Miért szórom úgy a pénzt, mintha ki lennék tömve lóvéval?
Figyelt kérdés
Hiába látom be józan ésszel, hogy nem szabadna ennyit költenem, egyszerűen nem tudok megállni. Simán otthagytam múltkor is majdnem 30.000 Ft-ot az írószerboltban, többnyire olyan cuccokra, amik nem feltétlenül képezik létszükséglet tárgyát (sőt...). Ha elmegyünk valahova inni haverokkal, mindenkit meghívok egy italra, akár ketten, akár kilencen vagyunk. Dohányzom is, dobozosat szívok, és bárki odajön hozzám, annak adok, sokszor nem is egy szálat. Mindezt addig csinálom, amíg végül egy tetves fityingem sem marad és szívhatom a fogam, amíg meg nem érkezik az ösztöndíj (vagy DH). Annyiszor, de annyiszor lekúrtam már magam emiatt, listát vezetek arról, hogy mit veszek és mennyiért, de egyszerűen van az a pont, ahol nem már nem hat a józan ész és minden befektett energiám megy a kukába egy idióta, impulzív döntés miatt. Rohadtul elegem van magamból már. Esetleg tudtok valami tanácsot adni, hogyan fogjam vissza a költekezésemet, vagy kész, ennyi volt, Darwin-díjas vagyok és inkább akasszam fel magam?2022. nov. 1. 11:50
1/3 anonim válasza:
Csináltass megtakarítási számlát, állíts be a fizetés másnapjára rendszeres átutalást, annyi maradjon a kártyádon, amiből pont kijössz hó végére. A megtakarítási számlát értelemszerűen ne kösd össze a bankkártyával így arról közvetlenül nem tudsz impulzus-vásárolni.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot!
2022. nov. 1. 13:06
3/3 anonim válasza:
Megtakarítási számlánál is jobb ötlet ha máris a DH-t kezded törleszteni hó elején.
Listáírás stb vannak olyan személyiségtípusok ahol egész egyszerűen kontraproduktív. Én is így voltam ezzel, akkor kezdtek igazán szétcsúszni a költèseim amikor elkezdtem írni őket.
Ez tök normális, más eszközöket kell találnod neked is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!