Nincs motivácsióm sem életkedvem... Valakivel volt már ilyen?
Nekem az segitett, hogy rávettem magam olyan dolgokra, amiket amugy nem csinálnék. Próbáltam kilökni magam a komfortzonámból.
Elmentem sátrazni egyedül, vagy csak kirándulni valamerre, foglaltam szállást, körbenéztem ott, aztán hazamentem.
Bármilyen nehéz is volt elmenni olyan programra, ami annyira nem tetszett, erőt vettem magamon, és próbáltam jól érezni magam.
Mindezt egyedül.
Ha van valaki melletted, akkor sokkal könnyebb, mert ha egyikőtük épp felfele hullámban van, akkor a lent lévőt tudja huzni, hogy de már akkor is csinálunk valamit:)
Az a baj, hogy szerintem csak azon változtani, hogy többet tanulj, nem fog menni, mert azért nem tanulsz, mert amugy sivár az egész mindenség. Ha kicsit nagyobb örömöd lenne, fel lennél pörögve, könnyebben menne a tanulás is.
Egy dolog biztos segít: Kezdj el foglalkozni Istennel, ha nem tetted, ha pedig foglalkoztál vele, akkor folytasd! Elmélkedj Istenről, az Ő dolgairól; arról, hogy mi miért van úgy ahogy; arról, hogy miben mutatkozik meg az Ő szeretete igazából; és mi az igazság! Ehhez a Bibliát is használd segítségül! (Leginkább az Újszövetséget!)
Isten szeret minket; annyira, hogy az Ő egyetlen fiát adta értünk, hogy valaki hisz benne, örök élete legyen! Jézus Krisztus is szeret minket. Annyira, hogy az életét adta értünk! Aki hisz a Jézus Krisztusban, örök élete van!
Különben még azt javasolnám, hogy csinálj valamit barátokkal közösen, vagy sportolj! Nekem anno ezek is sokat segítettek 16 éves koromban, amikor nekem is volt, hogy ilyenek jutottak eszembe, ilyesmi érzéseim voltak!
Nemrég pedig 22 évesen, amikor sokszor voltam szomorú egy időben, az segített és az motivált, hogy Isten szeret, a szüleim szeretnek, a barátaim szeretnek, vannak akiknek fontos vagyok és, hogy vannak olyan emberek, akiknek segíteni tudok, hasznára tudok lenni azzal, hogy létezek. És, hogy az említett embereknek ez öröm.
És nekem is öröm, ha segíthetek valakinek.
(Én fiú/férfi vagyok, de ettől még ezek használhatnak lányoknak is.
Az Istennel kapcsolatos jótanácsok mindenképp. Azok nem nemfüggők semmiképp. :) )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!