Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lesz valaha mód arra, hogy...

Lesz valaha mód arra, hogy külön lehessen választani az ember "énjét" a testétől, és valamilyen más lénynek a testébe "átszerelni"?

Figyelt kérdés
Szóval vagyok mondjuk én, akinek a "szoftverét" ki kellene venni az emberi testből, és valamilyen másik élőlénybe áttenni. Na most, én egy róka szeretnék lenni, tehát belül maradjak én, de a testem egy róka formájában jelenjen meg. Erre lesz valaha mód, hogy ezt meg lehessen csinálni? Elvégre fejlődik a tudomány, úgyhogy nagyon remélem, hogy egyszer lehet majd ilyet. Ja és, lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de komolyan gondolom, hogy tényleg ezt szeretném magammal kapcsolatban.

2022. jún. 5. 22:28
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Nem.
2022. jún. 5. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Meg ha a masik eloleny ember is, az agya teljesen egyedi 'huzalozasu', szinte biztos hogy egy masik szemelyiseget nem lehet csak ugy 'beletolteni'.

Allati agy eseten ez az egesz teljesen kizart, meg csak az adott funkcionak megfelelo agyi teruletek se ugyanakkorak vagy ugyanolyanok. Nagysagrendekkel kisebb pl. a neokortex, es sorolhatnam...

2022. jún. 5. 23:44
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Van két jövőbe látónk.

Csendben jegyzem meg, hogy kétszáz éve még kizártnak tartották, hogy levegőnél nehezebb jármű repülni tudjon.

2022. jún. 6. 00:33
 4/8 anonim ***** válasza:
#3 igen, csak ok nem ismertek a dolgok fizikajat. A tudomanyok az elmult 100 evben tobbet fejlodtek, mint az azt megelozo 5000 evben osszesen. Egesz masert mondom en azt hogy ez nem igazan lehetseges, mint amiert az angol tudomanyos akademia tudosai mondtak amit mondtak.
2022. jún. 6. 01:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem valószínű.

Mivel az ember személyisége az agyának a felépítésétől, és a benne tárolt információtól függ, azt leválasztani a fizikai testről nem megoldható veszteség nélkül. Még ha az agy információtartalmát sikerülne is kinyerni, és máshol életre kelteni, magának az agynak a szerkezete is kell ahhoz, hogy ugyanarról a személyiségről beszélhessünk, és hogy ugyanúgy gondolkodjon.

Persze, elméletileg ezt talán le is lehetne másolni, sőt, akár szimulálni is lehet... de az csak egy másolat lesz, az már nem a te tudatod lenne, hanem egy új tudat.

2022. jún. 6. 07:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy ezt meg lehet oldani majd a jövőben.

Csak kérdés, hogy mikor...

láttál már joystick-ba szerelt C= gépet?

Na, valami hasonló lesz.

2022. jún. 6. 14:30
 7/8 anonim ***** válasza:

#4, miért gondolod, hogy az elkövetkező mondjuk hatszázezer évben a dolgok nem fejlődnek tovább?

Miért gondolod, hogy a tudomány itt megáll és soha többé nem fejlődik semennyit, miért gondolod, hogy te el tudod képzelni a jelenlegi hiányos kis tudáskáddal, mire lesz képes a tudomány bármikor a jövőben?

Ezek a hozzászólók a legviccesebbek.

Beszűkült képzeletük és ismereteik hatására kijelentenek, tényként közölnek olyasmit, amiről halvány fogalmuk nincs, mert nem is lehet. Mégis, szent meggyőződésük, hogy igazuk van és tudják, mi fog - és mi nem fog - történni a jövőben.

Sebaj, legyen meg az a kis örömötök, hogy erre a válaszra is nyomtok egy piros X-et.

2022. jún. 6. 14:39
 8/8 anonim válasza:
Erről a kérdésről az Agyar című film jut eszembe.
2022. jún. 6. 15:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!