Jobbkezes vagyok. Át tudok szokni balkezes írásra?
Figyelt kérdés
2010. szept. 10. 16:06
11/24 anonim válasza:
Lehetni lehet, csak valószínűleg össze fog zavarodni az agyad, mivel már automatikusan úgy működtet - vagy hogy mondjam -, mintha jobb kézzel írnál, de te ráerőlteted, hogy ballal akarsz írni... És nem nagyon fog tetszeni neki. Ez olyasmi kb., hogy a jobb kezed viszket és te mégis a balt akarod megvakarni. Szóval kényelmesebb, ha nem teszed. Persze egy bizonyos fokig azt is gyakorolhatod, de ne akarj tökéletesen írni mindkettővel. :)
12/24 anonim válasza:
ha 2héten keresztül naponta 30percet írsz bal kézzel simán át tudsz rá szokni. Csak ahogy az első is írta, nem tesz jót az agynak.
13/24 anonim válasza:
én jobkezes vagyok , és valamikor (kb 15 éve) szórakoztam azzal hogy bal kézzel írok, de tükörirással. (a betüket tükrözve írtam.) és könnyebb volt ugy irni. nem kellettt annyit gondolkodnom hogy is kanyaritsam a betüket , mintha bak kézzel normálisan irnám le a betüket. persze nem csak betüket hanem összefüggő szöveget írtam.
14/24 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel dadogni is fogsz tőle! Sok sikert. :)
15/24 anonim válasza:
nem igazán értem mert ez egy önkéntes dolog. a kényszer átszoktatásrol olvastam az elöbb pár sort. (egyébként egyrészét kb tudtam elöbb is) de a kényszerátszoktatás az egy lelki teher roszuleső dolog. (is szerintem) ami rosszul esik , de ha ugy fogjuk fel hogy ez egy ügyességi feladat , akkor is ezen a modon károsít?
16/24 anonim válasza:
persze a kérdést ugy értem hogy már rég kialakult az irás és ezközhasználat.
17/24 anonim válasza:
Én is jobb kezes vagyok,de maradok is jobb kéznél :D
18/24 anonim válasza:
Nálunk egy fiú az osztájba a tanárok idegére megy, mert 4 percente váltovgatja h meik kezével ir. Egyszerűen mindegyyik kezével egyformán rondán ír xD
20/24 anonim válasza:
Nekem az egyik osztálytársam két kezes és nincs semmi baja az agyával...úgy tudom, h eredetileg jobb kezes csak aztán a ballal is el kezdett gyakorolni...Amúgy furcsa mivel írni bal kezével ír, enni jobb kezével eszik, de táblára úgy szokott írni, h valamennyit ír, leteszi a krétát(pl rosszul írt és letörli), visszaveszi, de azt a bal kezébe és úgy ír.
Ja és az agy rongálásos dolog szerintem tulzás mivel a bátyám is bal kezes lett volna csak apám rá erőltette, h jobb kezes legyen.8)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!