Mikor lettem ennyire egoista?
Általánosban elég "elnyomott" voltam. Az osztályunkban 15 cigány és 4 magyar volt, az egyik magyar ugye én voltam. És emiatt sokat piszkáltak meg ilyenek, az egyetlen célom az volt, hogy észre se vegyenek. Ekkor még nem voltam beképzelt, azt tudom, felnéztem egy-két cigánylányra az osztályból, hogy milyen szépek, milyen jó beszólásaik vannak. Aztán végre kikerültem az általánosból, egy jó osztályba, magyarok közé. Rögtön rájöttem, hogy a régi osztályom senkikből állt, lenézem őket. Az új osztályom sem kedvel igazán, de ez hosszú történet. Az ilyen plázacica-félék bekavartak, és így a barátaimmal közellenségek lettünk. Vagyis az osztály fele számára.
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy beképzelt lettem. Nem tudom, mikor pontosan. Talán 2010 eleje körül. Ekkor elég magabiztos lettem, elkezdtem rájönni, hogy nem számít más emberek véleménye (hiszen hiába mondanak rólam jót vagy rosszat, én attól nem változok meg), nem függhetek másoktól. És mostanában már nagyon az van a fejemben, hogy én szép vagyok, okos, bölcs, kedves, megértő, erős személyiség, meg nem értett zseni, stb. stb. stb... De már magamból is kezd elegem lenni (bár közben szeretem is magam). Sokszor nézegetem magam a tükörben meg ilyenek. Az egyik barátnőmnek (aki annyira nem is a barátnőm, elég idétlen kiscsaj) folyton beszólogatok, leoltom, meg minden, akaratlanul azt éreztetem vele, hogy egy kis senki, akinek a véleménye mit sem számít. És ezt utálom magamban. :S Mert egyébként jól érzem magam vele, de ugyanakkor le is nézem kicsit. De nem értem, hogyan lettem ilyen. :( Szeretnék megváltozni, de mégis hogyn? Magabiztos akarok maradni, csak nem ilyen öntelt.
Tudnátok segíteni?
15L (10-es vagyok).
Szomorú, hogy a cigányok piszkálják a magyarokat, mikor ők nem is otthon vannak.
nincs is otthonuk -.-' mindenhova letelepszenek.
és milyen csoda, hogy minden nép utálja őket.
amúgy az csak jó, hogy szereted magad.
OTT VAN BAJ, hogy a többieket is bántod.
erre nincs "módszer" hogy leszokj róla, ez nem betegség.
ez akaraton múlik
"Aki annyira nem is a barátnőm, elég idétlen kiscsaj" <- Gratulálok!
Erről tényleg nem tudsz leszokni, ez nem drog, nem cigaretta. Úgy próbáld, hogy biztos van olyan, hogy dolgozatnál valaki 5-öst ír, te viszont 4-est. Akkor már felbomlik az az elmélet, hogy zseni vagy! (Nálatok lehet, hogy nincsenek) de az én osztályomba van egy olyan lány, akiért minden fiú odavan. Na és értem senki. Ha ez nálad is így van, feloldódik a "legszebb vagyok" mondatod is.
Csak nézd más szemmel a világot! Légy kívűlálló, kívülről figyled magad! És rögtön rájössz (akár egy nap után), hogy annyira nem kéne nagynak lennie a szádnak, mert vannak nálad ügyesebb emberek (DE nem mindenben, hanem egy adott dologban)!
Próbálom kívülről szemlélni magamat, mások helyébe képzelni magam, hogy hogyan láthatnak engem. De hiába jövök rá ilyenkor mindig, hogy nem vagyok tökéletes (ezzel egyébként tisztában is vagyok, ahogy azzal is, hogy nem vagyok a LEGJOBB), ezzel mégis gyakran ütközik a viselkedésem. Amúgy ne úgy képzeljetek el, mint az osztály kis hercegnője, inkább a kívülálló, aki lenézi az ilyen plázacicákat. Pedig én se vagyok jobb. :( Csak nehéz ezt észbentartani.
A cigányok tényleg felháborítóak. -.-
hát én is hasonló vagyok,bár én nem vagyok egoista,sőt aki legjobban utál engem,az saját magam vagyok.
de amúgy én is kívülálló vagyok,és a barátnőmet régen valamiért én is leoltogattam :S
de ezt már nem teszem,mert megnéztem,ki is vagyok én,hát rájöttem hogy egy egyszerű csaj,akinek az önbizalma egyenlő egy kva nagy nullával,és ki akarok "törni" abból aminek mások látnak,nem akarok az a lány lenni,akit mindenki utál,akinek mindenki beszól,ő a legrondább,a legbénább,a legrosszabb tanuló.
és ami a legfontosabb,hogy van legalább egy ember az osztályomban,aki elfogad olyannal amilyen vagyok.
azóta megbecsülöm őt és mindig kedves vagyok vele
13L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!