Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem nagyon tudom mihez kezdjek...

Nem nagyon tudom mihez kezdjek! Ötletek?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem találok munkát és már kezdek begolyózni :-( A legrosszabb ugye, hogy nincs pénzünk azon kattog az agyam, hogy honnan tudnék pénzt szerezni vagy mit tegyek. Nem sokára itt a karácsony, nem tudok senkinek se venne ajándékot. Teljesen megőrjít ez a dolog. Egy kis városban lakom és semmi munkalehetőség nincs. Semmi támogatást és juttatást nem kapok. Tudom hogy sokan vannak így mint én sőt rosszabb helyzetben is. De borzalmas dolog, hogy az ember ilyen magatehetetlen :-( Van valakinek valami ötlete hogyan lehetne egy kis pénzt szerezni ??? Vagy bármi hogy ne érezzem magam ennyi tehetetlenek és kiszolgáltatottnak ? :-(((
2010. okt. 26. 12:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy tanácsot kértél,de itt is van néhány ötlet, még ha a kérdés nem is erről szól. Valaki anno azt írta, hogy készíts valamit és nyomd fel vaterára. Csak ugye a semmiből nem lesz valami..pl ha horgolsz az ugyan jól elkelhet,de mire veszel fonalat meg a munkaórák...az nem kifizetődő, sőt.

Én 3 éve vagyok kisebb megszakításokkal munkanélküli.

Ha tudnám hogyan lehet pénzt előteremteni rendes állás nélkül akkor én lennék az első aki ezt megosztaná mindenkivel. Jobb híján vágj füvet valakinél, hátha szükség van a segítségedre.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2010. okt. 26. 12:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

én már több mint két éve szívok munka nélkül, vidéken, nekem sem jár semmilyen támogatás. elmenni esély sincs, rokonoknál héderelni szar, de talán jó hír, hogy egy idő után felváltja a pénz miatti szorongást a teljes apátia, enerváltság.

attól még munka nem lesz, de úgy egy-másfél év után már könnyebb elviselni, valahogy nem érdekel az egész.

2010. okt. 26. 12:38
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

én már ott tartok, hogy nem érdekelnek sem a sztrájkok, sem a minimálbér csökkentés-emelés, nyugdíjak...nincs miből nyugdíjra gondolnom. 1.voltam

ja és hogy ne őrülj bele? sport, barátok stb.

én most akartam menni krav maga edzésre. erre behívtak állásinterjúra pár száz km-rel odébb. ugrott az egyetlen dolog is amitől talán jobban éreztem volna magam, mert nincs pénzem befizetni az edzést. és nem vettek fel a munkára, a jegyemet sem fizették.

A barátokat pedig csak akkor láthatod ha már hazaértek a MUNKÁBÓL. Akkor meg fáradtak lesznek. És kb olyan mintha más nyelven beszélnének, mert a munkájukhoz tartozó dolgokat beszélik meg Veled.

Na igen. Bocs, hogy nem tudtam segíteni. Fel a fejjel, attól, hogy szarul vagyunk és nincs munkánk, még élünk és legalább azon segítünk aki nálunk is carabb helyzetben van.

2010. okt. 26. 12:49
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sokkolt most amit olvastam!!! Komolyan ez felháborító!!! Csak az a baj, hogy igazából senki nem foglalkozik vele, hogy mi van a kis emberekkel és mit össze szenvednek azért hogy legyen étel az asztalon!!! Ez nagyon nagyon elszomorító :-((((
2010. okt. 26. 12:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Igaz nem rögtön kezd el jönni a pénz, de a Second Life nevű játékkal is lehet pénzt keresni ha ügyes vagy. Ez nem szerencsejáték, és ingyenesen játszható.

Ingyen regisztrálsz, ingyen játszol, nézelődsz, tanulsz. Feltölthetsz rá 1000 forintot, amiből 100+ képet hangot vagy animációt feltölthetsz, de ezt az összeget piti munkákból is összeszedheted a second lifeban, csak az sok idő lehet.

A feltöltött képek helyett használhatsz ingyenes kép-animáció-vagy hang-csomagokat is, amiket össze lehet kapkodni ingame. Ezekből építhetsz mindenféle dolgokat.

Megtanulhatsz scriptelni is, ha tudsz programozni. Ezzel mégjobban lehet keresni.

Ezután-mondjuk 50 lindenért havonta, ami 40 forintnak felel meg kb, bérelhetsz boltot, amiben árulhatsz, meg lepakolhatsz egy slexchange klienst, amivel árulhatsz az slexchange piacon, így nagyon sokan megtalálhatják a termékeidet.

De az igazi bevétel az a custom munkákból származik, amikor felkér rá valaki, hogy scriptelj/textúrázz/készíts hangokat/építs neki.

Bonyolultan hangzik: az is egy kicsit, és időbe telik, míg beindulsz, de jobb mint a semmi.

Amikor én otthagytam a second lifeot, akkor már az egyik megrendelőm 3000 lindent is hajlandó lett volna nekem fizetni óránként, ami 2500 forintnak felel meg kb. És másfél millió forintot szedtem össze ebből, 2-3 év alatt, de iskola mellett csináltam.

Scripteléssel foglalkoztam egyébként, meg animálással néha. Jaés, a munkáimból még most is jön be olyan havi 1-2000 forint, úgy hogy semmit nem csinálok már, csak veszegetik még a dolgaim néha.

2010. okt. 26. 12:53
 6/13 anonim ***** válasza:
:D ez jóD Van benne valami turpisság?) Mármint én már a sexen kívül mindenre vevő vagyok :P
2010. okt. 26. 12:57
 7/13 anonim ***** válasza:
minek tanultál?
2010. okt. 26. 13:12
 8/13 A kérdező kommentje:
kereskedelmi és marketing technikumom van, meg végeztem dajka tanfolyamot azzal alkalmaztam egy évet amíg kapták rám a támogatást, után meg egy telefonos ügyfél-tájékoztató tanfolyamot végeztem.
2010. okt. 26. 13:17
 9/13 famonic válasza:
100%

A helyzet ismerős!

Én ugyanebben a cipőben járok és a legrosszabb benne hogy kilátástalan a helyzet,még csak esélyt sem látok a javulásra!

A tippekre ötletekre én is kíváncsi vagyok!

2010. okt. 26. 13:23
 10/13 anonim ***** válasza:

Jelenleg én is munkanélküli vagyok, a vaterán kezdtem el dolgokat árulni, és egész szép összeg jön be belőle... Egy év alatt 520 kutyafülét adtam el kb. 800e-ért. Szerintem próbáld meg (nem veszíthetsz semmit), a vaterán BÁRMIT el lehet adni!

20/F

2010. okt. 26. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!