Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mással is van olyan, hogy ok...

Mással is van olyan, hogy ok nélkül elkezdenek tárgyakhoz ragaszkodni, aztán ha már nincsenek, nagyon rosszul érzik magukat?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy óriási idiótaságnak fog tűnni, de én a Telekomos gateway-jel vagyok így. Új csomag lett, a régi cuccot meg ugye elvitték, és most nagyon hiányzik a Sagemcom F@ST 3686 V2 típusú készülék... Napok óta próbálom elfelejteni, hogy valaha itt volt az a szobámban. Különösen akkor nehéz, mikor eszembe jut, hogy 4 évet szolgált, mindezt úgy, hogy közben költözés is volt, csak a hűségidő nem járt le, ezért átkötötték ugyanazt ide. Mással is van ilyen? Lehet tenni valamit ellene, hogy ne kezdjek el tárgyakhoz kötődni, és ne hiányozzanak, ha nem látom többet? Ez nem első eset, nagyon sokszor volt ilyen. Pl olyan is volt már, hogy amerre minden nap jártam, ott állt ugyanaz az autó mindig, aztán valószínűleg újat vettek, és aztán hiányzott, pedig minden nap csak addig láttam, míg elmentem mellette. Szóval volt már sok ilyen, és szeretnék valahogy leszokni erről, de az okát se tudom, hogy miért van.

2022. szept. 21. 12:59
 1/1 anonim ***** válasza:

Tökéletesen megértelek. Én is ragaszkodok a régi, jól bevélt dolgokhoz: amikor új operációs rendszert kellett telepíteni, hetekig nem tudtam megszokni, hiányzott a régi. A böngészővel ugyanez a helyzet: a végsőkig kitartottam a jó öreg Explorer mellett és csak akkor váltottam Chrome-ra, amikor az IE már lényegében használhatatlan volt. ...de vannak ennél is furább dolgaim: pár évvel ezelőtt sokat jártam a Karolina úton, ahol van egy apartman. A bejárati kapun pedig kinn volt az apartman logója: egy rajzolt fejdíszes nőalak. Mikor arra jártam, mindig rápillantottam és tetszett, hogy mindig ott találom a helyén. Szerves része volt az utca azon szakaszának. Aztán felújították az épületet és a logó lekerült a kapuról. Az épület falán és a bejárat fölött még ott van a logó, de valahogy az már nem az igazi. Még arra is gondoltam, hogy felhívom őket és megkérdezem, nem raknák-e ki újra a kapura, de valószínűleg jól kiröhögnének. :)

Szóval valóban vannak az ember számára állandónak és stabilnak hitt (akár teljesen jelentéktelen) biztos pontok, amelyek ha mégis eltűnnek, hiányozni kezdenek.

2022. szept. 21. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!