Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan szerezhetnék barátokat?

Hogyan szerezhetnék barátokat?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok és NAGYON CSENDES!!! Ezalatt azt értem, hogyha szól hozzám egy idegen, elfolytódik a hangom, ki nem jön szó a számon. Visszahúzom magam, nem merek visszaválaszolni, csak nagyon halkan. 4. osztályig a helybeli iskolába jártam, minden nap rugdostak, csúfoltak a soványságom miatt, és ezt nem tűrtem tovább. 5.-től a közeli városban tanulok. 7. év végén ott is ugyanez volt. Rugdostak, útáltak, kiközösítettek mind a 2 suliból. Tudom, hogy bennem van a hiba, mert nem tudok alkalmazkodni. Próbálnék, próbálnék de egyszerűen egy szót sem merek kimondani osztálytársaimhoz. Meg máshoz sem. Eddig ez nem is érdekelt. Elvoltam magamban otthon, a kutyámmal meg a számítógéppel. Most magamba néztem: üresség van körülöttem. Senki, akivel együtt lehetnék, mindig unatkozom, egy barátnőm sem. Én okoztam magamnak mindezt. Mert szótlan vagyok NAGYON. Otthon persze anyával feleselek annyit, mint a vízfolyás...de máshol meg sem merek mukkanni. Jövőre új iskola, középiskola. Mindenki új lesz ott. Ott már nagyon szeretnék barátokra lelni, de csendes leszek akkoris, mert egyszerűen olyankor mintha el lenne vágva a hangszálaim, úgy érzek. De a gimibe már nagyon szeretnék barátokat szerezni, de nem vagyok olyan típus. MIT TEGYEK? Segítsetek, mert nagyon szar így :\'( :( :( :( :( :(
2008. dec. 29. 16:01
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és még megvédeni sem tudom magam, annyira visszahúzódó vagyok. Meg a pasik elől is bujkálok. =(
2008. dec. 29. 16:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudlak érteni,én is csendesebb,visszahúzódóbb típus vagyok,de ahogy növök kezdek jobban megnyílni mások előtt.Szerintem ez kortól is függ.Mindenképpen azt tanácsolom,hogy győzd le ezt a félelmed,merj megszólalni,mert biztos többen is vannak akik érdeklődnek irántad és szívesen megismerkednének veled. Viszont ha te ennyire elzárkózol akkor ez lehetetlen és ezzel meg is sérthetsz másokat.Persze ez nyilván nem megy könnyen,de ígérd meg,hogy megpróbálsz változtatni a viselkedéseden-nyilván ez nem megy egyik napról a másikra-de FONTOS,HOGY PRÓBÁLKOZZ ÉS NE ADD FEL!!!

Én szorírok neked,fel a fejjel,próbálkozz és meglátod,hogy minden jobb lesz!

2008. dec. 29. 16:57
 3/11 anonim válasza:
100%
azt nem értem h miért rugdosnak meg csúfolnak?azért mert vékony vagy...pfff tiszta szánalom eddig az volt a baja mindekinek h huhh de kövér most meg a soványság...ezzel nem téged bántalak hanem azokat akik nem tudnak elfogadni olyannak amilyen vagy...próbálj egy kicsit többet beszélni tudom h nehéz deh próbáld meg hidd el neked is jól fog esni egy kis dumálás...am meg hogyha nem tudnak téged így elfogadni és ha nem tudják észrevenni a belső értékeidet akk meg sem érdemlik h akár hozzájuk szólj...rem tudtam segíteni de ha beszélgetni akarsz vkivel akk írj egy privit és felveszlek msnre...
2008. dec. 29. 16:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, hogy ilyen dolgok történtek Veled. Nem akarom azt írni, hogy majd minden megváltozik, mert lehet, hogy nem fog. Kicsit mindig csendes leszel. De felnőttként ezt már elfogadják az emberek és a megfelelő munkakörben nagyon hasznos és nélkülözhetetlen munkatárs leszel.

