Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Vajon én cigány vagyok?

Vajon én cigány vagyok?

Figyelt kérdés

A szüleim magyarok. Fehér bőrrel. A húgomnak van egy kis színe de nem annyira feltűnő viszont én... Konkrétan majdhogynem fekete vagyok születésem óta. Konkrétan a cigány barátaimnál is sötétebb a színem. Ezen kívül minél idősebb leszek, annál többször kapom magam azon hogy "cigányosan viselkedek". Nincs vele semmi bajom mert nagyon szeretem őket, egy csomó sösétebb barátom van. Egyébként azt is el tudom képzelni hogy "néger" leszármazású vagyok a durva színem és a hajam miatt ami teljesen más mint a többieké. Nagyon sűrű és ilyen "pufi" és nagyon jól bírom a meleget. Mikor mások megsülnek én akkor érzem kényelmesen magam. A családban senki sem sötét vagy cigány de papám egyik testvére ugyan olyan volt mint én. Sötét bőr, sötét, dús, pufi haj. Fogalmam sincs mi vagyok és ez megőrít.

Ne haragudjatok a válogatlan, nyílt szavakért

2022. jún. 24. 13:43
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Vagy örökbe fogadtak, vagy anyukád férre kefélt és más az igazi apád
2022. jún. 24. 14:12
 2/8 anonim ***** válasza:
61%

"papám egyik testvére ugyan olyan volt mint én"

Van valami ilyesmi a genetikában, hogy generációkon át nem jelenik meg egy típus, aztán meg ismét felbukkan.

"Sötét bőr, sötét, dús, pufi haj."

Ebből hogy következik a cigány egyenesen? Nézd meg a Földközi-tenger mentén élő archetípusokat: olaszok, spanyolok, görögök, arabok stb. igazából bármi lehet..

2022. jún. 24. 14:57
 3/8 anonim ***** válasza:
63%

#2 "Van valami ilyesmi a genetikában, hogy generációkon át nem jelenik meg egy típus, aztán meg ismét felbukkan."

Értem én, hogy az oktatási rendszer hanyatlik, de hogy ennyire??

Nem vagyok még öreg, de mi 8.-ban már tanultuk a genetika alapjait. A recesszív allélle lehet jellemző, hogy "visszaüt" egy ősre. Domináns allélnál ez lehetetlen. Márpedig a bőr sötétebb pigmentációja dominánsan öröklódik. Két négernek lehet fehér gyermeke, ha az őseik között volt fehér. Két fehér embernek viszont sehogy nem lehet néger gyereke.

2022. jún. 24. 16:20
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

[link]

Csinálj DNS tesztet

2022. jún. 24. 16:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

3

Oktatási rendszer hanyatlásának nevezed azt, hogy már nem tanítják 13-14 éveseknek azt a fajta lexikális tudást, amit fél perc kigoogle-zni? A GyIK más alkategóriáiban konkrétan babázni küldik vissza ezt a korosztályt. Óra végén kihozom az ellenőrzőmet Tanár Úr, legközelebb készülni fogok!

2022. jún. 24. 17:13
 6/8 anonim ***** válasza:
57%

Ha génekben van, akkor megeshet. Akár 5-10generációval is később.

Az hogy hogyan viselkedsz az csakis tőled függ és minősít.

Ismerek cigányokat s ha bőrét átfestenénk, meg nem mondanád róla, hogy az.

Rendesen beszél, viselkedik.

Az se kizárt, hogy örökbe fogadtak.

Sose tudhatod.

Volt oszt.társamat is örökbe fogadták. Tisztességes jó módú cigányok egy néger kisfiút.

2022. jún. 25. 07:14
 7/8 anonim ***** válasza:
59%
Ásé more?
2022. jún. 25. 13:03
 8/8 anonim válasza:

#3 A nyolcadikban tanult domináns-recesszív öröklődésmenet iszonyatosan le van egyszerűsítve =) menj be egy egyetemi öröklődéstan órára, és majd kapkodod a fejed.

Az, amit írtál, akkor lenne igaz, ha a bőrszínt egyetlen gén határozná meg (ez pedig nem igaz, a bőrszín egy nagyon komplex dolog, amire rengeteg faktor van hatással), illetve ha mindig minden sötétebb bőrszín domináns lenne a világosabbal szemben (ez sem törvényszerű, maximum nyolcadikban), ráadásul vannak olyan gének is, amelyeknek csak akkor van hatása, ha egy másik gén "aktiválja őket", vagy a hatásuk erősen függ egy másik géntől, stb.

Szóval ugyan nem gyakori, de azért nem is olyan ritka, hogy valakinek sötétebb bőrű gyermeke szülessen, és akár generációkkal később jöjjön elő egy-egy rejtőzködő gén hatása.

2022. júl. 9. 08:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!