És ennek hangot is adok. Felnőttként megtanultam 10-ig elszámolni, mielőtt a számat kinyitom, ha már a bicska a zsebemben kinyílt. Ezzel annyit elérek, hogy kevésbé indulatosan, normális hangnemben mondjam el a véleményem. Mivel az igazságérzetem így működik, ha hibáztam/hibázok, szólok, és beismerem, mielőtt bárki szóvá tenné.
Ebből gondolhatjátok, soha nem voltam kivételezett. Nekem mindig 2x annyira kellett készülnöm, a munkámat is úgy végeznem, hogy ne tudjanak belekötni. Ha valami becsúszott, álltam elébe. De soha nem voltam megalkuvó. Az nem fér bele az értékrendembe. Általánosban, majd a szakközépben is mindenki tudta, melyik tanárnak ki a kedvence, ki a nyalizós, de nem a jegyekből. Mondjuk nem ma voltam iskolás, hanem bő 30 éve. Mindig jó bizonyítványom volt, szerencsére volt szorgalmam, az ma is van, és aránylag könnyen tanultam. Nem kaptam gyengébb osztályzatot a megérdemeltnél, de sokszor lehetett látni, hogy úgy írja be az ötöst, mintha a fogát húznák. Felelésnél kis próbálkozás, hogy össze tud-e zavarni, dogaírásnál az állandó szemmel tartás, nem puskázom-e. A kedvencnek nem ellenőrizték a padját, szépen hagyták lefelelni, és mindig meg lett szóban dicsérve, hogy milyen szépen készült. De ha nem, hát megkapta a karót ő is. Lehet, hogy ebből a szempontból nekem szerencsém volt a sulikban, meg azért régen is volt. Attól nálunk senki nem kapott jobb jegyet, mert hétfőnként anyuka sütijéből vitt, a kertből gyümölcsöt, névnapra, pedagógusnapra hatalmas virágcsokrot, ajándékot, mikor az osztály nevében is köszöntve lett, jelképes ajándékkal.
Kedves Kérdező!
Szívemből szóltál, komolyan! Persze azért bizonyos keretek között alkalmazkodni kell pár dologhoz, pl illem, milyen alkalomra mit illik, nem illik felvenni, stb., de múgy teljesen igazad van. Aki a barátom akar lenni, az fogadjon el olyannak, amilyen vagyok!
Nincs túl sok barátom, de azok egytől egyig igaz barátok, és nem csak ilyen felszínes bájcsevegők!
Egyébként szerintem bizonyos szinten a társadalom, és főleg a média hatására erődödik fel bennünk a megfelelni akarás.
17:44
Igen, én is valahogy így értettem :) (Illem, mit, hova veszek fel)
De ezektől a "Megvegyem?" meg "Mit gondoltok erről, megéri?" meg "Szép vagyok?" kérdésektől az a kevés hajam is kihullik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!