Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy lehet olyan szinten...

Hogy lehet olyan szinten megvilágosodni, mint Buddha, vagy Jézus?

Figyelt kérdés
Valljuk be sok ember távol áll ettől és felszínes életet él. Piál, drogozik, csak a mának él.

2022. ápr. 14. 13:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Hogy te hogyan bazsol ki magaddal, az a te magánügyed. De abban a pillanatban hogy nyilvánosan elkezded megvádolni embertársaidat azzal, hogy ha nem a te elveid szerint élnek akkor az rossz nekik, már beavatkozol olyan dolgokba, amihez semmi közöd.

Törődj a magad dolgával.

Senkit nem érdekel, miben hiszel, mit eszel-iszol, kivel és miért nem dugsz.

Magánügy.

Amíg nem kérdsz rá valaki, addig ne teregesd ki.

2022. ápr. 14. 16:04
 12/22 A kérdező kommentje:
11: Szerintem te félreértetted a 10-es kommentemet. Pont azt írtam, hogy élj úgy, ahogy neked tetszik. Pont.
2022. ápr. 14. 16:10
 13/22 A kérdező kommentje:
11: Hogyha félreérthetően fogalmaztam, vagy erőszakos voltam, akkor bocsánat. Éld a saját életed, én is élem a sajátomat.
2022. ápr. 14. 16:13
 14/22 anonim ***** válasza:
Már a kérdésedben ítélkezel mások felett.
2022. ápr. 14. 16:18
 15/22 A kérdező kommentje:
14: Akkor jelezd a Moderátornak és töröltesd a kérdést, erre nem tudok mit mondani... 🤷‍♂️🤷‍♂️
2022. ápr. 14. 16:21
 16/22 anonim ***** válasza:
Félreértesz. Én leszarom. Csak épp össze-vissza beszélsz és ellentmondasz önmagadnak.
2022. ápr. 14. 16:25
 17/22 anonim ***** válasza:
54%

Ez egy nagyon jó kérdés!!!

Tökéletes válasz nem létezik erre, viszont úgy érzem, ha leírom a tapasztalataimat, akkor közelebb segíthetlek a válaszhoz.

Előszőr is fontos megérteni, hogy ez nem egyik pillanatról a másikra történik, és úgy vélem mindenki számára elérhető vagy legalább is megközelíthető állapot függetlenül az ember előéletére.

Én 16 éves koromban tettem fel ezt a kérdést magamnak. akkor azt hittem, hogy ha eleget meditálok, majd megjön magától a megvilágosodás. Hát nem így lett, noha 18-20 évesen a világ legokosabb emberének képzeltem magam. Elkezdtem iszogatni, hátha támad valami jó ötletem, de akkor a legtöbb, amire vittem, hogy betörésekbe keveredtem bele és droghasználatba. Nagyon különleges orákulumnak képzeltem magam. Persze sehol sem voltam. A betörésekből rendőrségi ügy lett a droghasználat pedig lassan de biztosan függőséggé vált. Szakmát tanultam, le érettségiztem, nyelvet tanultam.

akkor a buddhizmust gondoltam a legjobb módnak a megvilágosodásra és elvetettem Krisztust. Feleségem lett és családom. Valamit kezdenem kellett a függőségemmel így elkezdtem önsegítő csoportokba járni és érdeklődni Isten iránt. Aztán persze 30 éves koromra tulajdonképpen elvesztettem mindent. Egy véletlen folytán, unalomból kezdtem el beleolvasni a Bibliába. Ismertem a Jézus sztorit, de minél jobban elmélyültem az újszövetségben, annál jobban kezdett érdekelni Isten és Jézus. Rájöttem, hogy amit én a drogokban, piában, szexben kerestem, az végig ott volt egy könyvben elrejtve a sorok között. Végül ráakadtam Salamon királyra és az alkotásokra, amiket hozzá kapcsolnak. És leesett, hogy mindennek az alapja a bölcsesség, ami mindenben jelen van. Elkezdtem megérteni, hogy a megvilágosodást nem lehet siettetni, nem a szavakban kell keresni a lényeget és hogy a tudás önmagában nem elegendő, ha nem párosul más lelki értékekkel. És végül összeállt a kép. Türelem, alázat, bölcsesség, és minden létező lelki érték akkor vezethet el a megvilágosodáshoz, ha a saját személyes tapasztalataimat is hozzá adom. Ehhez kell egy bizonyos kor. Most a harmincas éveim közepe felé járok.

