Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » MIÉRT éltek egyáltalán?

MIÉRT éltek egyáltalán?

Figyelt kérdés

Mi adja nektek a motivációt az életben maradáshoz?

Miért akartok élni egyáltalán?

A munka,család,szórakozás stb-mi értelme mindennek?

A fajfentartás,vallás és bármilyen más szempontból nézve mire jó mindez?

2010. okt. 14. 15:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Élek, mert muszáj. Nem lehetek öngyilkos, mert ezzel hatalmas fájdalmat okoznék a hozzátartozóimnak. Nem szeretek élni, de igazán nem is utálok. Az élet célja, hogy visszautasítsuk a hazugságokat és ellenálljunk az elnyomásnak (ne adjuk fel önmagunkat). Néha viszont úgy érzem, hogy az élet nem éri meg, hogy végigéljük. :)
2010. okt. 22. 22:20
 12/20 anonim ***** válasza:
semmi nem jó semmire,de most öljem meg magam? az élet értelmetlen ez a nagy helyzet.csak van és kész,ezt el kell fogadni,és akkor békés lesz az ember belül.
2010. okt. 23. 12:20
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

Nekem az, hogy szeretek élni. Persze mindig vannak fájdalmak, balul elsült dolgok, amikkel időről időre meg kell birkóznunk, de ez is csak részek az élet varázsából, és ha szomorú vagy valami miatt, az csakis azért lehet, mert előtte vidám voltál, és utána is az leszel.

Nézd meg az Univerzumot, mekkora. Akkora, hogy hozzá képest semmi vagy. Mi egy ember élete vagy halála csillagok születéséhez, galaxisok pusztulásához? A homokszem az óceán fenekén nevetséges hasonlat lenne, hiszen sok-sok nagyságrenddel kisebbek vagyunk még ennél is. Ha valaki ebből azt a következtetést vonja le, hogy akkor minek élünk, ha ennyire jelentéktelenek vagyunk, az szíve joga mindenkinek, de hadd tegyem fel a kérdést: Most komolyan, kinek jó ez? :) Az univerzum mozgásnak tényleg mindegy, hogy hogy érzed magad, viszont Neked nem! Hát élj boldogan, és kövess el mindet, hogy boldog lehess, és segíts másokat is ebben! Az, hogy ki miben találja meg a boldogságot, az mindenkinél más, és óriási hiba egyiket a másik fölé helyezni. Valaki elvonul Tibetbe meditálni, és ott találja meg, valaki Istenben, valaki mondjuk egy sportban, és valaki a maga egyszerű, de örömteli életében egy szerető párral egy szerető családban.

Az élet értelme csakis egyvalami lehet: Az, hogy boldogok legyünk, itt, a Földön. Ha annyira akarod, lehetsz boldogtalan, törheted azon a fejed, hogy "Ó, Egek, minek vagyok én itt", szomorkodhatsz az életeden, de most komolyan, MINEK? Találd meg a boldogságot, légy boldog, hagyd, hogy mindenki boldog lehessen körülötted, és sz.rd le magasról a többit!

2010. okt. 23. 12:27
 14/20 anonim válasza:

ez egy nagyon jó kérdés, ez tetszik

az életnek emberekre nézve nicns célja

csak próbálunk célt találni hogy a már igen nagyra nőtt agyi kapacításunkat letudjuk kötni valamivel

nekünk már nem elég az erdőben való élet

nekünk tömbházakban kell élnünk meg betonon autózni

kitalálunk mindenféle vallást mert vannak olyan agyatlanok akik félnek meghaéni és igy azt gondolják örökké élnek majd akár a mennyben akár a pokolban

a hit csak egy olyan eszköz amivel valakik elviselhetővé tezsik az életüket

én egyzser szeretnék majd minimum egy hónapra elmenni egy erdőbe ahol azért adottak az éeltfeltételek szóval legalább hal van a vízben és kipróbálni milyen kiszolgáltatottnak lenni

