Hülyére vesznek az osztálytársaim. Mit tegyek?
Amikor a gimnáziumba érkeztem, mindenkinek a lehető legjobbat akartam, főleg a vallásom miatt, de azért is, mert általános iskolában néhány pletyka miatt ki voltam közösítve, és állandóan egyedül voltam, és szerettem volna végre barátokat magamnak. Miután elballagtam nyolcadikból, nyáron azt a tanácsot kaptam, hogy legyek kedves mindenkivel, így is tettem.
Csak aztán az lett a végeredmény, hogy állandóan kihasználnak, hülyére vesznek, és gyakran teljesen egyedül vagyok, de ha bezzeg kell valami akkor már engem húznak elő, én meg persze megcsinálom, mert túlságosan vajszívem van.
Most vagyok tizedikes, és egyszerűen elegem van abból hogy állandóan lekezelnek és csinálnak velem akármi baromságot, ha szóvá teszem, levegőnek tekintenek.
Mit tegyek?
16/L
1. Mondj nem-et ha csak egy kicsit is kételkedsz, vagy mondd hogy "talán" vagy hogy "meglátom"
2. Beszélgess többet azokkal akiket értelmesnek gondolsz! Próbáld meg kideríteni hogy értelmesek és rendesek-e!
3. Ne mutass gyengeséget! Ne lássák azt hogy téged ki lehet használni!
Amúgy milyen vallásod van?
Sose tűnj meglepettnek!
Udvariasan de határozottan kell nemet mondani és közben a szemükbe kell nézni. A szemkontaktus mindig fontos. Sose nézz félre!
Fogalmazhatod úgy is a mondandódat hogy rosszul érezzék magukat vagy hogy elszégyeljék magukat. Játsszd el az áldozatot és add elő hogy ez felháborító. Persze ne minden esetben mert a ló túloldalára átesett emberek semmivel nem jobbak mint akik a te életedet keserítik meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!