Pánikrohamot kaptam a pszichológusomnál, most el akar küldeni pszichiáterhez, szerintetek ez miért van? Azt mondta hogy nem fognak semmivel sem diagnosztizálni, csak hogy könnyebb legyen túl élnem a következő néhány hetet.
Tegyünk rendbe egy alap dolgot.
Mi a különbség a pszichológus és pszichiáter között?
Pszichológus csak meghallgat stb.
A pszichiáter viszont már orvos és írhat fel gyógyszert.
Roham esetén pedig nem árt.
Viszont az se mindegy, hogy milyen roham.
Pl
Hiperventilláció esetén, amikor kapkodod a levegőt elég egy zacskót szád és orrod lefedve odatartani szorosan, így nem kap sokkot az agyad a sok hirtelen oxigéntől, mert a zacsiban fokozatosan csökken az oxigén, mert felhasználja szervezeted.
Ha komolyabb roham, amit nem lehet csak így csitítani, akkor kell a gyógyszer.
Ahhoz, hogy a páciens tudjon kommunikálni, jobban figyelni a kezelések alatt kell a nyugodtabb állapot vagy legalább a kommunikáció szintjén maradjon.
Bátran kérdezd ezekről is a dokit majd. S merd feltenni a kérdéseidet, akármi motoszkál benned. Azért jársz szakihoz, mert ki szeretnél lábalni. Nemde?
Ui: munkahelyeden neccesebb lenne egy roham.
Menj csak felsőbb szakihoz.
A pszichiáter fel tud írni szorongáscsökkentőket, nyugtatókat írhat fel, ami segít pánikroham esetén. Ez a terápia mellett is szükséges, egyik nem zárja ki a másikat. A gyógyszer segíthet lenyugodni, a pszichológussal pedig dolgozhattok a megoldáson, elengedésen.
Amikor pánikrohamaim voltak pár alkalommal bevettem néhány negyed nyugtatót, de gyorsan rájöttem mi okozza a bajt, és inkább a lelki oldallal dolgoztam, így gyorsan elmúlt, ma már nem jönnek elő pánikrohamok.
Próbáld ki a nyújtásokat, szomatikus gyakorlatokat, légzésgyakorlatokat is ,azok is sokat segítenek.
Kedves kérdező!
Szeretnék segíteni hozzászólásommal!
A 3/5-ös válaszoló nagyon bölcsen és értő szakmaisággal írta le a jelenséget illetve az állapotodat segítendő lehetőséget.
Kérlek,fontold meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!