én azért érzem unalmasnak az életet mert már nincs mitől félni

se betegségtől se mástól mármint ezt ugyértem hogy abból a pár ezer betegségből van jó pár ami kínnóz de mindegyikre kitalálunk valamit

a bibliát persze elkezdtem olvasni hogy ha le is szólom akkor úgy fikázhassam hogy tudok is valamit róla

már az felhúzott hogy az embert úgy álliitották be benne mint a szárazföldi tengeri és az egekben repkedő élelények legfőbb urait akik azt tehetnek az élőlényekkel amit akarnak. mert hogy az meber azért született hogy uralkodhasson a többi életforma felett

sztem az emberiség és a z élővilág az utóbbi 100-200 évben teljesen elszigetelődött egymástól mintha egy saját univerzumot hoztunk volna létre. és ennek hogy mi az értelme ?? semmi:D az élet egy energia körforgás aminek csak annyi értelme van hogy fentartsa magát és az ember nagyobb jelentőséáget akar adni az életnek

pl a fajfentartás egy jó érv az életben maradásra

de kérdezem én:D több mint 6 milliárd embert minek kell tovább szaporítani?? ennek megint csak nicsn értelme

bennem vannak rasszista vonások nem tagadom de ha belegondolok akkor inkább az indiánok a négerek állnak a legközelebb a természethez , nekik kellene csak élni ők tartoztak a vadvilághoz. a fehérember meg azért született hogy túlkombináljon mindent és elhozza a világvégét amit remélem sikerül is:)

szóval ha értelmet akartok adni az életeteknek akkor öljetek embert hogy ezzel segítsétek az élővilágot:) vagy legalább szennyezzétek a környezetet hogy kihaljon és kipusztuljon minden olyan élőlény ami az ember életben maradásához feltétlenül szükséges mert a környezetdédelem is csak az ember önző megnyilvánulása hisz nem az állatokért és a növényekért tesszük ahnem azért hogy továbbra is fent maradjunk hogy megértsük az univerzumot

én szívesen m,egérteném ha lenne rá mód de csak részletekbe láétunk bele és azértse fogjuk soha megérteni mert nem is kell az élet egyzserű nem szól igazából másról csak arról hogy megszülessünk véresen megküzdjünk azéárt h addig éljünk míg nem szaporodunk és utána jól megdögöljünk és az emberi empátiai is csak önző eszköz mert hogy segíteni másokon csak azért tesszük tudja ezt mindenki a lelke legmélyén ha legalábbis van lelkünk:) hogy csak azért tesszük hogy ha baj van rajtunk is segítsenek sok gondolat jár nekem is a fejemben az élet értelméről de számunkra igazán kielégítő válasz nicsn legalábbis nekem van el is mondtam csak valakik többet akarnak látni benne

és mielőtt bárki is aztgondolná hogy egy barom vagyok én azt mondom : csak realistán állok a témához:)

2010. okt. 23. 12:54
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs értelme, egyszerűen csak élni kell vagy meghalni. Én utóbbi pár napban úgy érzem, meg akarok halni, de nem akarom, hogy anyu még szomorúbb legyen Most halt meg az anyja, és látom, mennyire fáj neki. Ez meg engem készít ki.
2010. okt. 23. 12:55
 16/20 anonim ***** válasza:

Mert élvezem.

A létezés élményéért.

2010. okt. 23. 18:24
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
EMO-s kötsög -.-'
2010. okt. 23. 22:11
 18/20 A kérdező kommentje:

Ha nekem szólt az"Emos kötsög",akkor elmondhatom,hogy nem voltam se leszek emos!

Én már nem vagyok olyan fiatal,hogy ilyen hüjeségekbe skatulázzam magam a figyelemért könyörögve....

2010. okt. 23. 22:21
 19/20 anonim ***** válasza:

Előző vok:

Ez esetben bocs, azt hittem megint valami életunt tizenéves.......

2010. okt. 25. 20:00
 20/20 anonim válasza:
tök vicces hogy csak beszólsz neki, de véleményedről nem írsz...
2010. nov. 18. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!