Mit tud kezdeni magával egy ilyen ember?
Nagyon hülye vagyok mindenhez, még egy hobbihoz is. Nincs egy olyan dolog, amit jól csinálnék, és ebből adódóan nincs is kedvem semmihez.
Kezdjük azzal, hogy iskolában nagyon rossz tanuló voltam, mondhatni a legrosszabb. Hiába tanultam napi 3-5+ órát, mert egyrészt nem értettem amit tanulok, másrészt ha bemagoltam valamit, másnap nem jutott eszembe semmi, pedig volt hogy nem paráztam rá, mégsem jutott eszembe semmi sem (főleg az utolsó két évben.)
Fejlesztésre jártam, illetve a szüleim is rengeteget tanultak velem, ennek ellenére folyton egyest kaptam. A tanárok csak kegyelemből engedtek át általánosban. Szakközépben már nem voltak olyan elnézők, így maradt a 8 általános és a leszázalékolás (ebbe most ne menjünk bele.)
A mai napig nem tudok még egy elsős tananyagot sem, rengeteg szó ismeretlen számomra, pedig sokat olvasok. Kb lyukas az agyam, semmi nem marad meg a fejemben. Nem mennek az átváltások, a térképen nem tudom melyik ország hol található, nem tudom az évszámokat, hogy pl a háború mikor volt. Hiába tanultam meg, még aznap elfelejtődött, és hiába nézek utána, ugyanúgy elfelejtem. Nem ismerem a törtszámokat, még számológéppel sem tudok számolást végezni, és a biológiáról szintén nem tudok szart sem.
Mintha iskolázatlan lennék. Arra emlékszem, hogy minden délután tanultam, arra is hogy szóról - szóra felmondtam az anyagot, de hogy mi volt az, teljesen elfelejtődött. Csoda, hogy írni és olvasni tudok.
Nagyon meglátszik rajtam, hogy buta vagyok. Egy sima beszélgetésnél is folyton belegabalyodok a mondandómba, nem találom a szavakat, hiányos a szókincsem is, nem értek semmihez és így egyetlen témához sem tudok hozzáfűzni semmit.
Megőrülök magamtól. Nemrégiben is kaptam egy laptopot, semmit nem voltam képes beállítani rajta, a számítástechnika is nagyon távol áll tőlem, még egy képet sem tudok megszerkeszteni, mindenhez segítség kell.
Mit tegyek? Nem szeretnék így sokáig élni.
Sok esetben épp a legjobb helyesírók a legbutábbak. Pontosabban, akik butának állítják be magukat, gyakran igen jó helyesírással rendelkeznek.
Ezzel szemben sok többdiplomás, több nyelven beszélő, művelt embernek rettenetes a helyesírása.
6# Ezek teljesen függetlenek egymástól. Elég pörgetni az ezotéria vagy a vallás, esetleg a politika kategóriát, ott a többség elvakultan hajtja a baromságot, szintén jó helyesírással.
Amiket leírtam magamról azok tények, nem kútfőből találtam ki.
Kedves kérdező!
Ahogy olvasom, az látható, hogy tanulásból eredő problémái miatt alacsony az önértékelése, önbecsülése (és még ki tudja mik eredhetnek ezekből adódóan).
Hány éves jelenleg és mióta van jelen az életében a probléma?
Mivel lett diagnosztizálva? (privátban is leírhatja, ha nem akarja publikusan, tiszteletben tartom, ahogy azt is, hogy elutasítja a válaszadást)
Mennyi időt szánt a hobbikra és mennyit próbált ki? Nyugodtan az összeset fel lehet sorolni.
Azt se feledjük a hobbi önszórakoztatásra van, nem mesterség, ahol profi szinten kell űzni vagy a szakma minimumját meg kell ütni.
Azért van a hobbi, mert szereti az ember és kikapcsolja őt.
Az más kérdés, hogy valaki hobbi űzése alatt jön rá, hogy megvannak azok a motoros képességek halmaza önagában, ahhoz hogy az adott tevékenységet feltornázza a hobbiból pl munka/karrier kategóriába, mert ráébred: szereti is és van hozzá érzéke; Vagy csak talál rá vevőkört, mert vannak ilyenek is.
Ám vannak, akik pl. 20-30 éven át keresték a maguknak való hobbit és a kipróbált hobbik száma hatalmas mennyiségű időt, energiát, pénzt áldoztak be. S igen, vannak, akik rövid idő alatt meglelik azt, de ritka, aki elsőre vagy 5 alatti próbálkozás alatt megleli azt.
Jómagam is rengetegen vagyok túl és ha van is érzékem hozzá, nem feltétlen éreztem magaménak. Szóval, ha van is érzéke/tehetsége valakinek valamihez nem biztos, hogy őt magát az embert lefoglalja/kikapcsolja. Ez is megesik.
Rengeteg opciója és kombinációja van csak ennek a témakörnek.
Az írás önnél is tudatos, összeszedett. Szóval intelligens, viszonylag összeszedett, szimplán valamiért nem tud fókuszálni. Pl.: említett tanulásra, tevékenységekre.
Van egy tippem, ami mellé társulnak más pszichés gondok, amelyek a "fő probléma" miatt alakulnak ki az emberben. Persze ez csak tipp, nem szabad nagyon komolyan venni, max elgondolkodni rajta, mint lehetséges opción s utána járni.
Az pedig jó jel, hogy agyalsz a témán, mi lehet önmagával a "gond", azaz szeretne változtatni a jelen helyzetén avagy vágyik a megoldásra.
Ha privátba megválaszolod a két kérdést, melyeket fent feltettem, akkor küldök egy tesztet is a tippemmel kapcsolatban.
Sokan félvállon veszik az önhöz hasonló kérdezőket. Ezzel viszont számolni kell, amikor feltár publikusan egy dolgot/ bedob egy témát.
Az empátia és társai, emberekhez való értés nem mindenkiben van meg.
Lélekben fel kell készülni hideg-melegre, főleg online-n, ahol nem szemtől szembe mennek a vitatémák, kommentelések.
A helyesírás...
Jómagam pl. még kézzel íráskor is kihagyok betűket, szótagokat, felcserélek betűket, ezért szeretek gépen írni, mert jelzi, ha valami nem oké.
8# 21 éves vagyok. Írással, könyvírással is próbálkoztam, de nem megy. Verseket 7 éve írok, de továbbra is sablonosra sikerednek. Főzni is szeretek még, de sokszor elrontom a kaját, ráadásul akármi újnak állok neki, közel sem haladja meg azt, amit elképzeltem.
Mint említettem, olvasással is próbálkoztam már, de semmit nem vagyok képes megjegyezni, így nem tudom magamat fejleszteni, pedig szükséges volna ahhoz, hogy többféle hobbi kitáruljon számomra.
Autizmussal diagnosztizáltak egyébként.
Elküldheted a tesztet, érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!