Amit most tehetsz, az az, hogy próbálj olvasni sokat, hogy magabiztosabb légy minden témában: ha tudod, hogy okos dolgot fogsz mondani, megszólalni is könnyebb lesz. Ez persze nem megoldás a kiközösítésre. Talán az lenne jó, ha nem a csapattal próbálnál meg beszélni kommunikálni, hanem üyesen, szemfülesen lesve az alkalmas pillanatokat, külön-külön az egyes meghatározó tagokkal. Könnyebb elnyerni egy-egy személy szimpátiáját, mint egy egész bandáét. Az is jó megoldás lenne, ha nem csak az adott közösségben, ahol élsz, létezel, hanem másutt keresnél, hozzád hasonló barátokat-erre már ott a net, a fórumok, chat-ek, hasonlók. A középiskola, ahová mész, az is jó dolog lenne, ha valahogy előre fel tudnád venni a kapcsolatot leendő iskolatársakkal, osztálytársakkal (iwiw, stb). Vigasztaljon, hogy középiskolában már ritkább a komoly kiközösítés. Amennyiben pedig rugdosnak, bántalmaznak tudd, hogy jogaid vannak: rendőrségi eljárást indíthatsz a bántalmazód ellen, ehhez kérd a szüleid segítségét. Nem megengedhető, hogy valaki, aki tanköteles korú és ezért iskolába jár, ilyen dolgoknak legyen kitéve.

Sok sikert kívánok és fel a fejjel!

2008. dec. 29. 17:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ez a helyzet velem is. Régebben pszichológushoz jártam meg színjátszó körbe, ami nagyon sokat segített. Az, hogy van kutyád, szintén nagyon jó, járjál vele kutyaiskolába, kiállításokra, versenyekre, így sok hasonló dolgok iránt lelkesedő embert ismerhetsz meg. Igyekezz olyan helyen sétálni, ahol sokan járnak, főleg más kutyások, így is sok új barátra tehetsz szert.
2008. dec. 29. 23:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Egy kis szar faluban élek...
2008. dec. 30. 14:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Mintrha csak magamt látnám,komolyan.

Sajnos én is ilyen vagyok...

Annyira utálom magamat emaitt.Nálam annyira elfajultak a dolgok,hogy már sokszor ki sem merek menni az utcára.Amúgy 16 vagyok.

2008. dec. 30. 15:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Itt van egy cikk a szociális fóbiáról:

[link]

CSAK AKKOR OLVASD EL, HA NEM VAGY HAJLAMOS ÚJ DOLGOKAT BEKÉPZELNI!

2009. jan. 6. 13:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyire vagy jó tanuló, vagy legalábbis intellektuális beállítottságú. Ugyanis ha az vagy, akkor a gimnáziumban az "okosok" társaságához tudsz csapódni szemben a "divatosakkal" vagy a "lázadókkal", tehát olyanokhoz, akiknek nem stílusa a rugdosás, kiutálás etc. Célszerű matektagozatos vagy más hasonló, erősen szűrt osztálybe felvételizni. Ezek amúgy is a félénkebb, kevésbé vagány egyének, akikhez képest a te esetedben kisebb a kontraszt. Ha valami művészetnek (ének, hangszeren játék) hódolsz, az is hozzásegíthet ilyen típusú, kevésbé primitív emberek megismeréséhez.

A gimnáziumban valószínűleg meg fogsz döbbenni, hogy mennyire más társaság jár oda. A legprimitívebb bunkók, akik ált. isk.-ban azok a hősök, akikre mindenki felnéz, a gimn.-ban nincsenek jelen. Teljesen más az értékrend.

A gyerekek nagyon kegyetlenek egymással (a lányok különösen), ahogy nősz, úgy viszont csökkenni fognak a súrlódások a társaiddal. 16-18 éves korban már nem annyira jellemző a csúfolás és más efféle gyökérségek. Ráadásul a személyiséged még sokat fog változni a következő években, és nem végleges a mostani félénkség. A legtöbben "kigyógyulnak" a kamaszkori gátlásosságból.

2009. jan. 12. 05:09
 10/11 anonim ***** válasza:
48%
Szia, nem szeretnélek kiábrándítani, de a középsuli sem jobb. Én is olyan vagyok, mint te, mert nagyon keveset beszélek. általánosban ebből nem volt nagy gondom, de most a 9. osztályban minden megváltozott! Írták hogy 16-18 éves korban már nem jellemző a mások csúfolása, evvel nem értek egyet ugyanis van néhány ember, aki ettől tartja nagyra magát és azt hiszi, így több tiszteletet kap majd és sokkal menőbbnek fogják tartani. Ez főleg fiúkra jellemző, lányokra kevésbé. Ezt onnan tudom, hogy engem sem hagynak békén és ezt nap, mint nap át kell élnem. Nem teszek ellene semmit, csak tűrök. Ha bekerülsz egy középsuliba próbálj lazább lenni(hiddel én is ezt tenném, ha újra kezdhetném ezt az évet), mert ha nem tovább fognak támadni! :/ Remélem sikerül!
2009. jan. 20. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!