Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elfogom érni ,hogy odafentről?

Elfogom érni ,hogy odafentről?

Figyelt kérdés

8 éve történt az tragédia ami azóta gyökerestől megváltoztatta az életemet elveszítettem a dédimamámat akihez nagyon ragaszkodtam illetve nagyon szeretem..

Amióta ő elment nem vagyok rá büszke de sajnálatos módon kétszer kezeltek kórházban első alkalommal két hétre kerültem be második alkalommal pedig három hétre amiből egy hetet zárt osztályon töltöttem mivel magam ellen fordultam..

Sokáig úgy éreztem, hogy utána szeretnék menni ,hogy nélküle nincsen értelem az életemnek elakartam dobni az életemet emiatt a veszteség miatt .. Tisztában vagyok vele ,hogy az élet megy tovább és az ehhez hasonló dolgokkal is tisztában vagyok..

Azzal is ,hogy nagyon sok idő telt el azóta.

Jelenleg rendszeresen járok orvoshoz illetve gyógyszereket is szedek lassan ,de biztosa haladok úgy érzem a gyógyulás útján..

Viszont amióta elment azóta is történtek rossz dolgok amiket úgy érzem nem szabadott volna megtennem és mamám soha sem lesz odafentről büszke rám..

Nagyon sokszor magam ellen fordultam és úgy érzem sokszor ,hogy szégyen hozzok az emlékére még akkor is ha már letettem az önbántalmazásról és próbálom boldogan élni az életemet.

De mondjuk ki eléggé nehezen boldogulok nélküle még akkor is ha tudom, hogy ő már nem szenved többet és neki így jobb mivel már nem fáj semmi.

Félek, hogy sosem lesz odafentről büszke rám...

Elfogom érni szerintetek ha hiszek magamba azt ,hogy büszke legyen rám? Lehet hülyén hangzik de próbálok hinni abba, hogy odafentről néz le rám..

2022. ápr. 20. 19:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%
Az ember gyászában hajlamos mesékbe kapaszkodni, mert a valóság túl fájdalmas. A kérdező sem tesz mást, kreál egy mesevilágot, hogy elviselhetővé tegye a veszteségét.
2022. ápr. 20. 20:50
 12/25 anonim ***** válasza:
86%

Sokféle elképzelés létezik arról, hogy mi történik a halál után, ugyanúgy, ahogy sokféle vallás is létezik, és azok sem egyformán közelítik meg a témát. Illik tiszteletben tartani, hogy ki miben hisz, egészen addig, amíg nem akarja másokra ráerőltetni. A kérdező sem akarja a hitét ráerőltetni a válaszolókra, rohadtul bunkó dolog leszólni és még egyet belerúgni, ahogy pl. az 1-es teszi. Kérdező, az ilyen barmokkal egy cseppet se foglalkozz.

Viszont ha a dédnagymamád elvesztése után ennyi évvel is így szenvedsz miatta, az nem normális. Van körülötted család, barátok? Szakember segítségét kellene kérned, ha egy nem válik be, akkor a következőét. Ez nagyon szélsőséges eset, muszáj lesz elengedned és élned az életed.

2022. ápr. 20. 21:01
 13/25 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem inkább járjál tovább pszichiáterhez, mert ez már nem gyász, aki ilyen szinten nem bírja feldolgozni a dédszülöje halálát, annál valami másféle mentális probléma van.
2022. ápr. 20. 21:15
 14/25 anonim ***** válasza:
18%

Szánalmasak - és borzasztó lelketlen, rosszindulatú, gonosz emberek vagytok, mert lepontozzátok, bántjátok azt, aki hisz a túlvilágban!

Miért fáj ez nektek? Mit árt nektek azzal valaki, ha ő hisz valamiben, amiben ti nem...?

Az a szomorú, hogy a világon az ilyen gonosz emberekből van a legtöbb, mint ti vagytok, akik képtelenek a jóindulatra... Azért tart itt az emberiség, ahol tart! Ezért van ennyi gonoszság a Földön!

Kedves Kérdező! Ugyanabban a helyzetben vagyok, mint te! 2 éve halt meg a nagymamám és ugyanúgy fáj, mint akkor, amikor meghalt!

