Hogyan küzdjem le a zárkózottságomat idegen emberekkel szemben?
Zárkózott vagyok; és ez nagyon zavar. A közeli barátaimmal jó viszonyban vagyok, velük tudok beszélgetni, megnyílok előttük, buliba járunk, tehát velük tök normális vagyok és nem érzek félénkséget.
Idegen emberekkel viszont igen; pl. ha a barátommal vagyok, családi ebéd stb. és ott vannak az unokatesói. Korombeli lányok,fiúk, de valahogyan nem tudok velük beszélgetni, pedig nekik meg be nem áll a szájuk. Nem tudok bekapcsolódni a témába, mert a közös élményeikről beszélgetnek leginkább, amiben én és a barátom se vettünk részt. Így nehéz egy kicsit bekapcsolódni; pedig nem mondhatom azt hogy nem szimpatikusak, igenis azok, csak nem tudok nyitni.
Ezáltal rideg embernek gondolnak szerintem, pedig jó szívem van, s kiállok a barátaimért is.
Szeretnék magamon változtatni, azt is tudom, hogy nem egyik pillanatról a másikra fog menni, tisztában vagyok vele, de segítsetek, adjatok tippeket.
Igazából az is a problémám, hogy 2 jó barátnőm van, de szeretnék ismerkedni, csak nem tudom hogyan és hol.
Segítsetek légyszi. Előre is köszönöm a válaszokat. :)
egy 23éves csaj
Hello!
Nos, hát én is kicsit magamra ismertem...Egy pár dologra hagy hívjam fel a figyelmed:
Igaz barát csak kevés van, akire tényleg és bármikor számíthatsz.
A mai világban kis zárkózottság még kell is.
Add önmagad az a lényeg, soha ne hagyd hogy egy társaság befolyásoljon!
És próbálj kicsit "ellazulni", akármilyen nehéz is. Ebben segeíthet akár egy pohár bor, vagy a jó zene, de elsősorban a jó társaság a lényeg, nem az, hogy mindenki pletykafészek legyen. Elsősorban persze önmagadra számíthatsz. Van egy jó mondás: "Hallgat a mély, fecseg a felszín", volt osztályfőnökömtől hallottam. Szerintem tök igaz... További minden jót! Egy 22 éves srác
További szépet: 22 f
ha például valamilyen közös élményükről beszélnek, mint pl. fesztivál, buli, kirándulás akkor te is beszélj a ugyanarról általánosságban, mond el a véleményedet (pl. szereted-e vagy nem a fesztiválokat, stb..stb) biztos te is voltál fesztiválokon, akkor meséld el az ottani élményeidet, mennyire tetszett a környezet, hol volt szervezve, milyen volt, valami extra dolog ott, mi történt ott, stb.
érdeklődj a mások élményei iránt is, kérdezz utána ha valami érdekel.
a lényeg hogy legyél bőbeszédű (ne úgy hogy "én is voltam tavaly a (mittudomén) sörvesztiválon" .pont)
most a fesztivált hoztam fel példának, de ugyanigy lehet bármiről bárkivel beszélni a megfelelő társaságban. ha egy társaságot nem érdekelnek a szakkönyvek, vagy a biológia akkor ne arról beszélj velük, hanem találd meg velük a közös hangot...
próbáld meg, így tuti menni fog : ))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!