Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Öregnek érzed magad?

Öregnek érzed magad?

Figyelt kérdés

Ha igen, mióta és miért érzed ezt? pl. sok munka, család, gyereknevelés, kevés alvás miatt vagy csak egyszerűen nem vagy most jó passzban?

Kort is írj légyszi

2010. okt. 17. 23:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Mióta főképp a házimunka teszi ki az életem,azóta előfordul,hogy 80-nak érzem magam.Valójában 35 vagyok.
2010. okt. 18. 06:57
 22/30 anonim ***** válasza:

Most szerencsére pont annyinak érzem magam, amennyi vagyok. (23/L)

Néha ugyan elbizonytalanodom, hogy egy adott szituációban mi lenne a megfelelő hozzáállás vagy döntés, de ezt betudom annak, hogy a felnőtt életet gyakorolni kell, és ez még belefér.

A saját tetteinkért való teljes körű felelősség pedig egyben áldás, és átok - így állok hozzá.

Olyankor szoktam öregebbnek érezni magam, ha kb korombeliekkel vagyok, akik még szertelenek, nincs "munkamoráljuk", és bele se gondolnak, mi lesz ha a szüleik már nem segítik őket.

2010. okt. 18. 07:28
 23/30 anonim ***** válasza:

Elegedett vagyok, mindig aktiv voltam, tehat En mindenbol kivettem a reszem, gyermekneveles, sok munka, keves alvas stb. Ma is dolgozom, de "itthon", igy a munka mellett mindennap mozgok is, igy nem erzem azt, hogy 50 eves elmultam.

Erdekes modon a vasalas az, amikor ugy erzem Magam, hogy 70 vagyok, de ez regen sem volt maskepp. Nem szeretek vasalni!

2010. okt. 18. 07:32
 24/30 anonim válasza:
Igen. 41 leszek és kb egy éve érzem. Az oka azt hiszem, hogy nem sikerült a házasságom, elváltam és most kezd leesni, hogy nagyon egyedül vagyok. A munkám sem kielégítő. Mindez huszonévesen nem lenne baj, elkezdhetnék egy új főiskolát/szakmát, még soksok próbálkozás lehetne párkapcsolat ügyben is, de így... Mikor változtatni kéne, de az akadályozott és nem tudok lépni, attól elfáradok....
2010. okt. 18. 07:43
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

07:43

Ne keseredj el, es ne erezd azt, hogy mar "oreg" vagy a tanulashoz. Amikor kikerultel egy rossz hazassagbol, akkor orulj annak, hogy vege lett es elvezd a nyugalmat.

Tanulhatsz most is, de azt kell eldontened, hogy mi az, amit szivesen vegeznel, de igeny is van ra, tehat keresett foglalkozas.

En pl. 50 eves multam, de pontosan a nyaron fejeztem be 1 tovabb kepzest es eppen amiatt, hogy dolgozni tudjak, mivel valtoztatnom kellett!

Sose hagyd el Magad, hidd el, hogy mindig van valami megoldas, de ne add fel!

2010. okt. 18. 07:55
 26/30 anonim válasza:

igen, kb. 40-50 évesnek érzem magam, pedig csak 26 vagyok.

belefárad az ember a gyerek, háztartás mindenapjaiba, főleg, ha még a "férfi-munka" is rámarad.

ellátom a családom, egy cselédnek érzem magam, ápolom anyósom, egy éve apósom ápoltam, és soha nincs vége a fárasztó, alvás nélküli hónapoknak, éveknek.

ha nem a babához kelek, akkor anyósomhoz, évek óta nem aludtam 1 óránál többet, már nem is emlékszem, milyen lenne, egy fél éjszakát átaludni. és a legrosszabb, hogy a férjem éli mindennapjait, felelősség és kötelességek nélkül. ezt választottam magamnak, és már nem is érdekel, hogy változtassak, és erőm sincs már rá.

beálltam a sorba én, teszem a köteleségem és ennyi.

2010. okt. 18. 08:15
 27/30 anonim ***** válasza:
43%
És csak sajnálkozni tudnak. Magyarország, én így szeretlek!
2010. okt. 18. 08:32
 28/30 anonim ***** válasza:
08:15, állj a sarkadra, ezt nem tűrheted! az anyósod nem az Édesanyád, hogy kutya kötelességed legyen neked ápolni és ebben feláldozni magad, pláne gyerek mellett! elképedek néha, mik vannak...
2010. okt. 18. 09:05
 29/30 anonim ***** válasza:

Nem! Sőt, nálam inkább az a "baj", hogy még sokkal fiatalabbnak, mint amennyi vagyok (38F).

Sokan puffogtatják a "felelősség" meg a "nőj már fel" közhelyeket, a környezemben, mert én egy örök gyerek vagyok :)

2010. okt. 18. 12:48
 30/30 anonim ***** válasza:

Jaja és 16 vagyok !

Talán arról van szó, hogy szinte minden olyasmit amit a korombeliek élveznek azt én már unom, engem már nem dobnak fel. Ilyen szempontból igenis öregnek érzem magam, szellemileg, úgy érzem, hogy nálam mentális szinten már lejárt ezeknek a dolgoknak az ideje. Nem élvezek diszkóba menni, nem élvezek pasikról csevegni egész nap, nem élvezem festeni magam és nem élvezek divattudós lenni. Viszont a jövőben szeretném ezeket újra elővenni,akkor sztem sokkal érdekesebb lesz. De egyelőre nem, nincs kedvem rájuk.

Szóval nem is tudom

Úgy érzem, mintha nem is lennék túl elől, nem is túl hátul, valahol csak úgy, az időn kivül

2010. okt. 18. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!