Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Amikor lehetőségem van rá...

Amikor lehetőségem van rá állandóan telezabálom magam, hogyan állhatnék le ezzel?

Figyelt kérdés

Szóval még nem vagyok kövér és nem is szeretnék az lenni ezért szeretném valahogy megoldani ezt a problémát.

Amikor hazajövök suliból az az első dolgom, hogy eszem. Ezzel még semmi baj sincs, hiszen egész nap alig eszem valamit, nem is vagyok olyan éhes. Hétvégén amikor egész nap itthon vagyok akkor ugye mindig itt van a kaja és nem tudom megállni, hogy ne egyek, még akkor is eszem ha nem vagyok éhes és emiatt másnap reggel olyan rosszul vagyok, hogy azt még a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám. Ebből az következik, hogy suliba sem tudok menni az orvoshoz meg csak azért megyek, hogy igazolást írjon. A hétfő reggeleim már csak ilyenek, néha figyelek, hogy vasárnap ne egyek csak délben, de most ez valahogy kiesett, hogy figyelnem kellene erre és ma sem voltam suliban.

És most a lelki problémáimról.

Mondhatni depressziós vagyok, nem akarok élni, mert semmi értelme, nem hiszem, hogy lenne látnivalóm ebben a világban, vagy hogy számítanék valakinek. Barátaim nincsenek a zárkózottságom miatt, van egy barátnőm akivel jól el tudok beszélgetni, olyan igazi barátnő, de ettől függetlenül sem látom túl sok értelmét, hogy éljek. Még együtt szoktunk azon gondolkodni, hogy hogyan ölnénk meg magunkat, beteges. Már az sem érdekelne ha valamilyen betegségben meghalnék. Azért az pozitívum, hogy megölni soha nem ölném meg magam, de reménykedem, hogy nem fogok túl sokáig élni.

Emiatt a kedvtelenség miatt eszem olyan sokat vagy semmi köze hozzá?

2010. okt. 25. 17:54
1 2
 1/17 anonim válasza:
Szegénykém. Gondolj arra, hogy mi mindened megvan, és hogy mennyivel rosszabb is lehetne, ez talán egy picit jobb érzéssel tölt majd el. Én is imádok enni, és ha unatkozok állandóan eszek (szerencsére nem hízok), szóval megértelek. Sztemtalálj magadnak valami hobbit! (rajz, festés, gitár stb) az majd kicsit lefoglal ésnem fogsz állandóan az evésre gondolni.
2010. okt. 25. 17:58
 2/17 anonim ***** válasza:
Találj valami hobbit amivel le tudod magad foglalni magad. Valószínűleg azért eszel folyton, mert egyszerűen nincs jobb dolgod. Nekem sincsenek barátaim, ezért rengeteg a szabadidőm, de ezt nem evéssel töltöm ki. :)
2010. okt. 25. 18:01
 3/17 anonim ***** válasza:
Valószinü hogy emiatt, igen. Mégis miért nem látod értelmét az életnek? Szerintem egy ajándék! Annyi mindent csinálhatsz, ami érdekes, ami szép, és vicces! Próbáld evés helyett megkeresni azt, ami kitölti az űrt az életedben. Mert valami hiányzik :) Nekem sincs sok hobbim, szeretek számítógépezni, emberekkel ismerkedni, a családommal lenni, vezetni és füvet szívni. Én ezekért élek! Remélem te is megtalálod egyszer azt, ami boldoggá tesz :)
2010. okt. 25. 18:01
 4/17 A kérdező kommentje:

Igen, füvet én is szívesen szívnék.

Egyáltalán semmi célom, és nem érzem úgy, hogy egyszer majd történik egy érdekes dolog az életemben. Ha felnövök vagy lesz munkám vagy nem, ha lesz akkor az sem lesz valami érdekes, szóval az egész életem egy szívás lenne. Semmi sem érdekel igazán, ezért nincs is hobbim.

2010. okt. 25. 18:04
 5/17 anonim ***** válasza:
52%

Akkor füvezz, szívd csak el az agyadat és előbb-utóbb annyira elbutulsz, hogy ez az egész már nem fog érdekelni. Vagy pedig szokj rá keményebb drogokra, és abba még bele is halhatsz, és tessék, meg van oldva minden bajod.

(igen, olyan gonosz vagyok, hogy a drogosokat helyből elítélem)

2010. okt. 25. 18:08
 6/17 anonim ***** válasza:
na figyelj 18 éves vagyok előző vagyok és biztonsági őrként fogok dolgozni, ez szerinted mennyire érdekes? :D hát engem nem zavar! valahogy kibírom, aztán költhetem a pénzt! Valahogy meg kell tanulnunk szelektálni, mikor van munka és mikor van szórakozás! Amikor dolgozunk, jobb, ha üres zombikként viselkedünk, és nem gondolunk arra hogy szivesebben csücsülnénk a tengerparton! Aztán ahogy lejár a munkaidőd, csinálhatsz amit akarsz! A rossz, és az unalmas dolgok jók, kellenek az életbe, mert azok adják a kontrasztot annak amit igazán élvezhetsz! A madárnak nem öröm és nem szabadság a repülés! A gazdagnak nem ünnepi étel a kacsasült! Kell, hogy a homokba vánszorogj és kell, hogy zsíroskenyeret egyél! Mert Nem attól leszel boldog, ha valami jó, hanem attól, ha valami jobb, mint amilyen eddig volt :)
2010. okt. 25. 18:12
 7/17 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy valaha is boldog leszek.
2010. okt. 25. 18:13
 8/17 anonim ***** válasza:
írjál nekem egy privit ha gondolod, 18 srác vagyok, semmibe nem kerül hogy beszélgessünk msnen és hátha egy kicsit jobb kedved lesz! Nem szabad soha feladni! Te sem vesztél el, akkor sem ha biztos vagy ebben!
2010. okt. 25. 18:24
 9/17 A kérdező kommentje:
Oksi írok, de csak mert hiányzik az, hogy beszélgessek valakivel, egy olyan személlyel akit nem ismerek.
2010. okt. 25. 18:28
 10/17 anonim válasza:
Engem is csak az álmaim tartnaka életben. Meg a zene. Téged semmi sem motivál? Engem a zene nagyon.. énekes szeretnék lenni és úgy érzem van elég erőm hitem és tudásom hogy ezt megvalósítsam. Nem érzel semmi iránt komolyabb vágyat?
2010. okt. 25. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!