Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Pánikrohamot kaptam a pszichol...

Anonimz5 kérdése:

Pánikrohamot kaptam a pszichológusomnál, most el akar küldeni pszichiáterhez, szerintetek ez miért van? Azt mondta hogy nem fognak semmivel sem diagnosztizálni, csak hogy könnyebb legyen túl élnem a következő néhány hetet.

Figyelt kérdés

2024. máj. 8. 20:09
 1/7 anonim válasza:
90%
Mert ha nem vagy jól, nem tudtok terápiázni sem. Gyógyszerrel jobb lesz.
2024. máj. 9. 06:24
 2/7 anonim válasza:
79%
Elengedés gyakorlatokat csinalj, valami feljött fellazult, ezt tabletta nem oldja meg..én nem mennék, de mindenki más
2024. máj. 9. 06:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Tegyünk rendbe egy alap dolgot.

Mi a különbség a pszichológus és pszichiáter között?

Pszichológus csak meghallgat stb.

A pszichiáter viszont már orvos és írhat fel gyógyszert.

Roham esetén pedig nem árt.

Viszont az se mindegy, hogy milyen roham.

Pl

Hiperventilláció esetén, amikor kapkodod a levegőt elég egy zacskót szád és orrod lefedve odatartani szorosan, így nem kap sokkot az agyad a sok hirtelen oxigéntől, mert a zacsiban fokozatosan csökken az oxigén, mert felhasználja szervezeted.

Ha komolyabb roham, amit nem lehet csak így csitítani, akkor kell a gyógyszer.

Ahhoz, hogy a páciens tudjon kommunikálni, jobban figyelni a kezelések alatt kell a nyugodtabb állapot vagy legalább a kommunikáció szintjén maradjon.

Bátran kérdezd ezekről is a dokit majd. S merd feltenni a kérdéseidet, akármi motoszkál benned. Azért jársz szakihoz, mert ki szeretnél lábalni. Nemde?

2024. máj. 9. 16:47
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Ui: munkahelyeden neccesebb lenne egy roham.

Menj csak felsőbb szakihoz.

2024. máj. 9. 16:48
 5/7 anonim ***** válasza:

A pszichiáter fel tud írni szorongáscsökkentőket, nyugtatókat írhat fel, ami segít pánikroham esetén. Ez a terápia mellett is szükséges, egyik nem zárja ki a másikat. A gyógyszer segíthet lenyugodni, a pszichológussal pedig dolgozhattok a megoldáson, elengedésen.

Amikor pánikrohamaim voltak pár alkalommal bevettem néhány negyed nyugtatót, de gyorsan rájöttem mi okozza a bajt, és inkább a lelki oldallal dolgoztam, így gyorsan elmúlt, ma már nem jönnek elő pánikrohamok.

Próbáld ki a nyújtásokat, szomatikus gyakorlatokat, légzésgyakorlatokat is ,azok is sokat segítenek.

2024. máj. 15. 10:42
 6/7 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Szeretnék segíteni hozzászólásommal!

A 3/5-ös válaszoló nagyon bölcsen és értő szakmaisággal írta le a jelenséget illetve az állapotodat segítendő lehetőséget.

Kérlek,fontold meg.

aug. 4. 11:47
 7/7 anonim válasza:
kiegészítés: A 3-as válaszoló véleményére gondoltam!
aug. 4. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!