Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Amikor lehetőségem van rá...

Amikor lehetőségem van rá állandóan telezabálom magam, hogyan állhatnék le ezzel?

Figyelt kérdés

Szóval még nem vagyok kövér és nem is szeretnék az lenni ezért szeretném valahogy megoldani ezt a problémát.

Amikor hazajövök suliból az az első dolgom, hogy eszem. Ezzel még semmi baj sincs, hiszen egész nap alig eszem valamit, nem is vagyok olyan éhes. Hétvégén amikor egész nap itthon vagyok akkor ugye mindig itt van a kaja és nem tudom megállni, hogy ne egyek, még akkor is eszem ha nem vagyok éhes és emiatt másnap reggel olyan rosszul vagyok, hogy azt még a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám. Ebből az következik, hogy suliba sem tudok menni az orvoshoz meg csak azért megyek, hogy igazolást írjon. A hétfő reggeleim már csak ilyenek, néha figyelek, hogy vasárnap ne egyek csak délben, de most ez valahogy kiesett, hogy figyelnem kellene erre és ma sem voltam suliban.

És most a lelki problémáimról.

Mondhatni depressziós vagyok, nem akarok élni, mert semmi értelme, nem hiszem, hogy lenne látnivalóm ebben a világban, vagy hogy számítanék valakinek. Barátaim nincsenek a zárkózottságom miatt, van egy barátnőm akivel jól el tudok beszélgetni, olyan igazi barátnő, de ettől függetlenül sem látom túl sok értelmét, hogy éljek. Még együtt szoktunk azon gondolkodni, hogy hogyan ölnénk meg magunkat, beteges. Már az sem érdekelne ha valamilyen betegségben meghalnék. Azért az pozitívum, hogy megölni soha nem ölném meg magam, de reménykedem, hogy nem fogok túl sokáig élni.

Emiatt a kedvtelenség miatt eszem olyan sokat vagy semmi köze hozzá?

2010. okt. 25. 17:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nekem nincsenek álmaim.

A zenét annyiban szeretem, hogy ha nem lenne akkor már nagy valószínűséggel én sem, mert imádom. Igaz csak hallgatom és nem énekelek semmit, mégis nem tudnék meglenni nélküle.

Annyira nem érdekel semmi, hogy időt áldozzak rá.

2010. okt. 25. 18:37
 12/17 anonim válasza:
Időt áldozni... Mindenre kell időt áldozni ha "teljes" életet akarsz élni! Ne sajnáld az időt... képzeld el hogy 70 évesen azon fogsz gondolkodni hogy "miért nem csináltam semmit egész életemben? már nincs rá lehetőségem"
2010. okt. 25. 20:53
 13/17 A kérdező kommentje:
Akkor majd azt fogom mondani, hogy azért nem csináltam semmit egész életemben, mert nem volt semmihez sem kedvem.
2010. okt. 26. 09:00
 14/17 anonim ***** válasza:
Füvet akarsz szívni? Öhöm... Láttad már a Rekviem egy álomért című filmet? Azt ajánlom nézd meg és el fog menni a kedved a drogoktól! Meglátod majd megtalálod az életed értelmét! :) DE NE DROGOZZ
2010. okt. 28. 15:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Jaj, annyira borzasztó, hogy folyton rinyálnak a jó életű emberek. Árva vagy? Fogyatékos? Éhező? Nincs ruhád? Utcán élsz?

Esetleg valami komolyabb indok is, minthogy a divatmajom, emós, tizenéves kiscsajok táborába tartozol, akik, ha az anyjuk csúnyán néz rájuk, meg nincs egy barijuk se, behisztiznek és felvágják az ereiket, meg depisek lesznek a drágáim? Szólj, ha bármelyik igaz és engedélyt adok a picsogásra. Ja és hagyjuk ezt a szöveget, hogy nincs miért élned. Ha halott lennél, annak több értelme lenne? Nem hinném, hogy lenne bármi világrengető problémád, ha rögtön idejössz és írod az öngyilkos hülyeségeidet. Az egyetlen bajod, hogy már nem tudsz mit kezdeni magaddal és unalmadban itt pattogsz, hogy meg akarsz halni. Nem kell neked más, csak egy jó nagy pofon, hogy észhez térj és vedd már észre, hogy milyen szerencséd van és nem kell agyonsajnáltatni magadat, mert ezzel nem együttérzést, hanem a legtöbb emberből csupán ellenszenvet váltasz ki. Most lehet tuskónak hinni, mert direkt fogalmaztam így, Valakinek szembesítenie kellett végre a valósággal. A babusgatás eredménytelen.

2010. okt. 29. 04:14
 16/17 anonim ***** válasza:

Előző teljes mértékben egyetértek veled!

Majd ha kinősz ebből a korból,akkor majd magadat fogod hibásztatni hogy nem lógtál a barátokkal,nem tanultál és most itt vagy egy rohadt éretségi nélkül a 8általánosoddal amivel még annyit sem fogsz elérni hogy felvegyenek a tescoba pénztárosnak,ráadásul még egy jó gyerekkorod sem volt,az egészet elb@sztad önsajnálattal.Jó lenne ha észhez térnél édes szívem mert ennek nem lesz jó vége.

21.L

2010. okt. 29. 10:58
 17/17 anonim válasza:
remélem így 2 év után már sikerült változnod, ha ugyanolyan depressziós vagy meg is érdemled!!!!!
2012. júl. 22. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!