Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha nem tudok verekedni ....

Ha nem tudok verekedni . Nincsenek fogásaim akkor h védjem meg magam (lent fontos)?

Figyelt kérdés

Ha megakarom magam védeni és nem vagyok bruce lee és az erőm se valami nagy ..ha valakit állon verek vagy arcon vágok menyi az esélye hogy megszédül??

légyszi ne kritizáljatok...

2010. okt. 20. 17:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Oldalról vágd állcsúcson...akkorát így is úgyis bírsz ütni hogy egy 200 ember is kifeküdjön.Vagy még a régi, egyszerű, de nagyszerű megoldás hogy jól tökönrúgod.
2010. okt. 20. 17:48
 2/10 anonim ***** válasza:

Melegen ajánlom a Wing Tsun Kung Fu-t! Nagyon jó,én is jártam. Nem baj,ha nem vagy túl erős,én sem,itt nincsenek látványos elemek,minden a hatékonyságról szól. [link] ajánlom ezt az oldalt.az alsó negyedében van egy mokkás vidó. nézd meg!

üdv: g.

2010. okt. 20. 17:58
 3/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2010. okt. 20. 18:05
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem kell megijedni! Nem vagy ügyetlen csak gyakorolni kell! A Wing Tsun Kung-Fu és az Aikido kombinációja az egyik legjobb utcán. Ha ezt a kettőt űzöd 3-4 évig, profi nem leszel, de magadat megvédeni biztos, hogy megfogod tudni.

Aikido

http://www.youtube.com/watch?v=WEFAgmMavmI

Wing Tsun Kung-Fu

http://www.youtube.com/watch?v=-K6WZhWp7pg&feature=related

Persze más harcművészetek is jók. Egyébként egy éles verekedésben nem számít egyáltalán, a fizikai erő, a testmagasság, a testtömeg, az életkor és a nem! Hogy mi számít? A gyorsaság, a tudás (amit megtanultál edzéseken), pontosság, állóképesség, higgadtság, rutin, akarat. Egy éles verekedésben, mindig az kerül ki győztesen, aki a saját harcmodorát rá tudja erőltetni a másikra, valamint a legrövidebb idő alatt végre hajtja a leghatásosabb technikát (mindegy az ,hogy éppen támadsz vagy védekezel)a lehető legegyszerűbben. A harcművészeti stílus nem számít. Nem a stílus teszi fegyverré a harcost, hanem a harcos teszi a stílust fegyverré. Amúgy még az is sokat számít még: elszántság, jó mester aki jól oktat, türelem, kitartás. Ha ezek megvannak akkor mindegy a stílus. Ha pedig nem akarsz önvédelmet tanulni, akkor használj eszközöket (pl.: sokkoló, vipera, boxer, gázspray, gázriasztópisztoly, machete, baseballütő, kés ...stb.).

2010. okt. 20. 18:54
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem vicc, fuss el!

Igyekezz elkerülni az ilyen helyzeteket, amikor csak lehet.

A veszélyes esetek többségét szóval meg lehet oldani. Létezik néhány nagyon jó kommunikációval foglalkozó könyv.

A Kravmaga ami egy elismert izraeli önvédelmi rendszer, arra tanít próbálj meg egérutat nyerni amilyen hamar csak tudsz.

Az utca nem film. Nem kell és gyakran nem is lehet mindenkit legépelni. Az ilyen mentalitás elöbb utóbb visszaüt.

Régi, de jól bevált módszer. Veszélyes helyeken igyekezz másokkal együtt közlekedni.

Ha még is szükséged lenne önvédelmi eszközökre, akkor tanuld meg és rendszeresen gyakorold a használatukat.

Tudd, viszonylag ritka a tetlegesség a lehetséges alkalmakhoz képest. A híradóba se mutatna jól, ha bejelentenék 1000 ember békés napját és történetét, majd erre jutna 30 verekedés. A számokat hasból mondtam, nem valós arányok.

Egy. KO-hoz ontosan jó helyen eltalálni valakit nem könnyű. Csak nézd meg a bokszolókat... Ugyan lehet edzettek, de egy jól irányzott álcsúcsütést ők sem bírnak ki. Ugyanakkor hány ütésből szokott egy KO lenni a boksz meccseken? Ritka eset.

Azt mondják, még a leggyengébb ember is erősebb egy képzett harcművésznél, ha van fegyvere és tudja használni. Szerintem elgondolkodtató.

Persze hasznos dolog harcművészet -én is tanultam- csak erősen limitált a használhatósága. Tudástól függően két-három támadó vagy a felett például már nagyon necces. Ami az életben nem ritka dolog.

Ha meg valaki hőzöngeni akar azzal mert mást meg tud verni, az csak egy jellemtelen ember.

2010. okt. 20. 21:29
 6/10 A kérdező kommentje:
de ha használok boxert és a támadó állkapcsa eltörik akkor azért büntetnek nem??
2010. okt. 20. 22:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Az előttem szólónak nagyrészt igaza van! Szerintem tanulj harcművészeteket (jó példa erre az aikido, wing tsun kung-fu, krav maga), és mellette legyen fegyvered, ha ez is kevés akkor fuss! Kerüld a balhét, ha pedig veszélyes helyere mész, akkor pár haverral menj. Egyébként az utca nagyon más ám, ott mindegy, hogy K1, MMA vagy ökölvívó bajnok vagy, ha nagyon akarnak, akkor úgyis szétvernek. Nem 100%-os életbiztosítás az, ha tanulsz valami harcművészetet + van fegyvered +haverok. Csupán az esélyeidet növeled.
2010. okt. 20. 22:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj lehet, hogy illegális a boxer, DE ha a cigány csávó késsel rám támad mert kell neki a lóvém, és van nálam egy boxer, sokkoló vipera vagy bármi..., akkor sz@rok ara magasról, hogy legális-e vagy sem, a lényeg, hogy magamat megvédjem!
2010. okt. 20. 22:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, azért büntetnek.

Viszont vannak legális önvédelmi eszközök is.

2010. okt. 20. 22:37
 10/10 anonim válasza:

Kezdjel japán harcművészetet tanulni mert azok a legjobbak

Én személy szerint 2 éva Wado ryu karatézok és ajánlom hogy tedd te is ezt

Ez alatt a 2 év alatt az osztályomba 8-os vagyok én és vagyok a legyorsabb legerősebb és a legnyugodtab(ez azért fontos mert harc közben higgadtan kell gondolkozni vagy 100% hogy te vesztesz

Járj te is

Wado-ryu karatéra és és azért más mert itt nagyon fontos a védekezés, az elugrás, és a hirtelen visszatámadás

De ha elmész edzésre beszélj a mesterrel hogy mondja el hogy mi a za Wado-ryu karate

Csá csá!Remélem segíthettem

2011. ápr. 2. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!