Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A természetem melyik MBTI...

A természetem melyik MBTI személyiség típusra hajlik inkább?

Figyelt kérdés

Jó tulajdonságom az, hogy veszélyes helyzetekben nyugodt tudok maradni és amennyire csak lehet tisztán tudok gondolkodni, elővigyázatos vagyok mindenkivel és elég nehezen lehet elnyerni teljesen a bizalmam, jó/fárasztó a humorom (szerintem), őszinte vagyok, és inkább logikai beállítottságú mint elvi, de én úgy érzem néha hogy mind a kettő 50-50%, az empátiám az adott személyel való kapcsolattól függ.

Rossz tulajdonságom az hogy az emberek nagyon gyorsan feltudnak idegesíteni, stresszes helyzeteket általában rosszúl kezelem, nem tudom kezelni és eltűrni azt ha parancsolgatnak nekem vagy megmondják hogy mit hogyan csináljak, ha fenyegetnek, zsarolnak, lenéznek, vagy ha nekem van igazam valamiben és a másik fél ugyanúgy osztja az észt gondolkodás nélkűl, ha másokhoz vagyok kötve és ahoz amit ők kitaláltak vagy ha tőlük függök, ha megpróbálnak valamit rámerőltetni, ha vissza élnek azzal hogy fölöttem van egy kissebb hatalmuk (pl szülők, tanárok, főnökök), ha nem kérik a belegyezésemet olyanba ami engem is érint. Nehezen tudok barátokat szerezni, másokhoz is nehezen viszonyulok általában, gyakran túlságosan is őszinte vagyok. Ha mégis ezeket tapasztalom akkor vagy visszaszólok (és általában ebből van baj) vagy elnyomom magamban és egy idő utána depersszióban vagy szorongásban jön elő (és azzis baj mert akkor ingerlékenyebb vagyok a szokottabnál is, és vagy tovább nyomom el magamba vagy visszaszólok)

Plusz infó rólam, nem vagyok kreatív, inkább gyakorlatias, tapasztalataimra támaszkodok, nem vagyok álmodozó, annyira okos sem vagyok de a magamhoz való eszem megvan, az érzéseim nagyobb hatással vannak rám, jobban érzem magamat ha egy vitát én nyerek meg, persze azért vigyázok hogy mit mondok főleg barátaim körében de velük nem is szoktam vitázni, max kissebb összetűzéseink vannak, nem irigykedek senkire, féltékeny fajta vagyok de nagyjábol már megtanultam kezelni, érzéseimről nehezen tudok beszélni.

Elég nehéz esett vagyok tudom, sőt igazábol rossz, bár ezek általában hangulattol is függnek.

Azt főként nem nagyon tudom eldönteni hogy introvertált vagy extrovertált vagyok inkább, barátaim körében gyakran felvagyok pörögve, és minden helyzetből kitudok hozni egy perverz vagy fárasztó poént. Viszont idegenek körében csendes és antiszociális vagyok, akkor általában nem kezdeményezek beszélgetést, szinte soha, és mindig is nehezen tudtam beilleszkedni.

Meg ha lehet akkor inkább csak olyanok írjanak akik jobban értenek az MBTI-hez, persze mindenkinek elfogadom a válaszát csak jobban biztos szeretnék lenni a személyiség típusomban, mert a teszteken nem tudom kifejteni magamat annyira és néha mást dob ki mint amit azelött dobott ki, előre is tényleg nagyon köszönöm mindenkinek!

2023. jan. 27. 22:26
 1/3 A kérdező kommentje:
Helyesírási hibáimért és rossz megfogalmazásomért bocsi!
2023. jan. 27. 22:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Istp/istj
2023. jan. 27. 23:05
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Ezt pontosan egy pszichológus tudná megmondani egy elbeszélgetés után. Szvsz ha maradunk Jungnál és a Myers-Briggs elméletnél, akkor az olvasottak alapján a 4 személyiségjegy közül az introveltáltat, az érzékelőt, a gondolkodót és az észlelőt tudnám rád húzni.
2023. jan. 27. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!