Esetleg vannak köztetek olyanok akik hasonlóan küzdötök az "ostobasággal"?
Ezt saját magamról gyanítom és betudom bizonyítani hogy valószinűleg butának születtem és még nálam is butább környezetem vélemény egyátalán nem változtat semmin, gyerekként főként ovodában és később az általános suliban kaptam ezeket a pozitívan hangzó megjegyzéseket amiket főként az szemem láttára mondak rólam anyámnak az oviban, suliban :,,Szerencsés anya lehetsz hogy ilyen "okos" fiad van, biztosan fényes jövő vár rá"
Az általános sulin az első tagozatban 1-től 4-ig ötös tanuló voltam, sőt volt rá két alkalom is hogy csillagos ötöst kaptam és ezzel is csak kaptam az pozitív viszacsatolásokat, viszont utána valamiért teljesen lebutultam egészen 8.-ig okádék eredményeim voltak, volt köztük pár 2-es.
Igaz mondhatni eddig az egész éveim során egyetlen alkalmat se tudok felsorolni hogy itthon tanultam volna,8. osztály végén elkezdett érdekelni újra az gyerekkori hobbim vagy "szenvedélyem" amit addig csak kisérletezni tudtam hisz semmilyen egyéb tudásom nem volt hozzá így elkezdtem az internetről tanulni az alapokat, viszont az alapok megértéséhez és könnyeb logikai megértéséhez szükség volt valamekkora fizikai és főleg matek tudásra, viszont eddig(5.től matekből nagy sz@rban voltam :D)Szóval 9. ben elkezdtem az matekot szintúgy az netről tanulgatni persze fokozatosan, ezzel viszont hihetetlen módon nem csak ebben a két tantárgyban fejlődtem rengeteget(matek, fizika), hanem a többiben is sikerült jóval többet kihoznom, azthiszem 2-3 hármasom lett az "végeredményre" az alapsulin.
Aztán ugye jött az középsuli amit ahogy leírtam hogy azt a szakot választottam ami már régóta érdekelt.
Csak röviden leirnám hogy remek eredményel végeztem az első és második félévet az első osztályban, sőt ahogyan én látom kicsit túlságosan is dicsérnek a tanárok a mai napig, valahogy nem fogják fel hogy engem szimplán csak érdekel a szak és azért vagyok ilyen sikeres benne, nempedig ahogy azt ők gondolják hogy szerintük átlag feletti inteligenciám lehet és ezért átraknának az másik osztályba ahol egyben éretségivel végeznék.
Viszont én saját magam nem látom és érzem hogy képes lennék azt elvégezni, mivel úgy gondolom és látom hogy nekem inkább még átlag alatti lehet az IQ-m és az hogy érdekelnek egyéb tudományágak még nem jelenti azt hogy képes lennék mindent felfogni.
Azt hozzátenném hogy egy eléggé buta családból származom sőt nekem is vannak mentális problémáim ebbe főként az önelfogadás, önbizalom stb.
Az második fő problémám az komunikáció és az társasági élet az amiben gátlásaim vannak.
Viszont aggódom hogy valamilyen szellemi fogyatékosságal születtem és ezért vagyok ilyen buta, hisz az családom és a környezetemről nézve nem csodálkoznék ha tényleg ez lenne az problémám gyökere.
Nem tudom hogy annak van-e nagy köze ahoz hogy én viszagondolva az multbéli érzéseimre rettentő gyerekkorom volt, nem egyszer szerettem volna öngyilkos lenni(ez még az alapsuli alsó tagozatán kezdődött) mindennek az fő kiváltó oka az anyám volt aki egyedül "nevelt" és jelenleg is azt "teszi".Visszatérve az problémáimra én egyátalán nem tudom és nem is akarom elfogadni hogy butának születtem, sőt gyűlölöm körülvenni magam ostoba emberekkel, egyrészt mivel így csak hülyülök és így méginkább csak távolodom az racionális önmegvalósítástól.Nem szeretnék buta lenni, csakhogy már jelenleg is nagymértékben "megfertőződtem" az környezetemben...
Az kérdésem röviden annnyi lenne hogy szerintetek én genetikailag is butána születtem vagy pszichológiai oka van?
Van egy olyan érzésem hogy egy pár leidiótázó kommentet fogok kapni, habárt az én fejemben is felmerült volna a kérdés hogy mégis milyen értelmetlen kérdés...
1-es, azzal nem teljesen értek eggyet hogy "az vagy aminek hiszed magad" hisz rajtam kívül rengeteg ostoba hiszi magáról hogy ő "mennyire művelt, bölcs stb." Miközben a valóság nem azt tükrözi.
Rólam viszont pont fordított a pár vélemény mert vannak olyanok mint pl. Az osztálytársaim, tanáraim és még egy pár ismerős, akik azt hiszik rólam hogy igencsak egy "okos" srác lehetek miközben álarc van rajtam és az egyetlen ember akitől hallotam hogy hülye vagyok az a anyám és ebben teljesen is igaza van hisz mások előtt egy "álarc" van rajtam.
A pszichológusom az egyetlen ember akinek a saját arcom mutatom ezért rettentően érzem hogy sokszor hülyét csinálok magamból ès hogy hülyének néz.
Sajnos úgy érzem képtelen vagyok belevágni új dolgokba úgy hogy azt rutinosan is elvégezzem.
Aggódom hogy ténylegesen valamilyen értelmi fogyatékosságban küzdök hiszt az internet segített meg felismerni saját magam, szóval aggódom a jövőtől hogy örökké ilyen mentalitásom marad.
Ga fejlődéssel kapcsolatban még hogy nem is tudom hogy miben lenne számomra az ideális fejlesztenivaló.
Nyilván az önbizalom és egyebekre gondolhtattál csakhogy minden alkalommal mikor valamennyit sikerül szereznem az egy pillanat alatt lerombolódik bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!