Miért nincsenek barátaim? Lehet ez kezdődő depresszió?
13 éves lány vagyok. Nem tartom magamat különcnek, barátságos, kedves vagyok mindenkivel, teljesen átlagos életem van, nem haragszok senkire. A baj csak az, hogy sosem voltak barátaim, és szerintem az én koromban szüksége van az embernek barátokra. A szüleim mondjuk nem így gondolják. Anyukám azt mondja, hogy várjak aztán majd jönnek maguktól a barátságok, csak legyek türelmes. Hát kösz szépen ez megnyugtató :S Apának meg teljesen mindegy, csak sikeres legyek az életben, az pedig szerinte barátok és ismerősök nélkül is működik. Ez az álma, hogy én sokra vigyem, mert neki sajnos nem sikerült.
Most kerültem 6 osztályos gimibe. A régi sulim borzasztó volt, mindenki bunkózott, egy lány volt aki úgy megértett de mióta új suliba járunk eltávolodtunk. Én próbáltam vele tartani a kapcsolatot, de úgy döntöttem nem fogok tovább erőlködni, ha ő nem ad bele semmit, hogy barátok maradjunk. Az új suliban valamivel jobb. Tiszta rendes lányok vannak, de teli van az osztály klikkekkel és szinte mindenki áttnéz rajtam, de nem értem, hogy miért. Nem vagyok túl jelentéktelen, vagy visszahúzódó, mégse jövök be senkinél. Próbáltam kezdeményezni de nem ment. Az egyetlen lány, aki barátkozik velem, az a padtársam, eleinte azt hittem, hogy barátok lehetnénk, de rájöttem, hogy csak idegesít és egy kicsit kihasznál. Valamiért csak azok a lányok csapódnak hozzám, akit kiközösítenek, velük sem lehet egy normális szót váltani. Az egykori legjobbbarátnőm meg anyáskodik fölöttem, anyám elszólta magát, ezért kaptam még egy anyukát a nyakamba. Beszélni sem tudok már vele, mert elkezd nekem papolni, és szid engem, mintha az anyám volna. Társaságba nem tudok járni. Falusi vagyok, nem engednek. Egyre többet gondolkodok azon, hogy mi értelme annak, hogy élek, amikor senkinek sem kellek. Azt hiszem kisgyerek korom óta van bennem valami belső feszültség, amit nem tudok kiadni magamból. Ezt nem tudom leírni és a pszichológussal sem tudtam közölni. Hasonlít arra az érzésre, amikor nagyon csalódott vagy valami miatt és, hogy nem vagy elég jó. Szerintem folyton magamba fojtom az indulataimat is, bár újabban az apámnak megmondtam a magamét, de ez sem segített rajtam. Úgy érzem nem vagyok senki, mmert ami belőlem jön az csak erőltetett, de nem tudom milyen vagyok valójában, hiába próbálom megtalálni. A szüleim felnőttként kezeltek már baba korom óta. Lehet, hogy ezek állhatnak a dolgok hátterében? Lehet ez kezdődő depresszió?
Szia hát először is nem hiszem hogy depresszió lenne nem kell aggódnod igaza van anyukádnak jönni fog az igaz barátság ha készen leszel rá vagy nem is kell váratlanul is jöhet
abban lehet valami hogy nem foglalkoznak azzal a szüleid hogy milyen kapcsolataid vannak az életedben emiatt lehet szorongás benned de ettől sem kell félned túlságosan hozzászoktál ehhez és érzed azt hogy visszafognak nem tudsz kitörni egy dolgot tudok ajánlani hogy kezdjél el saját életet élni saját akaratok saját célok meg minden de azért ne felejts el 13 éves vagy ebben a korban a legfontosabb inkább a tanulás és persze a kikapcsolódás is azért ha nem engednek el valamit biztos lehet találni a faluban is hát ennyit tudok ajánlani és tényleg nem kell aggódnod remélem segíthettem
Azért érzed így,mert látod, hogy mindenkinek van körülötted jóbarátja.
Nos,én őszintén jobban felnézek arra az emberre, aki mindenkivel beszélőviszonyban, jóban van, mint akinek van 3 legjobb barátja, és nem beszél más emberekkel.
Ez így van, így fognak kialakulni a barátságok mikor annak jönnie kell, ne görcsölj,csak légy jóban mindenkivel.
Ugyanez volt. Általánosban 1 barátom volt csak. gimiben más osztályokba kerültünk. 1 évig egyedül voltam, mert olyan osztály volt, hogy ilyen beképzelt pcsákból állt. az az 1 barátom mondta, jövőre menjek át abba az osztályba ahol ő van, neki már van vagy 5 barátja, és én se leszek egyedül. Egy éven keresztül sírva jártam haza, hogy mikor kezdődik már a második év, hogy átmehessek.
Évnyitón meg az volt hogy az egykori egyetlen barátom rám se nézett, mintha soha nem ismert volna.
teljesen egyedül maradtam. számomra az volt az utolsó esély, hiszen ő volt az egyetlen barátom, és kiderült hogy mégse. mondjuk azóta nem sok minden változott, viszont énis úgy vagyok vele, hogy mindenkivel jóba vagyok, de alapból olyan rendes bestfriendem jelenleg nincs.
De még így is jobb, mikor csak ő volt egyedül általánosba, vagy mint tavaly a másik osztályban, ahol senki hozzám se szól. Hiába akartam barátkozni.
Szóval szerintem is legyél jóba mindenkivel. Mégcsak kb. 2 hónap telt el. Még van idő alakulnia a dolognak.
Én tudom mi van veled,velem is ugyanez van! :(
irj privit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!