Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Segítség! Mért van ez, megoldás?

Segítség! Mért van ez, megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!! Lány vagyok. 14 éves, gimis.

A problémám nekem az izzadáson alapszik. Ha nagyobb közösségbe megyek, beszélnem kell valakivel, szorongok és ezáltal leizzadok. Reggelente, amikor megyek be a suliba, akkor is leizzadok, görcs áll a gyomromba. Nagyon zavar. Azt mondják, hogy minden az agyban dől el, csakhogy én nem tudom irányítani magamat. Nincs sok önbizalmam, nem fogadom el önmagamat. Lehet ez is a háttérben áll. Kicsit lazábban kéne a felfognom a dolgokat, hiszen másnak is megy. AZ ilyen laza, könnyen barátkozós magabiztos, önbizalom teljes embereket úgy irigylem. :( Mért nem vagyok én is ilyen, laza, feloldódott ember?

Mit tegyek, nem találok megoldást!! Egyedül nem megy. Félek, hogy nincs kiút. Nem csak az izzadásból, hanem az önbizalomhiányból és a zárkózottságból sem! SEGÍTSÉG

2010. okt. 23. 22:57
 1/4 anonim ***** válasza:

nyugi majd idővel elmúlik :) én is így voltam vele amikor bekerültem a gimibe, sőt még előtte is ilyen voltam. most 3.os vagyok és már nem izgulok annyira dolgoktól. próbáld azt csinálni hogy nem arra a dologra gondolsz.

a dolog után ha túlvagy rajta, később látni fogod hogy nincs miért izgulni :) és majd fog ez így alakulgatni

2010. okt. 23. 23:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Az első lépés, hogy fogadd el a reakciódat. Akármilyen furcsán is hangzik ez! Tinikorban teljesen természetes, hogy önbizalomhiánnyal küzdesz! Ez még később is előfordulhat, de tizenéves korban szinte mindannyian átesünk valami hasonlón. Azért van, mert valószínűleg nincsenek stabil barátaid a korosztályodban. Ha viszont a reakciódon elkezdesz parázni, az semmit sem fog megoldani, hanem még rosszabb lesz.

Én 32 éves nő vagyok. Emlékszem, hogy amikor olyan idős voltam mint Te, nekem az volt a problémám, hogy a növekedés miatt nem tudtam mit kezdeni a karjaimmal. Úgy éreztem néha, mintha lelógnának és sutának esetlennek éreztem magamat emiatt. Annyira zavart, hogy néha szinte lóbáltam őket akaratanul is, pedig szerettem volna szépen menni. Szóval mindenkinek megvannak a mga kis dolgai ebben a korban.

Szerintem azért izgulsz suliba menéskor, mert félsz, hogy nem fogadna el Téged olyannak, amilyen vagy. Ez pedig éppen abból jön, amit Te is mondasz: vagyis, hogy nem fogadod el önmagadat Te sem. Pedig hidd el, ha valaki esetleg kritizál Téged, az még bizonytalanabb önmagában mint Te, és éppen azzal leplezi a saját félelmeit, hogy másokat piszkál.Ez pedig teljesen hülyeség. Egy igazán magabiztos embernek nincs szüksége arra, hogy másokhoz viszonyítsa önmagát.

Ne akarj olyan lenni, mint mások. Mindenki egyedi és különleges, így Te is.

Íme egy idézet, ami mindent elmond: :)

"Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd, ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek, akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen, hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni..."

(Seneca)

2010. okt. 23. 23:27
 3/4 anonim ***** válasza:

ismerős a szitu

értem ezalatt,h nem tudok felóldodni akármilyen közösségbe és önbizalom hiányom van :(

2010. okt. 24. 10:42
 4/4 anonim ***** válasza:

14 évesen én is ilyen voltam.

Mára már magától elmúlt! :)

18/F

2010. okt. 24. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!