Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elégedett vagyok önmagammal,...

Elégedett vagyok önmagammal, mégis irigy vagyok. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Párkapcsolatban sosem voltam irigy, féltékeny a másik félre, mindig megbíztam benne. Sosem zavart ha a barátomnak voltak lány barátai is.

Viszonylag elégedett vagyok önmagammal, szépnek tartom magamat. Senkinek nem akarok rosszat és örülök ha az emberek boldogok, de mégis néha azon kapom magam, hogy irigykedem. Nem tudom miért és már kezd zavarni. Irigy vagyok azokra, akikről azt gondolom nem tettek eleget a sikereikért. Akik csak úgy megkaptak valamit és nem került erőfeszítésbe. (Itt nem azokra gondolok akiket nem ismerek, hanem akiket ismerek és tudom hogy sokkal kevesebbet kellett megtenniük ugyanazokért a dolgokért mint másoknak. Pl: gazdag szülők gyerekei.)

Elégedett vagyok az életemmel és nem tudom miért irigykedem.

2022. szept. 24. 01:04
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Az irigykedésnek több forrása is lehet mély lelki dologtól (akár tudatalatti) egészen a jelen életeddel való elégedetlenségig.

"viszonylag elégedett vagyok önmagammal" - szóval van még fejleszteni valód.

Amúgy pedig, ha egyszer sikerül félre tenned, rájössz, milyen felesleges dolog az irigység.

Attól, hogy valaki irigy, semmivel se lesz jobb saját dolga/élete, sőt magában kelt felesleges negatív érzést/érzéseket.

S mindez csak nyűg. Nem kell.

Fejben dől el minden. - szokták mondani s milyen igaz.

Ha irigység fog el, ne arra fókuszálj, hanem arra, hogyan érheted el saját módon.

Pl van egy motorja valakinek, ami tetszik.

Nem irigykedni kell, hanem pl. "megtetszett, szeretnék egy ilyet." csekkolod az adatait, árát s ha nincs kereted rá:

- nincs félretett kereted? Mindig érdemes gyűjteni, félretenni. Bármi történhet.

-nincs miből félre tenni?

Rajtad áll, karrier építés.

- van kess csak nem bánsz jól vele? Hát tanuld meg kezelni.

(Rengeteg ügyfelem kis kerettel vagy átlaggal se tud megfelelően bánni.)

Vagy pl.: "de szép formás hasa van." - torna/edzés.

Mikre vagy "irigy"?

Keresd a megoldást.

2022. szept. 24. 05:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!