Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lehetek aszexualis ha elotte...

Lehetek aszexualis ha elotte elveztem a szexet? Vagy depresszio miatt nem kivanom?

Figyelt kérdés
2022. aug. 4. 23:09
 1/3 anonim ***** válasza:
32%

Pszichés hatásra is lehetsz aszex.

Jómagam imádom a szexet.

Volt egy időszak, amikor egymás után 3 hosszú kapcsolatomnak vége lett, mert gerinctelenek voltak az illetők s a csalódás mellett más emberekben is csalódtam.

Undor és csalódottság miatt aszex voltam 2 évig.

(pedig, ha szingli is voltam, nem bírtam ki egy napot se szex nélkül, voltak/vannak játékaim - csak kapcsolatban van szex mással)

Aztán találkoztam párommal. Helyére állt a libidóm.

S ez csak az én példám. Számtalan oka lehet még.

2022. aug. 5. 10:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Aszexuális: semmilyen nemű embert nem tart szexuálisan vonzónak. A kérdésből nem derül ki, hogy te bárkit is tartasz-e szexuálisan vonzónak, mert ehhez semmi köze annak, hogy a szexelést élvezed-e.

Az első válaszoló nettó hülyeséget ír. Az aszexualitás egy szexuális irányultság, nem egy pszichés állapot, amit a párkapcsolati csalódások idéznek elő. A libidóhoz sincs semmi köze.

2022. aug. 10. 12:41
 3/3 anonim válasza:

Az, hogy ha nem kívánod a szexet az a libidó kérdése. Ez lehet alacsonyabb időnként az éppen aktuális körülmények hatására is (stressz, trauma, depresszió, simán csak nehezebb életszakasz, akármi..)

Egy aszexuális ember számára nem a libidóval van a gond, hanem szexuálisan nem izgatja fel senki. Nálam ez pasiként pl úgy néz ki, hogy bele tudok szeretni az adott nőbe, imádom, szeretem, tisztelem, minden pillanatot élvezek, amit vele töltök és esztétikailag lenyűgöz a szépsége. Még a romantikázást is imádom. Csók, ölelés, összebújás, egymás simogatása, stb. De maga az aktus nem érdekel és a fejemben nem jelenik meg a gondolat és érzés, hogy nekem most akkor mindenképpen meg kéne d***om. Ezzel együtt pl egy ilyen szituban magától nincs is merevedésem, mert egyszerűen nem indulok be. Rásegítve megy is ha kell, de akkor is leginkább az orgazmus érzése esik jól. Ezek mellett pl maszturbálni rendszeresen szoktam, de nem azért, mert valakire rágerjedek, hanem csak maga az orgazmus érzése miatt. Szóval ez valahogy így néz ki.

2022. aug. 18. 07:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!