Miért van ez? Halálfélelem lenne?
Ha belegondolok hogy megfogok halni..vagy a barátom..akkor elkezdek zokogni..és nem érzem értelmét hogy boldog vagyok vele..és egyszer csak piff nincs többé..nem lesz...De a házi állataimmal is ez van..vagy bárkivel akit szeretek...!
Nagyon rossz érzés:(
kérem normális válaszokat kérek
15/L
nem halt meg még senkim.
De a Bátyámékat elvesztetem..mert ők apunál..én anyunál..
meg,kiskoromba mindig búcsúznom kellet a nagynénémtől.mert mindig jöttünk haza.szeretem vele lenni de ő is elköltözött..és csak -2-3 évente látom egyszer..
Engem egy nagyon egyszerű és rövid gondolatmenet belátása segített át ezen az időszakon (amin egyébként szerintem minden tini átesik): vannak dolgok, amiken nem tudunk változtatni. Ilyen pl. hogy kik a szüleink, mennyire születtünk okosnak, és az is, hogy az élet után a halál jön. Mivel ezeken nem tudunk változtatni, el kell fogadni, hogy ez a dolgok rendje. Magadban a helyére kell tenni, hogy igen, ez lesz. És mivel nincs ráhatásod, meg kell értetni magaddal, hogy teljesen felesleges még csak rágondolni is.
Mondjuk én azóta továbbfejlesztettem a dolgot, a halál nem csak hogy elfogadandó dolog, de valójában az ad értelmet az életnek. Mert ha végtelen időd volna, soha nem csinálnál semmit, mondván, ráérsz még. Látod, az, hogy tanulsz, dolgozol, stb. mind azért van, mert egyszer az életnek vége van. Innen nézve tulajdonképpen jó dolog. Abszurd, de tulajdonképpen ez ad értelmet az életnek.
Meg próbálók én is így gondolkodni...és jobb belátásra bírni!
nagyon szépen köszönöm a válaszokat:)
Velem ugyanez van. Rossz dolog.
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!