Gondoltatok már arra, hogy otthagyjátok a sulit, mert kövérek vagytok?
Én igen, átfutott néha az agyamon. Mivel a tanuláshoz fenék kell, ülni kell tudni, én annyit tanultam mindig, hogy elhíztam az asztal mellett. Kiváló eredményeim vannak a suliban, kiemelkedő vagyok és jó a hírem tanulmányi szempontból (versenyek, nyelvvizsgák, közösségi tevékenységek) - na mindegy, nem azért mondom, hogy fényezzem magam... Egyébként is a legtöbb ember kiröhögi azokat, akik tanulnak, mert akarnak valamit az élettől, és gondolnak a jövőjükre. Így a "nagyoktól" kapott elismerések mellett kapok a többségben lévő "kicsiktől" megvetést, ami lehet irigység is.
De abban igazuk van, hogy nem éri meg az egészséget feláldozni a tanulásért (jó, ők piálnak, meg drogoznak, az sem jobb...). A lényeg, hogy sikerült már fogynom elég sokat (25kg), de még van rajtam 15-20 kg felesleg, ami valahogy nem akar lefelé menni. Kicsit már ki is ábrándultam a fogyókúra, életmód, táplálkozás, tervezgetés témaköréből. Nem akarok róla beszélni, csak valamit majd kitalálok, a mozgás biztosan használna. De ennyi tanulás mellett,amiket én bevállaltam, nincs időkapacitás rá.
Úgyhogy gondoltam arra,hogy érettségi után addig nem tanulok tovább, amíg egészséges 170/55kg-os ideális ifjú alkatot el nem érem... Erről nem szoktam beszélni, mert nyilván hülyének néznek, hogy miért ilyen fontos a testalkat... vagy azt ajánlják, hogy de-de mozogjak és találjak időt rá... rendszerint olyanok ajánlják, akik nem voltak kövérek gyerekkoruktól fogva és tényleg nem tanultak annyit,mint én... de hogy elejét vegyem a további kritikának, igen, tisztában vagyok azzal, hogy van,aki meg tudja csinálni sulizás mellett is...vagy alapból nem hízik el,persze...
De egyelőre én azon gondolkozom, hogy nincs értelme ennyit tanulni, nincs értelme az elismerésnek, ha ott nem kapom meg,amire szükségem van,ahol már évek óta próbálkozom.Suli mellett.
...............
.------/ .. ................) YOU
. ...........
. ....
....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!