Hogyan tudnék javítani a zárkózottságomon? Hogyan tudnék barátságokat kialakítani?
Egyetemista vagyok, és sajnos a koronavírus eléggé megnehezítette, hogy barátokat találjak az egyetemen. Amikor elkezdtem, eléggé visszahúzódó voltam, nem igazán mertem nyitni az emberek felé, de mostmár szükségem lenne arra, hogy igazi barátaim legyenek. A vírus alatt (mivel nem voltak barátaim az egyetemről) ez az egyedüllét még inkább belém égett, és emiatt nagyon nehezemre esik még megszólalni is egy nagyobb társaságban.
Mindig izgulok, ha többen vagyunk egy társaságban, nem tudok feloldódni. Szerintem az is előrelépés, hogy csatlakoztam egy kisebb közösséghez egyetemen belül, de folyton feszengek, félek, hogy furcsának tartanak, pedig csak nagyon szeretnék beilleszkedni és emiatt rettentően izgulok. Nem tudom mit tehetnék ez ellen, de szeretném egyedül megoldani. (Régebben is kellett egy kis idő míg feloldódok egy társaságban, de ez súlyosbodott az utóbbi időben.) Egyébként egy-két emberrel teljesen normálisan el tudok beszélgetni, csak ha mondjuk 5-6-7 emberrel vagyok együtt, akkor általában nem merek beleszólni a társalgásba. (A külsőmmel nincs baj, meg kedves vagyok az emberekkel.)
Esetleg valami tipp, hogyan lehet ezen javítani/megoldani? Ha voltál már ilyen helyzetben, kérlek írd le a tapasztalataid! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!