MIÉRT éltek egyáltalán?
Mi adja nektek a motivációt az életben maradáshoz?
Miért akartok élni egyáltalán?
A munka,család,szórakozás stb-mi értelme mindennek?
A fajfentartás,vallás és bármilyen más szempontból nézve mire jó mindez?
Nekem az, hogy szeretek élni. Persze mindig vannak fájdalmak, balul elsült dolgok, amikkel időről időre meg kell birkóznunk, de ez is csak részek az élet varázsából, és ha szomorú vagy valami miatt, az csakis azért lehet, mert előtte vidám voltál, és utána is az leszel.
Nézd meg az Univerzumot, mekkora. Akkora, hogy hozzá képest semmi vagy. Mi egy ember élete vagy halála csillagok születéséhez, galaxisok pusztulásához? A homokszem az óceán fenekén nevetséges hasonlat lenne, hiszen sok-sok nagyságrenddel kisebbek vagyunk még ennél is. Ha valaki ebből azt a következtetést vonja le, hogy akkor minek élünk, ha ennyire jelentéktelenek vagyunk, az szíve joga mindenkinek, de hadd tegyem fel a kérdést: Most komolyan, kinek jó ez? :) Az univerzum mozgásnak tényleg mindegy, hogy hogy érzed magad, viszont Neked nem! Hát élj boldogan, és kövess el mindet, hogy boldog lehess, és segíts másokat is ebben! Az, hogy ki miben találja meg a boldogságot, az mindenkinél más, és óriási hiba egyiket a másik fölé helyezni. Valaki elvonul Tibetbe meditálni, és ott találja meg, valaki Istenben, valaki mondjuk egy sportban, és valaki a maga egyszerű, de örömteli életében egy szerető párral egy szerető családban.
Az élet értelme csakis egyvalami lehet: Az, hogy boldogok legyünk, itt, a Földön. Ha annyira akarod, lehetsz boldogtalan, törheted azon a fejed, hogy "Ó, Egek, minek vagyok én itt", szomorkodhatsz az életeden, de most komolyan, MINEK? Találd meg a boldogságot, légy boldog, hagyd, hogy mindenki boldog lehessen körülötted, és sz.rd le magasról a többit!
ez egy nagyon jó kérdés, ez tetszik
az életnek emberekre nézve nicns célja
csak próbálunk célt találni hogy a már igen nagyra nőtt agyi kapacításunkat letudjuk kötni valamivel
nekünk már nem elég az erdőben való élet
nekünk tömbházakban kell élnünk meg betonon autózni
kitalálunk mindenféle vallást mert vannak olyan agyatlanok akik félnek meghaéni és igy azt gondolják örökké élnek majd akár a mennyben akár a pokolban
a hit csak egy olyan eszköz amivel valakik elviselhetővé tezsik az életüket
én egyzser szeretnék majd minimum egy hónapra elmenni egy erdőbe ahol azért adottak az éeltfeltételek szóval legalább hal van a vízben és kipróbálni milyen kiszolgáltatottnak lenni
én azért érzem unalmasnak az életet mert már nincs mitől félni
se betegségtől se mástól mármint ezt ugyértem hogy abból a pár ezer betegségből van jó pár ami kínnóz de mindegyikre kitalálunk valamit
a bibliát persze elkezdtem olvasni hogy ha le is szólom akkor úgy fikázhassam hogy tudok is valamit róla
már az felhúzott hogy az embert úgy álliitották be benne mint a szárazföldi tengeri és az egekben repkedő élelények legfőbb urait akik azt tehetnek az élőlényekkel amit akarnak. mert hogy az meber azért született hogy uralkodhasson a többi életforma felett
sztem az emberiség és a z élővilág az utóbbi 100-200 évben teljesen elszigetelődött egymástól mintha egy saját univerzumot hoztunk volna létre. és ennek hogy mi az értelme ?? semmi:D az élet egy energia körforgás aminek csak annyi értelme van hogy fentartsa magát és az ember nagyobb jelentőséáget akar adni az életnek
pl a fajfentartás egy jó érv az életben maradásra
de kérdezem én:D több mint 6 milliárd embert minek kell tovább szaporítani?? ennek megint csak nicsn értelme
bennem vannak rasszista vonások nem tagadom de ha belegondolok akkor inkább az indiánok a négerek állnak a legközelebb a természethez , nekik kellene csak élni ők tartoztak a vadvilághoz. a fehérember meg azért született hogy túlkombináljon mindent és elhozza a világvégét amit remélem sikerül is:)
szóval ha értelmet akartok adni az életeteknek akkor öljetek embert hogy ezzel segítsétek az élővilágot:) vagy legalább szennyezzétek a környezetet hogy kihaljon és kipusztuljon minden olyan élőlény ami az ember életben maradásához feltétlenül szükséges mert a környezetdédelem is csak az ember önző megnyilvánulása hisz nem az állatokért és a növényekért tesszük ahnem azért hogy továbbra is fent maradjunk hogy megértsük az univerzumot
én szívesen m,egérteném ha lenne rá mód de csak részletekbe láétunk bele és azértse fogjuk soha megérteni mert nem is kell az élet egyzserű nem szól igazából másról csak arról hogy megszülessünk véresen megküzdjünk azéárt h addig éljünk míg nem szaporodunk és utána jól megdögöljünk és az emberi empátiai is csak önző eszköz mert hogy segíteni másokon csak azért tesszük tudja ezt mindenki a lelke legmélyén ha legalábbis van lelkünk:) hogy csak azért tesszük hogy ha baj van rajtunk is segítsenek sok gondolat jár nekem is a fejemben az élet értelméről de számunkra igazán kielégítő válasz nicsn legalábbis nekem van el is mondtam csak valakik többet akarnak látni benne
és mielőtt bárki is aztgondolná hogy egy barom vagyok én azt mondom : csak realistán állok a témához:)
Mert élvezem.
A létezés élményéért.
Ha nekem szólt az"Emos kötsög",akkor elmondhatom,hogy nem voltam se leszek emos!
Én már nem vagyok olyan fiatal,hogy ilyen hüjeségekbe skatulázzam magam a figyelemért könyörögve....
Előző vok:
Ez esetben bocs, azt hittem megint valami életunt tizenéves.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!