Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mik az önbizalom növelésének...

Mik az önbizalom növelésének konkrét módszerei?

Figyelt kérdés

Nos, az én esetemben inkább szerzés kellene, nem növelés. 20 éves vagyok, ha ez bármit segít. Lényeg, hogy sosem volt önbizalmam életem során, mindig visszahúzódó voltam, meg sorolhatnám, most nem ez a lényeg.

Itt olvasom már órák óta ezt és hasonló témákat és mindenhol a sikert írják. Na már most, én egész egyszerűen képtelen vagyok örülni a sikernek, bármit is csinálok, nem lelek benne örömet. Tudom magamról hogy depressziós vagyok, már évek óta kezeltetem magam, de az antidepresszáns sem segít.

Vannak hobbijaim, le tudom magam foglalni, ám néha annyira elkap egy érzés, hogy egész egyszerűen képtelen vagyok bármire. Munkám nincs szeptember óta keresek, de nem jártam sikerrel. Nem igazán kommunikálok emberekkel, akikkel néha igen, azokkal sem sűrűn, mert túl negatív és panaszkodó vagyok, arra meg senki sem kíváncsi.

Ha lenne önbizalmam, akkor talán nem lennék ilyen, nem tudom... Nagyon kétségbe vagyok már esve.

2021. dec. 19. 21:45
 1/6 anonim ***** válasza:
10%

pénz, küzdősport, MILF,

És viselj inget, zakót, szövet kabátot, szóval elegánsan öltözz!

2021. dec. 19. 22:11
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Pszichoterápia. Ez a hobbi, sport stb.csak max tünetileg hat vagy úgy se. Ha ismered azt a tényt, hogy az önbizalom csecsemő és kisgyerekkorban alakulhat ki, akkor érthető, hogy ezek miért nem hatnak rá, miért kell hozzá szakmai segítség.
2021. dec. 20. 13:32
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
A sikerek nem azért növelik az önbizalmat, mert örülsz nekik, hanem mert mert ezek olyan tények amikre objektívan alapozhatod az önbizalmad. Lehet, hogy nincsenek barátaid, de ezt meg ezt meg ezt elérted és emiatt tényként állíthatod, hogy vannak dolgok amiben a legtöbb embert lepipálod és emiatt lehet önbizalmad.
2021. dec. 20. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy nem megfelelő önértékelésű ember hiába éri fel ésszel, hogy sokat letett az asztalra, ettől nem fogja jobban érezni magát, azabaj! Csak rosszabbul, mert még azt is látja, hogy lenne mire büszkének lennie, mégsem az, mert aggyal nem lehet győzni a kora gyerekkorban bevésődött érzések felett. Ez nagyon logikusan hangzik, hogy a sikerek adnak önbizalmat, csak akinek nincs önbizalma, jellemzően gáncsolja önmagát abban, hogy sikereket érjen el, vagy ha minden igyekezete ellenére mégis sikeres, akkor meg előáll a fenti helyzet. Ezért mindennek az alapjaként a kisgyerekkori blokkokat kell helyrerakni ahhoz, hogy valaki kompetens felnőtté váljon.
2021. dec. 21. 20:12
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Lany vagy pasi vagy?
2022. márc. 5. 18:29
 6/6 anonim ***** válasza:

"túl negatív és panaszkodó vagyok, arra meg senki sem kíváncsi.

Ha lenne önbizalmam, akkor talán nem lennék ilyen, nem tudom..."

Szerintem próbálj ki valamit: ne panaszkodj.

Hallgass meg másokat, ne csak magaddal foglalkozz.

2022. márc. 6. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!