Képtelen vagyok feldolgozni! Nekem még szükségem lenne rá! Úgy érzem, nincs értelme így az életemnek! Próbálok boldogan élni, barátokkal lenni, vidámnak lenni, de ez csak ideig - óráig tart!

Ott van az üres szoba, ahol annyit beszélgettünk! Éjjel mindig szívesen hallgattam, ahogy horkol!

Reggel mindig boldog voltam, hogy mire felkeltem, ott ült a konyhában - vagy éppen már javában serénykedett!

Nagyon fáj még mindig a szívem...

Ráadásul, bűnös is vagyok, mert nem voltam vele eleget, mikor már beteg volt! Itthagytam sokszor egyedül!

Ő nem haragudott rám, olyan jószívű volt, de én nem tudok magamnak megbocsájtani... Nem megy...

Legalább a jó Isten hagyta, hogy elbúcsúzzak tőle, mielőtt örökre elment...

Nem tudom meddig bírom még... Próbálok élni, de nem tudok megbirkózni a lelkiismeretemmel...

2022. ápr. 20. 21:21
 15/25 anonim ***** válasza:
78%

"kedves elso, tartdsmeg magadnak a velemenyed"

kedves masodik, TE is megtudod magadnak tartani a velemenyed hogy szerinted van odafont :-)

nem midnenkinek hozzad kell alkalmazkodnia

2022. ápr. 20. 21:41
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetne a vallási vitát privátban, és nem egy gyászoló ember segítség/tanácskérő posztja alatt? Eszem megáll komolyan.
2022. ápr. 20. 22:24
 17/25 anonim ***** válasza:
83%
3-as: mi az igazság? Az, amit te annak gondolsz? Az nem baj, ha ki-ki kimondja, amit gondol. De hogy az igazságot ki mondja ki…?
2022. ápr. 20. 22:37
 18/25 anonim ***** válasza:
77%

5: Hát nagyon sajnálom, hogy neked csak olyan emberek jutottak, akiktől feszengsz, és nem az a domináns, hogy támogatást, szeretetet kapsz.

De hidd el, az a normális, és rengeteg embernek ez pozitívum, nem negatívum, hogy van kapcsolata emberekkel.

2022. ápr. 20. 22:38
 19/25 anonim válasza:
16%

Ha nem hisztek benne meg is erdemlitek hogy egy marek por maradjon beloletek.

Az elme a lelek el tovabb. A testunk egy ruha.

Nincs jogotok lerombolni a kerdezo hitet hogy van odafent csak nem ugy ahogy ti a szuk latokorotokkel csak univerzum szinten nezitek.

Amugy a ded szulok igen idosek mar,ha elnek azoknal akik 15-20-25 evesek. Ennyi idosen 80+ nagyija szokott lenni az embernek.

Ugyanugy nem de mas formaban igenis viszont erezhetjuk elhunyt szeretteinket. De nem pont ugy ahogy eddig.

Aki meg megeskuszik h megszununk..az szunjon meg ha akar.

Aki meg akar az igenis erhet tobbet mint 90~ ev egy kiviragzo majd elhervado testben.

2022. ápr. 21. 00:00
 20/25 anonim válasza:
16%

Gyaszol. Kiirt egy kerdest erre itt ocsmanykodik sok bunko ... Pofatok szakadna le.

Gyaszol...

Ne itt vergodjetek.

Erzeketlenek..soha nem is ereztek nem fajt nekik semmi..ok se hianyoznak senkinek majd.

Oriasi..

Mondjuk ezt a zart osztaly dolgot ezt nem ertem...ez durva. Tudom milyen a gyasz de ha hiszem h van odafenn, akkor ne azt lassa a "csillagga valtozott szerettem" hogy epp vagdalom magam es bevisznek a zartosztalyra.....

Legyen buszke. Fentrol. H elsz, jol vagy es miutan eleg konnyed hullott AZON a vizen a konnyeidbol:

El tudsz tovabb hajozni ahol megy tovabb az elet.

De ettol meg baromira tud fajni.

Azert a zartosztalyra ne keruljon senki szerintem. En nem voltam. Nem is szeretnek..

2022. ápr. 21. 00:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!