Hogy tegyem magam túl a gyerekkori csínytevéseimen?
Figyelt kérdés
Gyerek koromban csináltam pár dolgot, aztán még 11 évesen is, ami más gyereknek fájdalmat okozott lelkileg. És az bánt, hogy akkor én ezt egyáltalán megcsináltam. Például homokot dugtam a gatyájába.2022. júl. 14. 18:17
1/3 anonim válasza:
Kérj tőle bocsánatot. Lehet, hogy jelentéktelen dolognak hangzik, de ugyanez a másik oldalon is egy évek óta hordozott és feldolgozatlan trauma lehet, hogy valaki nem érti miért bántották és nem tudja magát túltenni a sérelmeken. Ilyenkor mindkét félnek megkönnyebbülés lehet ezt megbeszélni. Az áldozat látja, hogy megbánta a tettét az elkövető, az elkövető pedig megnyugodhat, hogy az áldozata elengedi a sérelmet és megbocsát.
(ez persze csak egy idilli gondolat, hiszen nem lehet minden elkövetett durvaságot általánosítani és nincs mindennek boldog vége - van aki soha nem bánja meg amit másokkal tett, mert szociopata, van aki pedig akkor sem képes a sérelmeit félretenni ha megbánást mutatnak felé, mert annyira mélyen érintette)
2/3 A kérdező kommentje:
Sajnos a többség nevét már nem tudom, így nem tudok velük kommunikálni.
2022. júl. 14. 18:38
3/3 A kérdező kommentje:
Egy emberre írtam rá, mert az ő nevére emlékszem. A másik kettőnek csak a keresztnevét tudom. És mivel ovisok voltunk, nem ismerném fel őket kép alapján szerintem. Csak egyikük arcára emlékszem valamennyire.
2022. júl. 14. 18:43
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!