Miért csinálom ezeket a nagyon furcsa szokásokat?
pl:
amikor utazom folyton piszkálom a tépőzárat a táskámon. egyszerűen késztetést érzek arra hogy azt piszkálnom kell. fel-le. :D
fürdés közben van hogy rám jön hogy eszem a szivacsot.
azt is úgy érzem hogy szükségem van rá.
van hogy a földön fekve nézem a TV-t. és kiszedem a szőnyegemből a szálakat. van hogy beveszem a számba és meg is rágom.
annyira imádom ezeket csinálni.
ilyenkor mindig úgy érzem mintha egy kis gombóc lenne a torkomban ...
tudom... nagyon furcsák. :S de nem tudom hogy miért van ezekre szükségem oO :S
Háziállat voltál előző életedben? :)
Hehe.
én is késztetést érzek arra hogy megegyem a szivacsot :D főleg mikor vizes.. de nem tudom miért
más furcsa szokásom nincs.
Ez édes! Sosem hallottam még arról, hogy valaki késztetést érez arra, hogy a szivacsot egye fürdés közben. De ezek szerint nem vagy egyedül. Nem tudom mi lehet a megoldás, talán inkább zuhanyozz, és ne ücsörögj órákíg a kádban. Mosakodj le, és gyorsan hagyd is el a fürdőszobát. A tévét ne szőnyegen ülve nézd. A táskádat meg cseréld le egy másikra, amin nincs tépőzár.
Egyébként a pofon nem old meg semmit!
Szia!
Láttam egy műsort, ami pont erről szólt...kényszeres viselkedésről... mindig kezet mos... 70x csukja be az ajtót... ilyenek... de sztem nincs különösebb bajod... szép lassan vh szoktasd le magad...
- Sok stressz
- Menekülés valami probléma vagy élethelyzet elől. Pótcselekvés, addig is nyugi van és ki tudsz kapcsolódni...
- Valami hiányosság van a személyiségedben vagy az agyi funkciók terén valami zavar
Esetleg pszichoterápia segíthet, de magától is rendeződnek idővel a dolgok.
Ha különösebb problémát nem okoz ez neked, tehát tudsz normális életet élni, akkor nincs nagy baj.
Rokonunknál van egy asztaldísz. Egy tál, tele műanyag gyümölcsökkel. Na most a szőlő annyira rugalmas és puha, hogy az ujjaimmal össze tudom nyomni a szemeket, majd visszaugranak eredeti állapotukba. Nagyon érdekes anyagból van és még fényes is! Nem bírom ki, hogy ne érintsem meg, amikor ott vagyok! Egyszer a számba is kellett vennem és rágcsálnom. Aztán valaki bejött, meglátott majd mondta, hogy múltkor a kutya is ugyanezt csinálta. Azóta nem veszem a számba, mert ahhoz nincs pofám, hogy fertőtlenítőt is vigyek magammal és előtte átmossam, mindenki szeme láttára. :)) Viszont most, hogy rágondolok is érzem a számban :DD Vagyis érzem, hogy olyan jó érzés belemélyeszteni a fogam és hűs és puha.
Más ilyen furcsaságról nem tudok beszámolni.
Szerintem amíg valamelyest tudod irányítani és éled az életed addig nincs gond. Én sem akarom pl. idehozni a házba a szőlőt. :DD
Egyébként kérdezhetek valamit? Nagyon érdekel! Nekem ez a szőlős olyan érzés, mint amikor látsz egy nagyon aranyos kiskutyát vagy cicát és muszáj megsimogatnod. Olyan mindent elsöprő, logikátlan és gyengéd érzés. Én nyilván nem vagyok normális, de te is érzel ilyet? Vagy csak a kényszeresség van, hogy muszáj mert ha nem teszed ideges vagy és pánikolsz?
Különben szerintem annyira nem súlyos a helyzet. Engem nem zavarna. Elképzelem, ahogy a párom épp fürdik amikor én rányitom az ajtót - mert le akarom mosni a műanyag szőlőt, hogy ismét rághassam *_* - és látom, hogy épp a szivacsot fogyasztja. Arra gondolnék: Már megint nassol...
A szivacsot egyébként le is nyeled? Mert az komoly bajt okozhat.
Ja és fontos lenne tudni, hány éves vagy.
Olvastam, hogy az ilyesmi elég gyakori 11-14 éves korban. Persze bármely más életszakaszban is előfordulhat, csak van akiknél fiatalon jelentkezik, de aztán kinövik.
Persze én is jóval idősebb vagyok már, mégis még az is megfordult a fejemben, hogy egy szemet letépjek a fürtről és elhozzam.
Az a szőlő az ördög műve!!!
köszönöm a válaszokat :)
megnyugtat hogy nem csak én vagyok ilyen bolondocska. :)
15 éves vagyok.
igen, azt érzem hogy egyszerűen csinálnom keelll. nem tudom miért. :D
Szerintem akkor ez még a "jobbik" eset. Még akár ki is nőheted, tehát idővel megszűnhetnek maguktól.
Ha úgy érzed, túlságosan ezek irányítják az életed vagy rosszabbodik a helyzet akkor mindenképp fordulj pszichológushoz. Addig azonban ne rágódj ezen, mert az sem tesz jót, ha haragszol magadra emiatt, csak stresszesebb leszel. Nyilván van valami problémás terület az életedben, akár család, akár az iskola stb. Hallottam, hogy ezek miatt is menekülhetnek egyesek effajta kényszerességbe. Tehát elvileg ahogy egyre jobban megtanulod kezelni a problémás helyzeteket vagy ha megváltozik kicsit az életed és megszűnik a zavaró körülmény akkor ezek a furcsaságok is maguktól elmúlnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!