15 év alatt rájöttem, hogy minél bölcsebb és tapasztaltabb leszek, annál hülyébbnek fogom érezni magam. Már nem tartom magamat okos, bölcs orákulumnak, hanem inkább Isten egyik gyermekének. Persze szenvedésekkel teli út vezetett idáig, viszont hálás vagyok, hogy élhetek. Megváltozott az értékrendem. Nem fontos már a pénz, mint régebben, nekem elég annyi, amiből elélek. Régebben ha rosszul adtak vissza a boltban én szó nélkül zsebre tettem. Nemrég pedig 10 ezerrel számolta el magát a boltos és én visszavittem abba a boltba, ahol se előtte, se utána nem jártam. Volt, hogy visszaestem a droggal, de már bátran el mertem menni egy rehabra, ahol a tananyag a fejlődésről szól. Ma már el merem mondani bárkinek, hogy hiszek jézusban, megváltómnak tartom és Nélküle már nem élnék. Párszor megmentette az írhámat. Imádkozom és meditálok, hiszen mindkettő jó dolog. De mellette be járok dolgozni. A teherbírásom és a megbízhatóságom nőtt az utóbbi időben a főnököm szerint és előléptetett, véglegesített, sőt még egy tanfolyamra is beiskolázott. De ezt nem a saját érdememnek tulajdonítom, mert ez Isten dicsősége, aki Jézus Krisztuson keresztül kapcsolódik hozzám. Viszont Buddha is elég bölcs ember volt.

Régebben csak a mának éltem, mintha nem lenne holnap. Ma viszont a mai napban élek tudván, hogy eljön a holnap.

És már nem akarok meggyőzni senkit sem az igazamról, legfeljebb csak elmondom a tapasztalataimat és örömmel hallgatom másokét, hiszen bölcsesség van mindenben.

Ma egy olyan világban élünk, ahol az információhoz könnyen hozzáférhetünk. Ez nagy segítség. Fontosak a szavak, de a tettek is fontosak.

Kérdező! Jézus 3 év alatt képezte ki a tanítványait olyan szinten, hogy a nevében ők is képesek legyenek csodát tenni. Hát mennyivel egyszerűbben hozzáférhetünk ma minden tudáshoz, ami ehhez szükséges! Bárki képes csodát tenni Jézus Krisztus nevében, amikor hiszi, hogy az meg is történik.

Viszont léteznek alsóbb erők is, olyanokon keresztül próbálják megtörni a hitedet, mint néhány válaszoló, akik itt írnak és lepontoznak. Ez normális. Ez az egyensúly megbonthatatlan. Remélem eljut hozzád az üzenet. Minden jót kívánok neked! -K-

2022. ápr. 15. 12:10
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

"Bárki képes csodát tenni Jézus Krisztus nevében, amikor hiszi, hogy az meg is történik."

Amint borrá változtatod a vizet, hinni kezdek az egész sztoriban. Addig azonban, amíg csak a szád jár, nem vagy több mint egy hazug csaló.

2022. ápr. 15. 12:40
 19/22 anonim válasza:
62%
Nagyon jókat írsz Kérdező! Én is nagyjából így gondolom. Ne hagyd hogy a rosszindulatú válaszok lehúzzanak. Őszintén egy kicsit idegennek érzem magam a világban hogy nem találok hasonló érdeklődésű embereket de persze lehet hogy rossz helyen keresek. A kérdésedre szerintem nem lehet egyértelmű és egyszerű választ adni. Ahogy nem lehet egy konkrét terv szerint sem elérni ilyesmiket. Számomra ez egy egész életen át tartó folyamat és nem egy tartós állapot. Már csak azért sem mert csak halandók vagyunk és hiányosak vagyunk egy csomó mindenben. Persze léteznek különböző módszerek és technikák amikkel lehet konkrét tapasztalatokat és élményeket szerezni. Ilyenek mint meditáció stb. Nagyon fontos amit a 17-es is írt. Az alázat kifejezetten fontos ha ilyenekkel foglalkoznál. Ha érdekelnek kifejezetten ilyenek akkor keress rá a keresztény misztikára ha még nem ismerős. Szerintem nagyon érdekes és lehet hogy egy fajta válasszal is szolgálhatna.
2022. ápr. 15. 19:49
 20/22 anonim ***** válasza:
Elég sok hazudós ember van kamu sztorikkal
2022. ápr. 15. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!