Miért kötelező nekem családot alapítanom?
Nem akarok családot. Utálom a nőket és utálom a gyerekeket. Az embereket is épp elég addig elviselni, amíg dolgozom.
Nekem csak pénz kell, semmi más.
Ő... Oké, akkor játszunk olyat, hogy neked nem kötelező! De tényleg!
Sőt, kifejezetten tilos!
Meg gyereket csinálni is és szexelni is!
Nem kötelező
Én sem akartam soha családot. Idő közben lett egy férjem,de gyereket szerencsére egyikünk sem akar
Jézusnak sem volt biológiai gyermeke, mégis nagy dolgokat vitt végbe.
Nézd, a nők, azok nők. Néha az agyunkra mennek, néha felidegesítenek, néha az őrületbe kergetnek. Ám nélkülük elég egyhangú lenne az élet.
Saját tapasztalatom az, hogy ha ma utálod a nőket és gyereket sem akarsz, elképzelhető, hogy jövő karácsonykor már baba várásra kerűlhet a sor. Az élet ezen a területen kiszámíthatatlan. Valahogy hasonlóképpen voltam, mint te. Aztán lett nő és két csodás gyerek. Persze elváltunk az asszonnyal, mert őrületbe kergettük egymást és leszbikus lett. De ha kellene, újra feleségül venném.
Semmi sem kötelező, tehát szabad akarat van. Amúgy a nők is épp olyan gyökerek, mint a férfiak, csak sokkal szebbek. Ennyi az egy különbség. Aki mást mond, az festi magát.
Nem kötelező családot alapítanod. Viszont társadalmi szokás és ha eltérsz tőle, akkor a társadalom kisebb vagy nagyobb mértékben nyomás alá helyez miatta.
Szűkebb és tágabb családi körben is, mert a szülők unokákat remélnek és a családi vérvonal és egyéb értékek továbbadását.
Meg össz társadalmi szinten is, mert eltérsz a normáktól. Ha nem csajozol, hosszú távon egyedül élsz, akkor megbélyegeznek, hogy vénlány/vénlegény vagy, rosszabb esetben homokosnak, jobb esetben csak zárkózottnak, világtól elvonultnak. Na meg adózási és egyéb szempontokból is hátrányba kerülsz, ha egyedül maradsz és nincs körülötted olyan szociális háló, ami gondoskodik rólad, segít neked, ha megbetegszel, megöregszel, stb.
De a döntés a tiéd minden helyzetben. Ahogy a döntésed következményeit is neked kell viselned mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!